Σελίδες

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Μάριον Μπιτσόλα, ενα διαμαντι στην ΕΡΤ

Σημερα το απογευμα παιχτηκε (μαλλον σε επαναληψη και χωρις προηγηθεντα ενημερωτικα σποτακια) μια εκπομπη που ξεπερνα κατα πολυ τα στανταρ της ελληνικης τιβι. Την παρουσιασε μια σημαντικη γυναικα υψηλης αισθητικης παιδειας, η Μάριον Μπιτσόλα, γνωστη απο την αισθαντικη και με εξαιρετικη αρθρωση φωνη της, που ακουγεται κυριως σε μεταγλωττισεις ντοκυμαντερ. Ξαφνιαστηκα ευχαριστα με την παρουσια αυτου του εξαιρετικου ανθρωπου, με πολυπλευρη μορφωση, ηθος και ευγενεια, που κοιταζε το φακο (εμας δλδ) με σοβαροτητα, χωρις τσαχπινιες και τσαλιμακια.

Επιτελους! ειπα με το νου μου, γλιτωσαμε απο τη τσιφτετελομπιλιω που διεκοπτε θρασυτατα το Δασκαλο της μουσικης κ. Χατζηνικο, ο οποιος ειχε τιμησει με την παρουσια του καποια εκπομπη της -και εμας, το κοινο της κρατικης τιβι.

Επιτελους! ειπα με το νου μου, κατι κινειται στην κρατικη τηλεοραση. Ξεφυγαμε απο τις φραπελιες και τις αστρολογομαντειες. Ετριβα τα ματια μου, μη τυχον και ονειρευομαι.

Δυστυχως, ψαχοντας το προγραμμα της επομενης εβδομαδας, δεν βρηκα συνεχεια στην εκπομπη αυτη. Υποθετω οτι καποτε μεταδοθηκε και σημερα το απογευμα γεμισε καποιο κενο με την επαναληψη της. Κριμα...

-->> αντιγραφω απο την ιστοσελιδα της ΕΡΤ: -->> http://tvradio.ert.gr/tv/tv.asp


ΠΕΜΠΤΗ 28/02/2008 17:30
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Κινηματογράφος
Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 60΄ ΛΕΠΤΑ
MIDNIGHT CIRCUS
Κατάλληλο για όλους

To «Midnight Circus» είναι μια παγκόσμια ανταλλαγή τηλεοπτικών αποσπασμάτων, με την ευκαιρία του εορτασμού του Νέου Έτους. Ο κάθε τηλεοπτικός οργανισμός που συμμετέχει παράγει και προσφέρει προς ανταλλαγή ένα ή περισσότερα αποσπάσματα και έχει το δικαίωμα προβολής ολόκληρου του προγράμματος. Τα αποσπάσματα περιλαμβάνουν παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες, νέα ταλέντα από το χώρο της μουσικής και του χορού, φαντασμαγορικά ακροβατικά και διαφορετικούς εορτασμούς του Νέου Έτους ανά τον κόσμο και περιλαμβάνουν μια μεγάλη γκάμα καλλιτεχνικών στιλ και παραδόσεων.

Το Μidnight Circus έχει την πολιτιστική και γεωγραφική ιδιαιτερότητα να παρέχει στους οργανισμούς που το προβάλλουν ένα συναρπαστικό πρόγραμμα από διαφορετικά μέρη και με διαφορετικές εκτελέσεις. Αποτελεί επίσης μια πρόκληση στα τοπικά κανάλια να παράγουν πρωτότυπα αποσπάσματα για ένα παγκόσμιο κοινό και δίνει βήμα σε καλλιτέχνες από εντελώς διαφορετικούς πολιτισμούς. Προσφέροντας έτσι στο κοινό κάθε χώρας ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα που προάγει τον σεβασμό και την κατανόηση για τις διαφορετικές κουλτούρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: