Σελίδες

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

Ο Μίδας έχει γαϊδουρινά αυτιά!


Αν δεν γνωριζετε την ιστορια του κουρεα του Μιδα, του βασιλια της Φρυγιας, ειναι καιρος να τη μαθετε. Επειδη το διαδικτυο λειτουργει περιπου οπως οι καλαμιες που ακουσαν το μυστικο για τα γαιδουρινα αυτια του βασιλια, που το ψιθυρισε ο κουρεας μεσα στο λακκο που εσκαψε. Τον βαραινε πολυ αυτο το μυστικο, βλεπετε, και να μη ξεχνουμε κιολας πως οι κουρεις δεν φημιζονται για την εχεμυθεια τους!

Στο ιντερνετ λοιπον, ολα μαθευονται -αργα ή γρηγορα. Ας φροντιζουν οσοι θελουν να φαινονται τιμιοι, να ειναι κιολας εντιμοι και συνεπεις με τους Νομους και με τις Αρχες, τις οποιες δηλωνουν οτι πρεσβευουν. Οποιος προβαλλει τον εαυτο του, να ειναι ετοιμος να γινει ο περιγελως αν τυχαινει να ειναι ανακολουθος προς οσα βεβαιωνει οτι ενστερνιζεται. Δεν γινεται π.χ. ο υπουργος ΠΕΧΩΔΕ να εχει αυθαιρετο σπιτι, ο υπουργος απασχολησης να απασχολει ανασφαλιστους εργατες, κλπ κλπ. Καποιος θα βρεθει και θα τα "φωναξει" στο διαδικτυο.

Αν αρχισει να δουλευει η βιομηχανια μηνυσεων, τα δικαστηρια δεν θα εχουν αλλη δουλεια να κανουν, ασε που τη στιγμη που θα επιβεβαιωνονται οι διαδοσεις, το χαστουκι θα ποναει περισσοτερο. Η ουσιαστικη διαψευση δεν γινεται μεσα απο δικες, αλλα μεσα απο την συμπεριφορα. Η συμπεριφορα μπορει να επιβεβαιωσει και να διαψευσει (αναλογως) αυτο που διαδιδεται. Τιποτε αλλο.
Τα γαϊδουρινά αυτιά

Κάποτε, ο Πάνας είχε το θράσος να συγκρίνει τον εαυτό του σε μουσική ικανότητα με τον Απόλλωνα κι έτσι αποφάσισαν να αναμετρηθούν. Κριτής μπήκε ο Τμώλος και στην αναμέτρηση έτυχε να είναι παρών και ο Μίδας. Ο Πάνας έπαιξε μουσική με τον αυλό του και ο Απόλλων με τη λύρα του. Ο Τμώλος μεμιάς έδωσε τη νίκη στον Απόλλωνα, αλλά ο Μίδας δε συμφώνησε κι έτσι ο Απόλλων του «χάρισε» ένα καινούριο ζευγάρι από αυτιά γαϊδάρου για να ακούει καλύτερα την επόμενη φορά.
Ο βασιλιάς Μίδας ντρεπόταν για τα αυτιά του και προσπάθησε να τα κρύψει με ένα σκούφο. Το μυστικό του όμως γνώριζε ο κουρέας του, που δεν άντεξε και πήγε στο ύπαιθρο, έσκαψε ένα λάκκο και ψιθύρισε την ιστορία. Σκέπασε το λάκκο με χώμα, στο οποίο όμως φύτρωσαν καλάμια, τα οποία άρχισαν να διαδίδουν την ιστορία με το φύσημα του ανέμου, ότι ο βασιλιάς Μίδας είχε γαϊδουρινά αυτιά, κι έτσι όλοι μάθανε για το πάθημά του.
Την ιστορία αυτή την αναφέρει ο Απολλώνιος ως απόδειξη ότι ο Μίδας κρατούσε από το γένος των Σατύρων.

_________________________
Η ιστοριουλα απο εδω: -->> el.wikipedia.org/

1 σχόλιο:

KitsosMitsos είπε...

Χρήσιμες ιστορίες πάντα επίκαιρες και διδακτικές...