Σελίδες

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟ INTERNET ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ



χαμογελάστε!! - xamogelaste!! μας προτρεπουν τα παιδια απο το νησι Άγιος Ευστράτιος, Agios Efstratios, ζητωντας το αυτονοητο στις μερες μας με ενα χρωματιστο που γραφει πανω "ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟ INTERNET ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ" και συστηνονται για να τα γνωρισουμε:

Είμαστε η ομάδα φωτογραφίας του Αγίου Ευστρατίου. Είμαστε τα παιδιά, ο Νίκος, η Βιβή, ο Αγαπητός, ο Νίκος, η Νάνσυ, η Δέσποινα,ο Δημήτρης, ο Κομνηνός και ελπίζουμε να μην ξεχάσαμε κανέναν ή καμία... Φτιάχνουμε αυτή την σελίδα γιατί θέλουμε κι εμείς από το μακρινό και απομονωμένο νησάκι μας τον Άη-Στράτη να σας δείχνουμε τις φωτογραφίες μας, και να γράφουμε κομματάκια από την ζωή μας.

Με συγκινησαν τα "Πορτρέτα........" τους, επειδη καποτε την εζησα αυτη τη ζωη, την ανθρωπινη. Τοτε, χαλασαμε τη ζωη μας με τη λεγομενη "αναπτυξη" και σημερα ψαχνουμε να τη ξαναβρουμε. Να βρουμε μια ζωη ποιοτητας...

Τα πορτρετα, εδω:
http://xamogelaste.blogspot.com/2008/01/blog-post_31.html

-->> φλασια: Για να σκεφτουμε ποσο σημαντικο εργο θα προσφεραν τα καναλια, αν, αντι για τα βδελυρα "μεσημεριαναδικα", μετεδιδαν εκπομπες με στοχο να καλυτερεψει η ζωη μας! Εκπομπες με ουσια, με "ζουμι", οπως π.χ. πως να αντισταθουμε στις συνεχεις ανατιμησεις της αγορας (μποικοταζ προιοντων, κλπ), πως να διεκδικουμε δικαιωματα (γρηγορο και φτηνο ιντερνετ, κλπ), και αλλα, και αλλα, πολλα πολλα αλλα και καλα, ολα αυτα που λειπουν και που φερνουν τους σημερινους ελληνες σε κατασταση απελπισιας.

Στη γειτονικη Ιταλια, ας πουμε, πριν λιγο καιρο, ακριβηναν τα μακαρονια 0,10 ευρω και οι ιταλοι ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ, οποτε η τιμη κατεβηκε. Εδω, ακριβαινουν τα παντα σε χρονο dt και δεν ματωνει ρουθουνι. Κανεις δεν διαμαρτυρεται δημοσια. Καθεται στον καναπε και ξεχνιεται με σαπουνοπερες. Οι συνδεσμοι "καταναλωτων" τσακωνονται και καπου ειναι χαμενοι -κανεις δεν τους βρισκει πουθενα. Ενας φιλος (επιστημονας, μηχανικος) μου ελεγε προχτες οτι πηρε δανειο 5.000 ευρω για να ανταπεξελθει στα καθημερινα εξοδα. Τρομερο! "και πως θα τα βγαλεις περα;" ρωτησα "ελπιζω κατι να γινει" απαντησε.

Ναι, το ξερω οτι "η ελπιδα πεθαινει τελευταια", το ζητουμενο ομως ειναι να... μη πεθανει ΠΡΙΝ απο μας.


ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ ΝΤΕ!!!!!


2 σχόλια:

GiorgosPap είπε...

Ενθυμείστε ενα αντάρτικο...το "Μαλλια Σγουρά" ;

"Εγώ Αη-Στρα', Αη-Στράτη δε φοβάμαι/ειναι κι αυτό μια ελληνική γωνιά/τα μαύρα τα μαλλιά μας κι αν ασπρίσαν/ δε μας τρομάζει η βαρυχειμωνιά"

Πόσα χρόνια πάνε που πολέμησε καθολικά η ελληνική κοινωνία για κάτι;

Πάντα επίκαιρος ο Αη-Στράτης...

Rodia είπε...

Δυστυχως, φιλε μου, δυστυχως, στα στραβα και τα αναποδα παντα επικαιρη η χωρα μας...
(εχουμε ομως καλο κλιμα)