Σελίδες

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

"ΠΟΡΤΑ" στα μαγαζά "Καλοζύμη" & "Ιορδάνης" στο Χαλάντρι!


Μόλις το έλαβα FW από Krotkaya. Διαβάστε και φρίξτε μαζί μου:

Θέμα: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - Τυφλή γυναίκα "έφαγε πόρτα" σε ταβέρνες επειδή είχε σκύλο οδηγό! Είναι ηλίθιοι οι άνθρωποι.

Ημερομηνία: Σάββατο, 2 Μάιος 2009, 20:57

Ονομάζομαι Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου, είμαι τυφλή και κάτοχος σκύλου-οδηγού. Ερευνήτρια στο ΙΤΕ Ηρακλείου, υποψήφια διδάκτωρ στην ιατρική σχολή του παν/μίου Κρήτης και πρόεδρος της Ελληνικής Σχολής Σκύλων-Οδηγών «Λάρα».

Ζω στο Ηράκλειο Κρήτης όπου η πρόσβαση του σκύλου-οδηγού επιτρέπεται παντού. Και στην πολιτισμένη υποτείθεται πρωτεύουσα;

Σήμερα πρωτομαγιά, θέλησα να πάω με μια φίλη για φαγητό στην ταβέρνα «Καλοζύμη» που βρίσκεται δίπλα στο πατρικό μου, στο Χαλάνδρι.

Στην είσοδο της ταβέρνας, ο υπεύθυνος μας πληροφόρησε πως απαγορεύονται τα σκυλιά. Απαντήσαμε ότι, έτσι κι αλλιώς θα τρώγαμε στην αυλή αφού είχε ωραία μέρα. Εκείνος, αντέτεινε πως ο σκύλος απαγορεύεται ακόμα και στην αυλή και πρότεινε να... μας βγάλει ένα τραπέζι στο δρόμο!

Φύγαμε και πήγαμε ακριβώς δίπλα στην ταβέρνα «Ιορδάνης». Δυστυχώς κι εκεί, η ίδια αντιμετώπιση: ο σκύλος δεν επιτρέπονταν ούτε καν στην αυλή...

Κι ερωτώ τους φίλτατους αναγνώστες:
1. Αξίζει ένας άνθρωπος να φάει στο δρόμο, επειδή βλέπει με τα μάτια ενός σκύλου;
2. Μπορεί ο μάγειρας της εκάστοτε ταβέρνας να μαγειρέψει χωρίς τις κατσαρόλες του;
3. Εάν ήμουν φορέας της γρίπης των χοίρων και πήγαινα να φάω δίχως να πω λέξη θα ήμουν εντάξει;


Περισσότερες πληροφορίες για τους σκύλους-οδηγούς στο -->>
http://www.laraguidedogs.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ, ΜΗΠΩΣ ΜΑΘΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

___________________________
ΣΗΜ.1. πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα το βιογραφικό της η γυναίκα για να καταλάβουμε το περιστατικό; Αν δεν ήταν όσα γράφει, θα υπήρχε δικαιολογία για τους μαγαζάδες;
ΣΗΜ.2. προτείνω θερμά να φάνε ΠΟΡΤΑ από όλους τους αναγνώστες των blogs οι μαγαζάδες που έχουν τα μαγαζά αυτά (ΚΑΛΟΖΥΜΗ και ΙΟΡΔΑΝΗΣ) για την απάνθρωπη συμπεριφορά τους.
ΣΗΜ.3. υποθέτω ότι θα τρέξουν να ζητήσουν συγγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Εμένα δεν μου αρκεί. Ισως, αν βάλουν μια ΜΕΓΑΛΗ ταμπέλα στην είσοδο που να γράφει "ΣΚΥΛΟΙ-ΟΔΗΓΟΙ ΔΕΚΤΟΙ", να αναιρέσω την άποψή μου. Ισως...



25 σχόλια:

ikor είπε...

Τι λες τώρα;; Απίστευτο σκηνικό!

Πόσο άσχημο (και εγωιστικό) να μη βάζεις στη θέση αυτών των ανθρώπων τον εαυτό σου...

Marina είπε...

