Σελίδες

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Ποιοί, πώς και γιατί παγίδευσαν τον Strauss Kahn




http://youtu.be/feU9bpFuDIA

Απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης:
Δημ/φος: Σήμερα, φιλοξενούμε τον Δρ. Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς για την υπόθεση Στρωςς Καν. Τα γκάλοπ στη Γαλλία δείχνουν το 60% να πιστεύει ότι είναι στημένη. Ο Στρωςς Καν θα κατέβαινε ως αρχηγός του σοσιαλιστικού κόμματος κόντρα στο Σαρκοζύ, που είναι εγκάθετος του αγγλοαμερικανικού τραπεζικού κατεστημένου. Οχι πως ο Στρωςς Καν, μέλος της λέσχης Μπίλντενμπεργκ, είναι "καλό παιδί", αλλά είναι ύποπτο πώς ο Αλ Γκορ κι όλοι αυτοί γλιτώνουν ακόμα και με φόνο... ο Μπιλ Κλίντον, η Χουανίτα Μπρόντερικ, όλοι τους, αλλά μετά, ως δια μαγείας, συμβαίνει αυτό. Είναι ύποπτο.

Ο Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς έγραψε ένα άρθρο. Η παγίδευση του Στρωςς Καν, το αμερικανικό αστυνομικό κράτος, καλά κρατεί. Θα καλύψουμε πρώτα αυτό και μετά θα μας πει τη γνώμη του για το ψέμμα με το Μπιν Λάντεν. Πριν μερικές εβδομάδες, το ανέλυσε και με τον Πολ Γουάτσον.

Δημ/φος: Δόκτωρ Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς, ευχαριστώ που ήρθατε σήμερα. Σχετικά με τον Στρωςς Καν φαίνεστε πεπεισμένος ότι έπαιξαν βρώμικα.

Δρ Π.Κ.Ρόμπερτς: Είμαι, γιατί από την αρχή, αντί να κάνει η αστυνομία αυτό που έπρεπε και να του φερθεί με το τεκμήριο της αθωότητας, τον κατέδειξαν αμέσως ως ένοχο. Από την πρώτη ανακοίνωση προσπάθησαν να τον βγάλουν ένοχο και συνεχίζουν έτσι. Οταν το βλέπουμε αυτό, είναι σαφής ένδειξη ότι προτίθενται να τον καταδικάσουν. Είναι πολλά τα στραβά σε αυτή την ιστορία. Ενα από τα εκπληκτικά είναι ο τρόπος που τον βρήκαν. Στο αεροδρόμιο κατάλαβε ότι ξέχασε το κινητό του και τηλεφώνησε στο ξενοδοχείο. Τους είπε πως βρίσκεται στο αεροδρόμιο Κέννεντυ, ότι άφησε εκεί το κινητό του και τους ζήτησε να το βρουν. Αυτό δεν συνάδει με την εικόνα που έδωσε η αστυνομία, για ένα βιαστή που έφυγε βιαστικά από τον τόπο όπου διέπραξε το αδίκημα για να εγκαταλείψει τη χώρα. Αυτός είναι επίσης ένας λόγος που η δικαστής αρνήθηκε να τον αφήσει ελεύθερο με εγγύηση: επειδή έφευγε με αεροπλάνο και πρόλαβαν και τον έπιασαν. Δεν τον έπιασαν όμως, τηλεφώνησε και είπε πού βρίσκεται. Δεν υπάρχει λογική να φύγεις βιαστικά από ένα τόπο εγκλήματος και μετά να τηλεφωνείς εκεί για να τους πεις πού βρίσκεσαι.

Είναι πολλά. Ξέρουμε ότι αναμενόταν να νικήσει το Σαρκοζύ στις επικείμενες εκλογές για την Προεδρία της Γαλλίας, καθώς και ότι ο Σαρκοζύ είναι παιδί της Αμερικής. Η Αμερική τον έβαλε εκεί. Αλλο ένα αρνητικό στοιχείο εναντίον του Στρωςς Καν είναι το ότι άφησε το ΔΝΤ να εκδώσει πρόσφατα μια αναφορά που έλεγε ότι σε πέντε χρόνια η Κίνα θα ξεπεράσει τις Η.Π.Α. ως πρώτη οικονομική δύναμη στον κόσμο. Αυτό κάνει ζημιά στο κύρος της Ουάσιγκτον και τη δυνατότητά της να κάνει νταηλίκια. Κάποιοι λένε «αν βαστήξουμε αρκετά, θα χάσουν δύναμη» (χαχαχα) και αυτό είναι κάτι εναντίον του. Ενα τρίτο σε βάρος του είναι το ότι τρομάζει τους τραπεζίτες, επειδή μιλάει για την ανάγκη να γίνουν νέες ρυθμίσεις στο τραπεζικό σύστημα.

