Σελίδες

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Το όραμα ενός πνευματικού ανθρώπου


Εχω την τιμή να παρουσιάσω το όραμα του κ. Πέτρου Μάρκαρη, ενός συγγραφέα που μου αρέσει. Ο συγγραφέας μου αρέσει, όχι το όραμα που στοιχειοθετεί στις πρόσφατες αναρτήσεις του, με τίτλους που προξενούν ανατριχίλα. Η Ελλάδα βουλιάζει, θα βουλιάξει, να πουλήσουμε το χωράφι του παπού, συμβόλαιο υποκρισίας βουλιάζει (άντε πάλι!) τη χώρα, ζούγκλα η χώρα... Σκιάχτηκα λέμε! Η παρομοίωση της Ελλάδας με σκυλοπνίχτη, άκρως παραστατική, συνοδευόμενη και με σχετική εικόνα, όπως και το άλλο άρθρο όπου η χώρα βουλιάζει ξανά πριν γίνει... ζούγκλα! Ημαρτον!
Παρόμοια προφητικά ακούω από κάτι γιαγιούλες στο φούρνο όπου πάω να ψωνίσω και δεν περίμενα να ζωγραφίσει ένας ικανότατος συγγραφέας την πραγματικότητα με τα ίδια χρώματα, να συνθέσει τις ίδιες ζοφερές εικόνες. Επειδή οι εικόνες γίνονται συχνά οι ίδιες πραγματικότητα -έχουν αυτή τη δύναμη!- και δεν πιστεύω, μα την αλήθεια, πως έχει αυτή την πρόθεση γράφοντας αυτά τα συγκεριμένα άρθρα, να γίνει προφήτης κακών δηλαδή παρουσιάζοντας γλαφυρά αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Δεν πιστεύω επίσης πως είναι δυνατό να τα πιάνει από τπτ λαμόγια των απανταχού χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αδύνατον! Μάλλον πανικόβλητο τον κόβω τον άνθρωπο, χρειάζονται και οι συγγραφείς λιγουλάκι θάρρος και έμπνευση απο μας, τους αναγνώστες τους... αλλά.. τι να πρωτοπρολάβουμε να σώσουμε και σε ποιον να πρωτοδώσουμε κουράγιο; Δύσκολη δουλειά μας περιμένει, αδέρφια, εκεί που πασχίζουμε για τους πραγματικά αδύναμους, νάσου προκύπτουν ως αδύναμοι και μερικοί που νομίζαμε για δυνατούς... Τί να πεις... Να πω «κύριε Μάρκαρη, αλλάξτε το όραμά σας γιατί από ανθρώπους σαν και σας περιμένουμε φως, όχι κι άλλο σκοτάδι», να έχω τη συνείδησή μου ήσυχη, μήπως ακούσουν και άλλοι πνευματικοί άνθρωποι και σκεφτούν ένα καλύτερο όραμα, κάποια λύση τελοσπάντων όχι τόσο μακάβρια.
Τελικά, μήπως η σοβαρότερη κρίση βρίσκεται στην πνευματική ηγεσία; Μη βαράτε, μια απορία εξέφρασα...
Τελευταία Αρθρα

* Από την πολιορκία του Μεσολογγίου στην πολιορκία της Κερατέας
* «Ω, τι κόσμος μπαμπά!»
* Αν βουλιάξει η Ελλάδα, θα βουλιάξει σαν σκυλοπνίχτης
* Να πουλήσουμε το χωράφι του παππού
* Έλλην εξ αγχιστείας
* Ένα συμβόλαιο υποκρισίας βουλιάζει τη χώρα
* Η ανυπακοή θα κάνει ζούγκλα τη χώρα
* Τείχη...

4 σχόλια:

ange-ta είπε...

τον άκουσα εν συντομία απόψε στο Πρετεντέριο!
Φρίκιασα, αλλά όταν είδα και την συντροφιά....
Πάν-κάλος, Μάνος..
είπα, έ τι να λέμε; Δατ ισ Γκρισ

Rodia είπε...

Σώπα! Κουφάθηκα λέμε... Εκανα διάνα δηλαδή!!! :)))
Δεν βλεπω τιβι, ιδιως πριτέντερ, με τιποτα... Πώς αντεχεις;

Rodia είπε...

Τετοια ελεγε; Για πε για πε... ;)

Ανώνυμος είπε...

Όλους αυτούς καλή μου τετράκλωνη έπρεπε να τους στείλουν να σκουπίζουν το στούντιο πριν αρχίσει γύρισμα ο θανάσης , γιατί αυτός το σκούπιζε...

Παπούλης