Ντροπή! Η Ελλάδα παραμένει τριτοκοσμική σε θέματα ΑΜΕΑ και ανθρώπων που δεν είναι σαν όλους τους άλλους αλλά που με το ΣΠΑΘΙ τους το πολεμάνε.
Να τους κάνετε καταγγελία. Να πάψουν πλέον να υπάρχουν τέτοιοι
ΞΕΦΤΙΛΕΣ

L'Enfant de la Haute mer είπε...

Το είχα λάβει το Σάββατο και το κυκλοφόρησα !!

περιούσιος είπε...

Δεν ξέρω κατά πόσο είμαστε τριτοκοσμικοί, διότι ίσως κάποιες συμπεριφορές μας δεν απαντούν ούτε στον Τρίτο Κόσμο, αλλά σίγουρα είμαστε απάνθρωποι, που επιτρέπουμε τέτοια εστιατόρια να επιβιώνουν.

Maria είπε...

Μπορω να το ανεβασω κι εγω στο δικο μου μπλογκ , μια και ειναι μπλογκ "ειδικου περιεχομενου" και αυτοι που το διαβαζουν,ειναι ατομα που ασχολουνται με τον εναν ή τον αλλο τροπο με τις ειδικες αναγκες?
....κατα τα λοιπα, η πραγματικοτητα ειναι πολυ πιο σκληρη, εμενα μου εδιωξαν το γιο μου απο νηπιαγωγειο καποτε, επειδη βρισκοταν σε αντιεπιληπτικη αγωγη και δεν ηθελαν να "μαθουν" οι γονεις των αλλων παιδιων οτι υπαρχει στο τμημα τους και παιδακι με καποιο προβλημα.

....και πολλα , παρα πολλα ακομα περιστατικα....

Rodia είπε...

~~ikor, ναι, έτσι είναι... Το επίσης άσχημο είναι ότι μάλλον και οι θαμώνες ίσως ενοχλούνταν...

~~Marina, ως γνωστόν, οι πραγματικοί ΕΛ εκ Σειρίου είναι όμορφοι, αρτιμελείς, πανέξυπνοι, κλπ, και δεν ανέχονται δευτεράντζες να κυκλοφορούν μεταξύ τους.

~~L'Enfant, α, έτσι... Μας έχετε γραμμένους.. Ευτυχώς που το έλαβα από σπόντα δλδ!

~~ Περιούσιε, αυτό θα πει πρόοδος, φιλελευθερισμός και ελεύθερη αγορά -νομίζω δλδ...

~~Maria, φυσικά μπορείς, επιβάλλεται να διαδοθεί, το γράφει άλλωστε: «ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ, ΜΗΠΩΣ ΜΑΘΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!»

Unknown είπε...

Έχεις σκεφτεί πόσο πολιτισμένο φαίνεται αυτό σε έναν άνθρωπο που έχει αλλεργίες, ή έναν άνθρωπο που έχει κάποιους ενδόμυχους φόβους;
Έχεις σκεφτεί πόσο πολιτισμένες είναι οι υγειονομικές διατάξεις και πόσο απολίτιστη είναι η κατάργησή τους;
Ναι, με μια πρώτη ματιά φαντάζει για περιθωριοποίηση αυτό, αλλά μήπως και το αντίστροφο δεν θα οδηγήσει σε περιθωριοποιήσεις;

Rodia είπε...

Και πού να δεις τη μέγιστη των περιθωριοποιήσεων Καμηλιέρη! Οταν εφαρμοστεί ο νόμος για την εξωπέταξη των καπνιστών μεθαύριο, σε λίγους μήνες δλδ...

Unknown είπε...

Οπότε μάλλον θα πρέπει να δούμε πως θα καταφέρουμε να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και ταυτόχρονα να ελαττώσουμε την περιθωριοποίηση, ή ίσως και να εξετάσουμε σχετικιστικά τη σημαντικότητα της δημόσιας υγεία και του τρόπου δραστηριοποίησής μας και να βρούμε μια χρυσή τομή...

Αλλά για να ξεφύγουμε απ' όλα αυτά υπάρχουν πολύ πιό λογικοί δρόμοι από αυτή τη συζήτηση...

