Σελίδες

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Οταν δολοφονείται το Αύριο

Με αυτό τον τίτλο ήθελα να γράψω κάτι, αλλά δεν θα το γράψω. Το Αύριο δολοφονήθηκε και πάει και να δούμε πώς θα ξημερωθούμε -χωρίς Αύριο- και ΑΝ.

Τώρα θέλω να μεταφέρω ένα προβληματισμό. Είναι δυνατό να προκλήθηκαν όλα αυτά από τον πυροβολισμό και τη δολοφονία του 16χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου; Είναι δυνατό να μην ήταν προγραμματισμένα; Τόσο ανίκανη είναι η αστυνομία; Τόσο ανεύθυνη είναι η κυβέρνηση; Τόση βλακεία μας κυβερνά;

Είναι δυνατό να μιλούν στα κανάλια για περιουσίες, τη στιγμή που χάνεται η ζωή του μικρούλη Αλέξανδρου; Η ζωή του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που δεν "χάθηκε", αλλά του την έκλεψαν βίαια -εννοείται.

-->> Πρόταση για να βρεθούν οι κουκουλοφόροι:
Να γίνει έλεγχος στη χρήση των μυστικών κονδυλίων που διαχειρίζεται το Υπ. Δημόσιας Τάξης (υπ. Εσωτερικών) και το θέμα θα λήξει. Θα μάθουμε επιτέλους ποιοι είναι, ποιοι αποτελούν το λεγόμενο παρακράτος και ποιοι το εκτρέφουν.

-->> Πρόταση για την καλή σχέση μεταξύ αστυνομίας και πολιτών:
Να αφοπλιστούν τα σώματα Ασφαλείας και να καταργηθούν αμέσως οι δυνάμεις των "ειδικών φρουρών". Στη Μεγάλη Βρεττανία και στον Καναδά οι αστυνομικοί είναι άοπλοι, χωρίς αυτό να μειώνει την αποτελεσματικότητά τους. Οι "ειδικοί φρουροί", παρόλη τη σπουδαιοφανή τους ονομασία, είναι κάτι ρεμάλια που τα συλλέγουν από ένα σωρό ηλίθιων νταήδων, τα εξοπλίζουν και τα αμολάνε σαν αγριόσκυλα στους δρόμους.

-->> Κάτι που μου είχε εκμυστηρευτεί ένας φίλος που υπήρξε υπουργός σε κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας:
«Οταν ολοκληρωθεί η Εγνατία Οδός, να αρχίσεις να φοβάσαι», μου είχε πει. Παρακολουθούσα την πορεία των κατασκευών αυτού του δρόμου να γίνεται σταδιακά, κομμάτι κομμάτι, λίγα χιλιόμετρα εδώ και λίγα παραπέρα χωρίς σύνδεση μεταξύ τους, και ήμουν ήσυχη -θα αργούσε να τελειώσει. Πρόσφατα, έμαθα από Δελτία Ειδήσεων ότι όπου νά 'ναι η Εγνατία Οδός θα παραδοθεί σε χρήση.

-->> Ο κοσμάκης κλαίει για το αδικοχαμένο παιδί και'γώ σκέφτομαι ότι στα θεμέλια των νέων κτιρίων σφάζουν ένα κόκκορα. Τι θα χτιστεί, άραγε, πάνω σε αυτόν το μικρούλη μάρτυρα;

-->> Είναι δυνατό να διαθέτει η κυβέρνηση 28 δισ. στις τράπεζες και να υποχρηματοδοτείται η Παιδεία; Είναι δυνατό να υπόσχεται ο κ. Αλογοσκούφης αποζημείωση των καμμένων περιουσιών και να αρνείται αξιοπρεπείς αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις; Είναι δυνατό να ξεπουλιέται μια κερδοφόρος (αφού βαφτιστεί ζημιογόνος) επιχείρηση, αντί να εξοφληθούν τα χρέη του Δημοσίου προς αυτή; Ξέρω, αυτά φαίνεται να είναι από άλλο ανέκδοτο, αλλά τα φαινόμενα απατούν συχνά.

6 σχόλια:

pentanostimi είπε...

η Εγνατια γιατί;

Rodia είπε...

Δεν ξέρω ακριβώς.
Το σενάριο που μπορώ να υποθέσω μοιάζει με ακροβατικό νούμερο και, αν και μου αρέσουν τα ακροβατικά, δεν τολμώ να διακινδυνέψω κι έτσι αναφέρω τη φράση όπως ειπώθηκε.

Ανώνυμος είπε...

Να το ακούσουμε το σενάριο, ακόμα κι αν μοιαζει πολύ ακροβατικό...
Μήπως έχει σχέση με τις χώρες που συνδέει η Εγνατία Οδός; Και αφορά κάτι χώρες που είναι απο βορειοανατολικά ή νοτιοανατολικά;

Rodia είπε...

Ανεβάσαμε μόλις ένα ποστ για το υφυπ. δημ. ταξ. κ. Τάνγκο μας... Αρνούμεθα να υποκύπτομεν σε πιέσεις!

Ανώνυμος είπε...

Αααααα, μήπως έχει σχέση με κάποια μαυρόνερα που κυλάνε στο Ιράκ; Όχι τα παχύρρευστα - είπαμε, μιλάμε για μαυρόνερα...

(*Ο παρών σύνδεσμος είναι άσχετος*)

Seagull είπε...

Ροδιά, καλή σου μέρα!
Όπως γνωρίζςις ήδη, έχω δημιουργήσει ένα blog, με την ονομασία "Κλέφτρα Κίσσα" (http://kleftrakissa.blogspot.com/), στο οποίο "εκθέτω" κείμενα άλλων bloggers, που τους τα έχω "κλέψει".
Περισσότερα, μπορείς να βρεις και να διαβάσεις στην πρώτη μου ανάρτηση:
http://kleftrakissa.blogspot.com/2008/09/blog-post_30.html
Επειδή μεταξύ των αναρτήσεων που έχω κλέψει περιλαμβάνονται και
δικές σου, θεώρησα σκόπιμο να σε ενημερώσω σχετικώς, ώστε, αν έχεις οποιαδήποτε αντίρρηση για την "κλοπή" αυτή, να με ενημερώσεις και να “κατεβάσω” τις σχετικές αναρτήσεις μου.

Ευχαριστώ
Seagull
http://seagullstefanos.blogspot.com/

Υ.Γ. Αφήνω σχετικό σχόλιο κάτω από κάθε πρωτότυπη ανάρτηση, για ευνόητους λόγους