Σελίδες

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Η Φινλανδία πρωτοστατεί απροκάλυπτα


Μετά τη νίκη του κόμματος των "Αληθινών Φινλανδών" που έλαβαν ποσοστό 19% στις πρόσφατες εκλογές (έναντι του 4% στις εκλογές του 2007) και αναμένεται εντός των ημερών να έχει λόγο και στη φινλανδική κυβέρνηση, ξεπρόβαλλε θρασύτατα και νέο ακροδεξιό κόμμα, το «Εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα των εργατών της Φινλανδίας» με σήμα τη μπλε σβάστικα, όπως γράφει το μπλογκ Ovi Greek stories, από όπου μεταφέρω τμήμα του άρθρου, καθώς και των σχολίων:
Ο αρχηγός του κόμματος που θέλει και να προσφωνείται Führer, ένας χρόνια άνεργος σαραντάχρονος ανακοίνωσε ότι η Φιλανδία πρέπει να κατοικείται μόνο από όσους μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν Φιλανδικό αίμα και φυσικά εξαιρούνται όλοι αυτοί που έχουν ακόμα και ρίζες με... διαφορετικό χρώμα. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι Φιλανδοί τσιγγάνοι μιας και... δεν είναι Φιλανδοί!!!

Σημαντικό, το φιλανδικό κόμμα ζητεί να αναγνωριστεί με τη γερμανική ονομασία - όχι με τη φιλανδική - που ως γνωστό σχηματίζει τα αρχικά ΝΑΖΙ. Ο Φιλανδός Führer έκανε ανακοίνωση ότι η Φιλανδία είναι μια χώρα λευκή, ανάλογο θα έπρεπε να είναι και το χρώμα των κατοίκων της!!!

To κόμμα στα γερμανικά είναι: Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei και το ΝΑΖΙ βγαίνει από τις δυο πρώτες συλλαβές του Εθνικοσοσιαλιστικού ΝΑ και SO στη γερμανική του φωνητική απόδοση που ακούγεται σαν «Νατσι» = ΝΑΖΙ. Πιθανώς να αντικαταστήσουν το Deutsche με το Suomi αλλά αυτό δεν αλλάζει/επηρεάζει το ΝΑΖΙ.

Από τη στιγμή που η φιλανδική πολιτική ζωή δέχτηκε τη συμμετοχή κόμματος που εξ ορισμού από το όνομα του –Αληθινοί (γνήσιοι) Φιλανδοί– δηλώνει ρατσιστικές κατευθύνσεις και μετά τις απαράδεκτες φασιστικές και ρατσιστικές δηλώσεις των εκλεγμένων του βουλευτών τις τελευταίες δέκα μέρες η εμφάνιση των Ναζιστών δεν είναι πια έκπληξη και η ηλίθια στάση του κράτους και των πολιτικών δείχνει πόσο βαθειά είναι η κρίση σε αυτή τη χώρα!

Δυστυχώς από το μεσημέρι που κυκλοφόρησε και στα ΜΜΕ το νέο, πολλοί φίλοι ξένοι επικοινωνούν μαζί μου και ειδικά κάποιοι που δεν είναι... ακριβώς και εξορισμού «λευκοί σαν το χιόνι», αν και οι περισσότεροι είναι ευρωπαίοι και αμερικανοί με δέκα τουλάχιστον χρόνια στη Φιλανδία έχουν αρχίσει να σκέφτονται ότι μάλλον ήρθε η ώρα να... πακετάρουμε!

Στη ραδιοφωνική μου εκπομπή μετά την επιστροφή μου –στις 22 Μαΐου- έχω καλεσμένο ένα Φιλανδό από την εβραϊκή κοινότητα του Ελσίνκι που πριν από μερικές μέρες βρήκε ένα κίτρινο αστέρι στη πόρτα του διαμερίσματος του!!!

______________________
Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι η απόλυτη μεταστροφή των χωρών της σκανδιναβίας, ιδίως των φινλανδών και σουηδών, οι κοινωνίες των οποίων ήταν στη σοσιαλιστική πρωτοπορία, με κοινωνικές παροχές στους πολίτες τους, υπέρμαχοι και στυλοβάτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε διεθνές επίπεδο, αλλά και παρέχοντας παραδοσιακά άσυλο σε πολιτικούς πρόσφυγες, κυρίως από Ελλάδα και Χιλή. Τί έχει συμβεί και άλλαξαν αυτοί οι άνθρωποι τόσο πολύ;

2 σχόλια:

ovi είπε...

Αυτό που εσένα σε παραξενεύει γίνεται γιατί οι Σκανδιναβικές χώρες είχαν πάντα καλό …PR. Η κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά ειδικά τα τελευταία δέκα χρόνια στη Φιλανδία από τότε ειδικά που οι 12,000 ξένοι έγιναν 160,000 – φαντάζομαι οι αριθμοί θα φαίνονται αστείοι για την ελληνική πραγματικότητα αλλά κατά το «εδώ είναι βαλκάνια», εδώ είναι Φιλανδία – και είναι κάτι για το οποίο εγώ τουλάχιστον μιλώ συνέχεια με όλα τα μέσα που συνεργάζομαι εντός και εκτός Φιλανδίας τουλάχιστον τα τελευταία έξη χρόνια έντονα και παρ’ όλες τις συνεχείς απειλές.

Το χειρότερο ξέρεις ποιό είναι; Ότι αυτό δεν είναι μόνο φιλανδικό φαινόμενο. Όταν ήρθα πριν από δυο χρόνια στην Ελλάδα τρόμαξα και σχεδόν έφυγα απελπισμένος/απογοητευμένος μετά από τη δεκαήμερη επίσκεψη μου. Ο μέσος Φιλανδός – και ψηφοφόρος όλων αυτών των κομμάτων - θα σου πει παρόμοια πράγματα με αυτά που λέγονται στην Ελλάδα. Κατά την επίσκεψη μου έλεγα πολλές φορές σε αυτούς που ήταν γύρω μου ότι κάθε φορά που βρίζουν έναν αλβανό στην Ελλάδα δίνουν δίκιο σε κάθε Φιλανδό που βρίζει και απειλεί εμένα εδώ!!!

Ανώνυμος είπε...

Προχτές είχε συγκέντρωση η Χρυσή Αυγή στον Πειραιά. Και ουσιαστικά δεν κουνήθηκε κανένας. :-/