Rodia είπε...

Εννοείς, τι; Οτι δεν συζητούμε σοβαρά και λογικά εδώ μέσα;
..όσο για την αλλεργία στους σκύλους, αντιμετωπίζεται εύκολα: με λίγη απόσταση. Ας υπάρχει ειδικός χώρος, όπως υπάρχει σήμερα για καπνιστές -που θα καταργηθεί εντελώς σε λίγο καιρό, μη το ξεχνούμε. Χώρος για συνοδεύοντες σκύλους ή για αλλεργικούς. Διαλέγουμε και παίρνουμε!

Rodia είπε...

"συνοδεύοντες σκύλους" εννοώ σκύλους που συνοδεύουν ανθρώπους, όχι το αντίθετο. Αν και για το αντίθετο, δλδ ανθρώπους με σκύλους, θα ήμουν εξίσου δεκτική. Γενικά, για ανθρώπους με τα ζωάκια τους.

Unknown είπε...

Τώρα αρχίζουμε να μιλάμε λογικά (αρχίζουμε στην θεωρία, γιατί στην πράξη, όταν μιλάμε για δημόσια υγεία τα πράγματα είναι λίγο πιό "στριμόκωλα")

Unknown είπε...

Α και εξέτασε λίγο το θέμα "μεταφοράς επιθυλίων - μεταφοράς καπνού" πριν εξετάσεις τις πιθανές λύσεις...

Rodia είπε...

Αυτό που βλέπω είναι ότι με τον πολύ πολιτισμό έχουμε γίνει πολύ μυγιάγγιχτοι και σε λιγάκι μας διακρίνω σε αποστειρωμένες διαφανείς στολές να κυκλοφορούμε σαν... μπαλονάκια!
..λογω τιμής, είχα δει ένα όνειρο με τέτοια μελλοντικά ενδύματα.. :)

Οι άνθρωποι μιλούμε για το περιβάλλον και τη σωτηρία του, επειδή έχουμε απομακρυνθεί από αυτόν, το δικό μας -υποτίθεται- χώρο, τη Φύση. Η πόλη, όσα πάρκα και νά'χει (άσε που η δικια μας δεν εχει) αποκλείεται να γίνει Φύση ταιριαστή με τον άνθρωπο.
(και πού είσαι ακόμα)

Το ζητούμενο είναι η συμβίωση. Τελεία.

Unknown είπε...

Όχι καλή μου.
Η αλήθεια είναι πως πολύς κόσμος, σε πολλά πράγματα, έχει γίνει μυγιάγκιχτος, και φωνάζω πρώτος γι' αυτό.
Στο συγκεκριμένο θέμα όμως δυστυχώς η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
Ούτε ποτέ στο παρελθόν ήταν τα πράγματα έτσι όπως λέγεται σήμερα ότι ήταν...

Μην γινόμαστε εκ διαμέτρου αντίθετα ακραίοι απολίτιστοι λοιπόν.

Rodia είπε...

Ακραία απολίτιστοι; δλδ;
Ενας άνθρωπος τυφλός να μη κινείται αυτόνομα, είναι πολιτισμένο πράγμα;
Ενα παιδί σπαστικό* (ή μογγολάκι, ή ανάπηρο, κλπ κλπ "ή") να μένει κλεισμένο σπίτι, είναι πολιτισμένο πράγμα;
Ο τυφλός επειδή έχει σκύλο οδηγό και το ανάπηρο παιδί επειδή είναι αντιαισθητικό*. Καλά πάμε. Ωραία, πολιτισμένη κοινωνία σιάχνουμε, τι να πω...

*για τη περίπτωση του παιδιού έχω παρόμοιο παράδειγμα, για τούτο το αναφέρω.

Rodia είπε...

Α! τώρα το σκέφτηκα: μπας και είναι δικό σου κάνα μαγαζί από αυτά; LoL

Rodia είπε...

