Σελίδες

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΧΩΡΑ (παραμυθάκι)

Μια φορά κι ένα καιρό, ήταν ένας που έγινε πρωθυπουργός μιας χώρας. Η χώρα ήταν λιγουλάκι χύμα, απεργίες, διεκδικήσεις, χαμός. Οι εργαζόμενοι ζητούσαν υπέρογκες αυξήσεις, οι συνταξιούχοι κατέβαιναν στο δρόμο και έδερναν τα ΜΑΤ, τα ασφαλιστικά ταμεία κόντευαν να αδειάσουν από την κακοδιαχείριση, χάλια λέμε. Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να καλέσει τους υπουργούς του σε σύσκεψη, να σκεφτούν τι να κάνουν για να γλιτώσουν. Εβαλαν σε ένα αναποδογυρισμένο καπέλο τρεις προτάσεις και να τραβήξουν κλήρο, μια και δυσκολεύοντουσαν να αποφασίσουν. Οι τρείς προτάσεις ήταν οι εξής: ΠΩΛΗΣΗ, ΠΩΛΗΣΗ, ΠΩΛΗΣΗ. Ο κλήρος έδειξε ΠΩΛΗΣΗ κι έτσι η χώρα βγήκε σε πλειστηριασμό. Ο πλειστηριασμός δεν απέδωσε γρήγορα και, επειδή το θέμα ήταν εξαιρετικά επείγον, μπήκαν αγγελίες στα φύλλα όλων των εφημερίδων του πλανήτη με κεφαλαία γράμματα εντός κυανού πλαισίου:
«ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΧΩΡΑ ευάερος, ευήλιος, με μπόλικα νησιά, δάση με προδιαγραφές ακαΐας και άνευ, ποτάμια και λίμνες, νερά γενικώς, λιμένες μεγάλους ενοικιασμένους και μη, λιμένες μικρούς εντελώς ιδιόκτητους, με σιδηρόδρομο εν εξελίξει, με λεωφορεία αστικά και μη, με αερομεταφορές προβληματικές πλην κερδοφόρες, άνευ τηλεπικοινωνιακού συστήματος σταθερού ή κινητού αλλά με δυνατότητες αναπτύξεως παραλλήλων συστημάτων, με ηλεκτρικές παροχές σχεδόν πλήρεις, με κατοίκους ευερέθιστους λόγω κλίματος αλλά και με κοντή μνήμη λόγω κλίματος επίσης. Λεπτομέρειαι εκ του σύνεγγυς. τηλ.---- Μεσίται αποκλείονται, τιμή συζητήσιμος.»

Η χώρα δεν άργησε να πουληθεί ολόκληρη. Ο πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο διετήρησαν τις θέσεις τους, επειδή αυτό προέβλεπε το πωλητήριο συμβόλαιο. Οσοι κάτοικοι παρέμειναν στη χώρα αυτή, εξακολουθούν ίσαμε σήμερα να ψηφίζουν την ίδια κυβέρνηση. Ο αγοραστής τραβάει τα μαλλιά του και το σκέφτεται πολύ σοβαρά να την μεταπωλήσει και ετοιμάζει ήδη την αγελία: ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΧΩΡΑ, κλπ κλπ.

-->> το σκέφτομαι σοβαρά να τηλεφωνήσω μόλις ξαναμπεί η αγγελία, να ενδιαφερθώ. Εχει πολύ καλό κλίμα αυτή η χώρα -λένε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: