Σελίδες

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε, βραχιολάκια του πλανήτη πού με σέρνετε καλέ;

Με αφορμή αυτό και αυτό, καθώς και άλλα ποστ που πέτυχα να προβληματίζονται για παρόμοια θέματα, σκέφτηκα σήμερα ότι αυτά τα βραχιολάκια και τα μηνύματα συμπαράστασης ή/και αποδοχής μιας ιδέας για τη βελτίωση των πραγμάτων στον πλανήτη μας, μπορεί να είναι κάποιου είδους δημοσκόπηση, ένα άτυπο γκάλοπ ώστε να ελέγχουν και να διαμορφώνουν γνώμη οι αποπάνω για το τί επιθυμεί ο κοσμάκης και να αντιμετωπίζουν αναλόγως τα διάφορα κινήματα ή "κινήματα".

Με δυο λόγια, αν διαπιστωθεί ότι ο μισός πλανήτης φοράει λευκά βραχιολάκια, υπάρχει πιθανότητα κάποια απόφαση να παρθεί σχετικά με τη πείνα και τη φτώχεια. Αν ο αριθμός είναι περιορισμένος τόσο ώστε να είναι ελεγχόμενος με βίαια μέσα, νάτο το ΝΑΤΟ να επεμβαίνει και να κάνει τα λευκά μαύρα!

Δεν είναι κίνημα οπωσδήποτε τα λευκά βραχιολάκια, είναι όμως μια δήλωση. Δήλωση ενδιαφέροντος για το θέμα που αφορούν, κάνουν όσοι τα φορούν!

Δήλωση ενδιαφέροντος για το (κάθε θέμα) είναι και η συμμετοχή σε αντίστοιχα petitions. Δήλωση είναι και η συμμετοχή στο φαν κλαμπ ενός αστέρα της ποπ ή του τραγουδιστή της γειτονιάς μας!

Είναι σημαντικό να νιώθει κάποιος ότι υπάρχουν και άλλοι σαν και αυτόν, δεν είναι ο μόνος που ενδιαφέρεται για το αυτονόητο, π.χ. την εξέλειψη της φτώχειας. Το βραχιολάκι ή/και η συμμετοχή σε αντίστοιχα φόρουμ ή/και κλαμπάκια μετράει το μέγεθος του πλήθους, τον αριθμό των ενδιαφερόμενων, συσπειρώνει γνώμες, κλπ κλπ. Δεν κάνουν το βραχιολάκι και τα κλαμπάκια την επανάσταση, δεν είναι αυτά που αλλάζουν την κατάσταση, είναι όμως αυτά που αναγκάζουν τις εξουσίες να λαβαίνουν ανάλογες αποφάσεις, μια και οι δυσαρεστημένοι πολίτες κάποια στιγμή θα ψηφίσουν... Και θα εκφράσουν τη δυσαρεσκειά τους με τη ψήφο τους.

Αυτά για σήμερα και θα επανέλθομεν! :)

2 σχόλια:

nkarakasis είπε...

Υπάρχει αυτό :www.theshiftmovie.com, που αν ψάξει κανείς στο Internet για αυτό θα δει ότι μάλλον πρόκειται για κάτι μεγάλο.
Δεν το ασπάζομαι γιατί δεν γνωρίζω πολλά αλλά είναι ενδιαφέρον ...

Μια άλλη προσέγγιση του τι συμβαίνει σήμερα :click

Έχει και pac man δίπλα για όσους βαρεθούνε. Ας δούμε λίγο πιο έξω από τον Εφραίμ και την καταρρέουσα κυβέρνηση.

pølsemannen είπε...

Αχέμ, με πόσα βραχιολάκια πρέπει να κυκλοφορώ ο καψερός δλδ;

Σε λίγο θα μας φορέσουν και κουδούνια! :-D

Αναμένουμε την συνέχεια!