Προτείνω να μπεις λιγουλάκι στη θέση του ανθρώπου που "μειονεκτεί" κάπου σε σχέση με τους άλλους, εμάς τους αρτιμελείς, μήπως μπορέσεις να νοιώσεις τι συμβαίνει.
Υποθέτω, από τα συμφραζόμενα, ότι παίζει κάποια αλλεργία σχετικά με ζώα. Είναι και αυτό ένα "μειονέκτημα". Προτείνεις να μένουν οι αλλεργικοί σπίτι τους; Να ους απαγορεύεται η είσοδος εκεί όπου μπαίνουν όλοι οι αρτιμελείς, οι υγιείς, κλπ;

Rodia είπε...

Συγγνώμη που επιμένω, αλλά θέλω να καταλάβω. :)

Unknown είπε...

Προτείνω κι εγώ να μπεις στην περίπτωση του ανθρώπου που μειονεκτεί απ' την αντίθετη πλευρά.

Φυσικά και η λύση με το σκύλο είναι απλή έτσι; Μένει έξω απ' το μαγαζί για υγειονομικούς λόγους.

Όχι δεν διαθέτω μαγαζί.

Απλά σέβομαι όλους τους ανθρώπους ισότιμα και όχι επιλεκτικά κάποιον που μειονεκτεί, επιβάλλοντας προβλήματα σε άλλους που μειονεκτούν με διαφορετικό τρόπο, μόνο και μόνο γιατί ξαφνικά μου φάνταξε ως "απολίτιστη" μια εντελώς λογική υγειονομική διάταξη. Το πρόβλημα των επιθηλίων είναι τεράστιο και δημιουργεί προβλήματα σε πολλούς ανθρώπους που δεν τα είχαν πριν την επαφή τους με αυτά.

Кроткая είπε...

Καμ, αν ο σκύλος-οδηγός μείνει έξω από το μαγαζί:
1. πώς θα μετακινηθεί ο τυφλός εντός του μαγαζιού χωρίς το σκύλο του;
2. θεωρείς πως η χώρα μας έχει προϋποθέσεις για να μείνει ένα ζώο έξω από το μαγαζί; Πού θα δεθεί; Κι αν κάποιος το κλέψει; Αυτά τα ζώα, ξέρεις, είναι πανάκριβα (δυστυχώς).

Ειλικρινά θεωρώ πως το κλειδί είναι ο πολιτισμός και η ανθρωπιά. Οκ, αντιλαμβάνομαι το προβλημα ενός αλλεργικού, αλλά αν ο τυφλός με το σκύλο του δεν κάτσει κοντά στον αλλεργικό, τότε δεν υφίσταται πρόβλημα.

Και, ετσι κι αλλιώς, δε νομίζω πως αυτό ήταν το πρόβλημα του μαγαζάτορα. Αυτό θα λυνόταν με μια απλή ερώτηση "υπάρχει κάποιος που ενοχλείται?". Άλλωστε η κοπέλα θα καθόταν στην αυλή, το λέει κιόλας.

Και δεν κατάλαβα τι προτείνεις. Αρνείσαι το ζώο, αρνείσαι και τον αποκλεισμό του τυφλού, αλλά δεν προτείνεις κάτι.

Αυτό που προτείνω εγώ είναι ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ, ΕΡΩΤΗΣΗ, ΦΙΛΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ. Και κυρίως, όχι επιθετικότητα. Μπορείς να πεις "με συγχωρείτε, το ζώο σας με ενοχλεί, μπορείτε να καθήσετε λίγο πιο πέρα?". Τόσο δύσκολο είναι πια?

Και τι να κάνει ο τυφλός ή ο άνθρωπος με τα κινητικά προβλήματα; Να αυτοκτονήσουν; Οι σκύλοι δεν γίνονται δεκτοί, ράμπες για αμαξίδια δεν υπάρχουν, ένα αυτιστικό ή μογγολάκι το κοιτάνε σαν να ήταν εξωγήινος, έναν υπέρβαρο τον κοροϊδεύουν, τα ζώα τα πετροβοούν, έλεος πλέον, αυτό είναι γενικευμένη βαρβαρότητα!

Και γενικά, έχεις ένα κόλλημα με τα ζώα, όπως οι περισσότεορι νεοέλληνες. Κοίταξέ το.
____________________________
Ροδιά, ε, οχι κι "από σπόντα"! :)

Rodia είπε...

