Σελίδες

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

«Η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας» εκδόσεις Αντ. Σαμαρά


H κυρια Μπενάκη ειχε αναφερθει πρώτη στα περί "απώλειας της εθνικης κυριαρχίας", και μάλιστα σε ανύποπτο χρόνο.. κατά την ορκομωσία του κ. Παπούλια ως ΠτΔ μετά την πρώτη εκλογή του. Τόσο πολύ άργησε να το πάρει χαμπάρι ο κ. Σαμαράς;

ενα απο τα βίντεο που κυκλοφορούν:


http://www.youtube.com/watch?v=pVuKCZSG_SA

απομαγνητοφώνηση λέξη προς λέξη:
Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία που θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις:
Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση -ενδεχομένως- και της συνταγματικής συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν, χάριν της ειρήνης και της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται αλλά ίσως και να παραβιάζονται από Αρχές και Εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων, και πάντως, η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.

3 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Ο Σαμαρεύς βρίσκεται μέσα σε μία χωροχρονική ανωμαλία, που τον κάνει να βλέπει 234 χρόνια μπροστά και μόνον. Σε 225 χρόνια με την βοήθεια του γέροντος Παϊσίου, θα το πιάσει το υπονοούμενο.

Rodia είπε...

Μη σου πω ότι όλοι βρισκόμαστε σε... χωροχρονικό τραμπάκουλο! :))

Unknown είπε...

Ο Χωροχρονος στην συνειδηση του Ελληνα 'βρισκεται σε μεταμοντερνα εποχη.
Οσο για τον Αντωνακη ,μαλλον παραμενει στα οικογενειακα 'κλεη' των μυστικων του βαλτου.
Οτι θα γινομουν θεατης του εργου 'της παρακλητης' δεξιας.......ουτε στην σφαιρα της φαντασιας μου.
Οταν καποιοι ειχαμε εστιασει και σχολιασει τα της 'κυριας' τοτε υπηρξαμε 'ΓΡΑΦΙΚΟΙ'