Σελίδες

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Συζήτηση για Δράση Εναντίον της Ακρίβειας

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση ξεκίνησε ο Δον Κιχότης εδώ πέρα: -->>
To παιχνίδι χοντραίνει πολύ. Όποιος δε το καταλαβαίνει, προσποιειται πως δε το καταλαβαίνει. Ο νέος προυπολογισμός, το παγκόσμιο οικονομικό κραχ σήμερα, η άνοδος στις τιμέςσ τα πάντα καθώς και το σκανδαλο-κλεψιά με την βενζίνη μας έχουν κανει ολους φύση κ θέση φτωχότερους.
Αυτοί που κρατάν τα γκέμια της οικονομίας και της κρατικής διοικησης δειχνουν να μην ιδρωνει το αυτι τους και καλά κάνουν αφου κοιτανε να εξυπηρετησουν τα συμφεροντα της ταξης στην οποια ανηκουν, την αρχουσα κυβερνωσα ταξη.
Εμεις οι υπολοιποι τι κανουμε;

Η μόνη μου διαφωνία είναι ότι αναφέρεται σε "μπλογγερς" λες και μεις είμαστε εξωγήινοι! Λες και αποτελούμε κάποια ομάδα έξω από την κοινωνία. Νομίζω ότι απλά είμαστε χρήστες ενός μέσου που μας φέρνει πιο κοντά, που κάνει να πλησιάζουμε (ανεπίτρεπτα κατά τη γνώμη των εξουσιαστών, για τουτο καίγονται να ελέγξουν το διαδίκτυο!) και μπορούμε να μοιραζόμαστε ιδέες, να διασταυρώνουμε πληροφορίες, να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας, να διατυπώνουμε προτάσεις ομαδικά. Δεν βρισκόμαστε όλοι μαζί στο δρόμο -ίσως να μην είναι καλό και χρήσιμο να βρεθούμε στο δρόμο. Αρκεί να δρούμε καθένας ξεχωριστά για ένα κοινό σκοπό -νομίζω πάλι.

Ενας πόλεμος είναι όλο αυτό που συμβαίνει. Πόλεμος μεταξύ δεινοσαύρων, που τα πυρά του εμάς θα επηρεάσουν. Ας αντισταθούμε στα μέτρα που μας επιβάλλουν. Ας πολεμήσουμε για τη δική μας ζωή.

5 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Τελικά το μπλόγκερς από ενασχόληση με χόμπυ (γιατί έτσι μπορεί να το πει κανείς) έχει εξελιχθεί σε κίνημα; Δε νομίζω...

Rodia είπε...

..μα.. αυτό ακριβώς γράφω Κίτσο. Το blogging είναι το Κίνημα του Ενός! :)
Η Μονάδα είναι που τρομάζει. Η Μοναδική γνώμη. Η Μοναδική συμπεριφορά. κλπ κλπ

Rodia είπε...

Δεν ξέρω ποιος καλλιτέχνης είναι... Πού να ξέρω;

Ανώνυμος είπε...

γαπητη rodia θα ηθελα να μαθω ποιος ανηρτησε το blog με το ερωτονομικον απο το buzz
grafei ena sxolio
apo rodia esy den mporeis na moy steileis email kai na moy apokalyceiw poiow kallitexnhw eisai se eyxaristv

Rodia είπε...

Το ανέβασα πράγματι στο buzz προχτές. Εκεί ανεβαίνει ό,τι κρίνει καθένας πως παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον. Αν δεν το θεωρείς ενδιαφέρον, μη το ανοίξεις. Απλό.
Περί mail και αποκαλύψεων δεν συζητώ, μια και το ίντερνετ παρέχει σε όλους τους χρήστες αυτό το δικαίωμα. :)