Κροτ,
χρησιμοποιώ -όπως η γιαγιά μου, η μάνα μου, κλπ- την επτανησιακή έκφραση με την πραγματική της σημασία (από σπόντα=εμμέσως, πλαγίως και όχι κατευθείαν) και όχι με την ειρωνικη που της έχουν προσδώσει οι λοιποί ιθαγενείς! :)

Unknown είπε...

Σε κλειστούς χώρους ναι, αρνούμαι τα ζώα. Τα επιθήλιά τους μπορούν να προκαλέσουν βλάβες ακόμα και σε ανθρώπους που δεν έχουν πρόβλημα εκ των προτέρων. Δεν το λέω εγώ, αλλά η αλλεργιολογία (όχι οι έλληνες).

Το ότι υπάρχει πρόβλημα να μείνει ο σκύλος έξω σημαίνει πως πρέπει να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα, όχι να δημιουργηθούν άλλα.

Ξεκόλλα από την υπόθεση πως όταν λέω κάτι το λέω γιατί εμένα έτσι μου αρέσει. Όταν μιλάω, μιλάω γιατί υπάρχει αιτία και όχι "πίστη" σε κάτι.

Μην κοροϊδευόμαστε πως υπάρχει αποκλεισμός επειδή δεν επιτρέπεται ένας σκύλος. Αποκλεισμός υπάρχει γιατί ο τυφλός αρνείται να κάνει οτιδήποτε χωρίς τον σκύλο. Ούτε ο τυφλός κινείται σπίτι του με το σκύλο, ούτε ο σκύλος θα τον πάει στο άδειο τραπέζι, ούτε θα του δείξει που είναι τα μαχαιροπίρουνα.

Αν θέλουμε να "κάνουμε" τους πολιτισμένους θίγοντας σοβαρά ζητήματα όπως η δημόσια υγεία, μόνο και μόνο γιατί ντεμέκ και καλά φαντάζει πολιτισμένο το να μπει ένας τυφλός με έναν σκύλο κάπου, δε σημαίνει πως τότε είμαστε πολιτισμένοι. Αντιθέτως τα ζώα σε κλειστούς χώρους (για να μη μιλήσω γενικότερα για την όλη μας διαχείριση των ζώων ως «φίλους», συνοδούς, και ότι άλλο δεν μπορούμε να βάλουμε τον "παλιό καλό αράπη μας" να κάνει) μάλλον απολίτιστους μας χαρακτηρίζουν.

Chinstrap Tango είπε...

Δίκιο έχει ο καμηλοκαβαλάρης. Γιατί οι τυφλοί να χρειάζονται σκύλους οδηγούς και να μην εκπαιδεύσουν τους εαυτούς τους να κινούνται μόνοι τους; Είναι μια καταπληκτική ιδέα, η οποία θα τους χαρίσει και τη δυνατότητα επικερδούς ενασχόλησης σαν άτομα με ειδικές δυνατότητες στα πρωϊνάδικα, τα τσίρκα, το "Ελλάδα έχεις ταλέντο" και άλλους χώρους ανθρωπιστικής αντιμετώπισης των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες.
Επίσης, όπως λέει ο καμηλοκαβαλάρης, τι τους χρειαζόμαστε τόσους σκύλους; Να εξολοθρευτούν, ει δυνατόν ανώδυνα και ανθρωπιστικά, όσοι σκύλοι δεν επιτελούν καθήκοντα φύλακα (σε σπίτι με μεγάλη αυλή) ή ποιμενικού. Ψήνεστε;

Ανώνυμος είπε...

Καμ, ειλικρινά δεν περίμενα ποτέ ότι θα εκφραζόσουν σαν φασιστάκι για να στηρίξεις την άποψή σου. Και αναφέρομαι σε αυτή τη φράση:
"Αποκλεισμός υπάρχει γιατί ο τυφλός αρνείται να κάνει οτιδήποτε χωρίς τον σκύλο."

Να σε ενημερώσω επίσης ότι δεν είσαι ο μόνος που μιλάει επειδή υπάρχει αιτία. Και να σε ενημερώσω ότι δεν είσαι ο μόνος που έχει επιχειρήματα.

Κρίμα.
end of story.