Σελίδες

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ (από το blog Λευκός θόρυβος)

«Με τα όσα διέπραξαν χθες απέδειξαν ότι κίνητρό τους δεν είναι τίποτε άλλο παρά μόνο η βία. Ότι στόχος τους είναι μόνο η καταστροφή. Για μια ακόμη φορά, η δράση τους στράφηκε κατά αθώων πολιτών και των περιουσιών τους. Και έτσι κατά ολόκληρης της κοινωνίας», είπε χτες ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα επεισόδια.

«Θα κάνουμε αυτό που πρέπει και εκείνοι οι οποίοι δρουν όπως δρουν, θα πρέπει να θυμηθούν ότι εκτίθενται και ότι αυτό που κάνουν το κάνουν για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελείς στόχους για τους οποίους δεν θέλω περισσότερο να αναφερθώ» είπε ο υπουργός Εσωτερικών και αναρωτήθηκε, αρκετές φορές, ποιους μπορεί να εξυπηρετούν τα επεισόδια και η ανεξέλεγκτη βία.

Καταλαβαίνεις τίποτα τώρα;

Τα δικαστήρια αθωώνουν τους φονιάδες και τους τραμπούκους –υπάρχει δεδικασμένο.

Ο πρωθυπουργός ανακάλυψε και μας παρουσιάζει (σε πρώτη μετάδοση) το κίνητρο των παιδιών εκεί έξω! Ποιο είναι αυτό; Η αγανάκτηση επειδή δεν αποδίδεται δικαιοσύνη; Η οργή επειδή ένας ακόμα δολοφόνος θα τη σκαπουλάρει; Όχι δα! «Το κίνητρό τους είναι η βία»! Δηλαδή, η ενέργεια από μόνη της είναι κίνητρο για την ίδια την ενέργεια! Σουτάρω έχοντας σαν κίνητρό μου το ίδιο το σουτ, όχι για να βάλω γκολ! Κατουράω έχοντας σαν κίνητρό μου το ίδιο το κατούρημα, όχι για να ξαλαφρώσω τη φούσκα μου! Υποκλίνομαι –έχουμε πρωθυπουργό με οντολογικές ανησυχίες που θα ζήλευε κι ο Ντεριντά! Ή ο πρωθυπουργός πάσχει από άνοια και δεν ξέρει τι λέει -μπα δε νομίζω! Μάλλον το πρώτο ισχύει –οι ανησυχίες περί του όντος και του μη όντος, η αγωνία της ύπαρξης, το άγχος της επανεκλογής.
Το λέω αυτό γιατί ενώ η πρώτη πρόταση του πρωθυπουργού είναι εντελώς γειά σου, η δεύτερη είναι ακριβής. Όντως ο στόχος των παιδιών εκεί έξω είναι η καταστροφή. Ενός άθλιου συστήματος όπου οι αθώοι πεθαίνουν και οι ένοχοι παρασημοφορούνται. Μιας εξουσιαστικής δομής όπου οι ποινικές ευθύνες εξαρτώνται από τα ποσοστά των στημένων γκάλοπ. Λένε τα γκάλοπ ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες; Αν ναι –θα καταλογιστούν. Αν όχι –άντε γαμήσου κι εσύ και το δίκιο σου.
Τελικά μήπως ο πρωθυπουργός είναι κι αυτός ένας «γνωστός –άγνωστος»; Δεν το πιστεύω –απλώς ρωτάω μπας και κάποιος έχει διαφορετική γνώμη. Ρωτάω, για λόγους δημοκρατικότητας -κατάλαβες;