Επίσης, έδειξε ότι συμπλέει με την άποψη του Τζόζεφ Στίγκλιτς, που λέει ότι το ΔΝΤ πρέπει να πάψει να είναι το όπλο των πλουσίων εναντίον των φτωχών και ότι τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στο φτωχό κοσμάκη -όπως στην Ελλάδα σήμερα και στην Ιρλανδία- για να ξελασπώσουν τη Γουόλ Στρήτ, αυτό απλώς δεν είναι σωστό. Οπότε, με όλα αυτά, δημιούργησε ισχυρούς εχθρούς. Είχε προβλέψει, πριν φύγει για τις Η.Π.Α., και πίστευε ότι ο Σαρκοζύ θα τού την έστηνε με κατηγορία για βιασμό. Δεν εννοούσε την Αμερική, σκεφτόταν ότι στη Γαλλία θα του κολλούσαν αυτή τη ρετσινιά για να μειωθούν τα ποσοστά του.

Δημ/φος: Να προσθέσω ότι έχω το BBC, τη Daily Mail, όλες τις γαλλικές εφημερίδες. Εχει καταγραφεί να λέει «Μπορεί να μου τη στήσουν σε ένα πάρκινγκ λέγοντας ότι βίασα κάποια». Αλλά αυτό δεν είναι το σπουδαίο, υπάρχει και το άλλο. Ομολογούν ότι στέλεχος της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζύ ενημέρωσε στο twitter ότι τον μάζεψαν για βιασμό πριν βγει στις ειδήσεις και πριν καν συλληφθεί. Μετά, το κουκούλωσαν λέγοντας ότι τους τηλεφώνησε ένας δικός τους από το ξενοδοχείο. Και προχωράει. Η εκπρόσωπός του -κι αυτό είναι δηλωμένο- ο ισοδύναμος του Καρλ Ρόουβ εκεί, παραδέχεται ότι αυτός το ανακοίνωσε πριν μαθευτεί. Οποτε, είτε το έπραξε είτε όχι, μπορεί εκείνη να τον παρέσυρε.. φαίνεται ότι είναι επιχείρηση της CIA.


Δρ Π.Κ.Ρόμπερτς: Εχεις δίκιο. Ανέφερα αυτό το ρεπορτάζ από τη Daily Mail στη στήλη μου. Είναι ξεκάθαρο, το έχουν παραδεχτεί. Ο πράκτορας του Σαρκοζύ, που είναι πολιτικός αντίπαλος του Στρωςς Καν, γνώριζε πριν βγάλει ανακοίνωση η αστυνομία της Νέας Υόρκης. Αυτό, φυσικά, είναι άλλο ένα στοιχείο που τους εκθέτει. Νομίζω πως θα δυσκολευτεί να ξεμπλέξει. Η αριστερά θα στραφεί εναντίον του, επειδή είναι πλούσιος και λευκός. Οι φεμινίστριες επίσης, επειδή "όλοι οι άνδρες είναι βιαστές". Η πτώση του δίνει συναισθηματική ικανοποίηση σε πολλούς. Θα δυσκολευτεί πολύ. Για να εξηγήσω αυτό που λές, Αλεξ, είναι ξεκάθαρο επίσης ότι αν εξυπηρετούσε πραγματικά το σύστημα, δεν θα τον άγγιζαν. Θα μπορούσε να βιάσει κάποια μπροστά στα μάτια μας και θα τη γλίτωνε. Ετσι, είναι ξεκάθαρο ότι το βλέπουν σαν απειλή, ακριβώς όπως τον Ελιοτ Σπίτσερ. Και εξοντώθηκε. Αποτελούσε απειλή, όχι μόνο για τις τράπεζες, αλλά έθιγε και πολλά συμφέροντα ισχυρών. Το ότι καταστράφηκε μια τόσο ισχυρή προσωπικότητα δείχνει ότι τον έβλεπαν σαν απειλή, όχι σαν υπηρέτη του συστήματος.

Δημ/φος: Τελικά, φαίνεται πως υπάρχει ρήγμα μεταξύ ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας, ότι γίνεται μάχη. Είδαμε πέρισυ τη Μέρκελ να αποκαλεί τις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες, όπως τη J.P. Morgan, "απατεώνες", ότι προσπαθούν να γκρεμίσουν την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ότι είναι άρπαγες. Δεν θεωρώ το Ντομινίκ Στρωςς Καν άγγελο, αλλά την ίδια στιγμή είναι ξεκάθαρο ότι κάποια παρακλάδια της άρχουσας τάξης συνειδητοποιούν ότι αυτό το γκρέμισμα των οικονομιών από τους άρπαγες θα σκοτώσει τελικά τη χήνα που γεννά τα χρυσά αυγά.

Δρ Π.Κ.Ρόμπερτς: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο άνθρωπος είναι γυναικάς και αυτό, φυσικά, χρησιμοποιείται εναντίον του. Νομίζω ότι.. Ακόμα και μεσα στο σοβιετικό κομμουνιστικό κόμμα αναπτύχθηκε κοινωνική συνείδηση σε κάποια μέλη του, που οδήγησε σε μεταρρυθμίσεις και κατάρρευση. Αρα, δεν θα εκπλαγώ αν υπάρχουν και μέσα στο ΔΝΤ κάποιοι που βαρέθηκαν να πιέζουν και να ταλανίζουν τους φτωχούς. Κάποια στιγμή, ορισμένοι επηρρεάζονται απο αυτό και αναθεωρούν. Υπάρχει ίσως μια πάλη μέσα στο ΔΝΤ, αλλά υποψιάζομαι ότι τώρα έληξε. Επειδή δεν είναι μόνο η σύλληψη του Στρωςς Καν, είναι ο τρόπος που ενοχοποιείται πριν παρουσιαστούν στοιχεία. Κανείς δεν είδε την καμαριέρα. Υποθέτουμε ότι υπάρχει. Ποιος άλλος θέλει να αναλάβει τέτοιο ρόλο και να τύχει παρόμοιας μεταχείρισης; Ετσι, είναι και μια μεγάλη προειδοποίηση προς όσους έχουν αναθεωρήσει, για να το βουλώσουν και να συμμορφωθούν, αλλοιώς θα είναι οι επόμενοι.

Δημ/φος: Επεκτείνοντάς το, σίγουρα δίνει μήνυμα στους πάντες. Συνδέεται και με την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Διάβασα τη δήλωση του δικαστή στη νικηφόρο απόφαση, που είπε ότι η Αστυνομία μπορεί να μπαίνει τώρα στο σπίτι σου για οποιονδήποτε λόγο αλλά και χωρίς να υπάρχει λόγος. Είπε ότι μπορούν να ακούν έξω από την πόρτα σου κι αν οι ήχοι υποδηλώνουν ότι κρύβεις ναρκωτικά μπορούν να μπαίνουν χωρίς ένταλμα. Και ανακοινώνουν ότι θα επεκταθούν σε παρακολουθήσεις που δεν σχετίζονται με τρομοκρατία, πράγμα που θα κάνουν και οι τοπικοί άρχοντες, εκτός απο τους Ομοσπονδιακούς. Είναι η πλήρης κατάργηση των πάντων. Είτε αθώος είτε ένοχος, πρέπει να περνά απο τη διαδικασία. «Καλύτερα να αφεθούν ελεύθεροι δέκα ένοχοι, παρά να φυλακιστεί ένας αθώος», αυτό ήταν πάντα στα πλαίσια της ελευθερίας και της κοινής λογικής. Υπάρχει ένας συνειδητός πόλεμος. Ενας σερίφης στην Ιντιάνα λέει ότι θα πηγαίνουν πόρτα πόρτα να ψάχνουν για όπλα. Ανακοινώνουν την τυραννική τους τάση να μας ισοπεδώσουν.

Δρ Π.Κ.Ρόμπερτς: Ναι, πάει η 4η Τροπολογία. Αυτό είναι το θέμα του βιβλίου μου «Η Τυραννία των καλών Προθέσεων», ότι χάσαμε την προστασία του Νόμου. Οι συνταγματικές Τροπολογίες που αποτελούν τη Χάρτα Δικαιωμάτων, έχουν διαβρωθεί.

_______________
ΣΗΜ.1. (απο πληροφορίες για το video) O Δρ. Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς, αναλύει και επιχειρηματολογεί για τη σύλληψη και τον παγκόσμιο διασυρμό του Στρος Καν. Ειναι πρώην Βοηθός Γραμματέα του Υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ επί θητείας Ρήγκαν. Υπήρξε επίσης βοηθός Συντάκτη του εντύπου Wall Street Journal. Εχει υπάρξει Ακαδημαικός-καθηγητής σε διάφορα Παν/μια, όπως William E. Simon , Center for Strategic and International Studies, στο Georgetown University, υπήρξε επικεφαλής καθηγητής έρευνας, θήτευσε και στο Hoover Institution, και στο Stanford University. Του απονεμήθηκε βραβείο Λεγεώνας Τιμής από τον Γάλλο Πρόεδρο Francois Mitterrand.
ΣΗΜ.2. Αυτό που νομίζω ειναι πως γίνεται προσπάθεια απόσεισης ολόκληρης της ευθύνης από τις ΗΠΑ και μοίρασμά της εξ ίσου με τη Γαλλία του Σαρκοζύ. Για πρόσεξέ το.

2 σχόλια:

L'Enfant de la Haute Mer είπε...

αυτό είναι το λυνξ που λέει ότι η αστυνομία μπορεί να μπαίνει στα σπίτια και χωρίς ένταλμα και ότι δεν πρέπει να προβάλεις αντίσταση.
Η συνταγματική διάταξη που καταργήθηκε προέβλεπε ότι αν μπουκάρει στο σπίτι σου η αστυνομία χωρίς ένταλμα, νομιμοποιείσαι ακόμη και να πυροβολήσεις.
http://www.foxnews.com/politics/2011/05/15/indiana-high-court-rules-people-resist-illegal-entry-police-homes/

Rodia είπε...

Μιλ μερσι, να είσαι καλά :)