Ο Υπουργός Εσωτερικών προειδοποιεί τα παιδιά να μην εκτίθενται με τον τρόπο δράσης τους. Δηλαδή τι; Προφανώς να καλύπτουν τα πρόσωπά τους, να φοράνε κουκούλες για να μην τους πάρουν κοντινά οι κάμερες της τηλεόρασης! Σωστός ο Υπουργός! Δικός μας ο Υπουργός! Θα τον χαρακτήριζα «γνωστό –άγνωστο» επίσης, αλλά αποκάλυψα ήδη το όνομά του, οπότε δεν γίνεται να είναι άγνωστος. Γίνεται;
Και προχωράει παρακάτω, μιλάει για «ιδιοτελείς στόχους που εξυπηρετούνται» -συμφωνώ με τον Υπουργό. Η προστασία της ζωής σου από τους μπάτσους είναι, όπως και να το κάνουμε, ένας ιδιοτελής στόχος. Η προστασία του δικαιώματός σου να κινείσαι ελεύθερα, όπου και όποτε γουστάρεις –είναι εξίσου ιδιοτελής στόχος. Η διαμαρτυρία ενάντια στην κοινωνική αδικία –επίσης –τίγκα στην ιδιοτέλεια! Η αγανάκτηση για μια ακόμα εν ψυχρώ δολοφονία –εκεί να δεις ιδιοτέλεια!

Μόνο η προστασία των πολυκαταστημάτων, η υπεράσπιση του ιερού δικαιώματος της υπερχρέωσης της πιστωτικής κάρτας για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια, το ευλαβικό προσκύνημα στο παρκαρισμένο Τσερόκι ή Καγιέν (ινδιάνικα τοτέμ είναι αυτά –αν έχεις απορία), μόνο αυτά αποτελούν ανιδιοτελείς στόχους πλέον! Σωστά;

Ρε άντε από δω –και ξεβουλώστε λίγο τα αυτιά σας ν΄ακούσετε τις φωνές των παιδιών εκεί έξω. Κρετίνοι, που έχετε το θράσος να ισχυρίζεστε ότι όλα αυτά τα παιδιά ρισκάρουν τη σωματική τους ακεραιότητα, τη ζωή τους την ίδια, μόνο και μόνο για να βουτήξουν ένα κινητό τηλέφωνο από μια σπασμένη βιτρίνα ή για να κάνουν χαβαλέ!

Ακούστε ΕΣΤΩ το ηχητικό απόσπασμα από τον ξυλοδαρμό των πιτσιρικάδων που κυκλοφορεί παντού αυτές τις μέρες κι αν σας έχει μείνει λίγη τσίπα,

ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ.

-->>αναμετάδοση από το blog "Λευκός θόρυβος" του The Motorcycle boy
-->> διαβάστε ολόκληρο το ποστ, αξίζει! http://themotorcycleboy.blogspot.com/2008/12/blog-post_09.html
-->> γράφει τα πράγματα ξεκάθαρα, διαβάστε το μπας και ανοίξουν και τα δικά σας μάτια...

2 σχόλια:

Seagull είπε...

Ροδιά, καλή σου μέρα!
Όπως γνωρίζςις ήδη, έχω δημιουργήσει ένα blog, με την ονομασία "Κλέφτρα Κίσσα" (http://kleftrakissa.blogspot.com/), στο οποίο "εκθέτω" κείμενα άλλων bloggers, που τους τα έχω "κλέψει".
Περισσότερα, μπορείς να βρεις και να διαβάσεις στην πρώτη μου ανάρτηση:
http://kleftrakissa.blogspot.com/2008/09/blog-post_30.html
Επειδή μεταξύ των αναρτήσεων που έχω κλέψει περιλαμβάνονται και
δικές σου, θεώρησα σκόπιμο να σε ενημερώσω σχετικώς, ώστε, αν έχεις οποιαδήποτε αντίρρηση για την "κλοπή" αυτή, να με ενημερώσεις και να “κατεβάσω” τις σχετικές αναρτήσεις μου.

Ευχαριστώ
Seagull
http://seagullstefanos.blogspot.com/

Υ.Γ. Αφήνω σχετικό σχόλιο κάτω από κάθε πρωτότυπη ανάρτηση, για ευνόητους λόγους

Rodia είπε...

Ωραιοτατα! Το κειμενο (θυμιζω) ειναι αναμετάδοση από το blog "Λευκός θόρυβος" του The Motorcycle boy. Προσοχη!