Σελίδες

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Τι ειναι το Blog και πως θα το βαλετε στη Μαυρη Τρυπα


1. Blog ειναι π.χ. και μια ιστοσελιδα που δεν χρησιμοποιει τις γνωστες "ευχρηστες" πλατφορμες, που πληρωνει το domain name, κλπ κλπ.
Blog ειναι οποιοδηποτε διαδικτυακο μεσο δημοσιοποιει οποιεσδηποτε ελευθερες εκφρασεις πολιτων. Ειτε προκειται για καλημεροκαλησπερισματα, ειτε προκειται για σαχλαμαριτσες και πλακιτσες, ειτε προκειται για ασυναρτησιες, ειτε προκειται για διαφορα καλλιτεχνηματα, ειτε προκειται για το αποτελεσμα οποιασδηποτε δημιουργικης εργασιας, ειτε προκειται για παραπονα, καταγγελιες (πραγματικες η φανταστικες), ειτε προκειται για αληθινα γεγονοτα.

ΠΟΙΟΣ θα βαλει φραγμο στην ανθρωπινη φαντασια;

ΠΟΙΟΣ θα ελεγξει την παρανοια που κυκλοφορει ΕΥΡΥΤΑΤΑ στο διαδικτυο;

Αυτο που ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ειναι η εκπαιδευση του αποδεκτη. Να μαθουμε επιτελους(!!!) να ξεχωριζουμε τι ειναι αυτα που βλεπουμε, καθως επισης να μαθουμε να ελεγχουμε τις εικονες που δημιουργει Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ και να μη φορτωνουμε στα διαφορα "δημοσιευματα" τις αντανακλασεις του δικου μας καθρεφτη.

-->> Αυτο το σχολιο αφησα στο ποστ με τιτλο "Επίκαιρο ερώτημα #3" στο:-->>
http://naftilos.blogspot.com/2008/02/3_26.html

2. Με κινδυνο να συρθω για... συκοφαντικη δυσφημιση, διατυπωνω την απορια: Και ποιος με διαβεβαιωνει οτι ο ιδιος δεν εστειλε στον εαυτο του τα εκβιαστικα μεηλ; Αν θελει καποιος να ενοχοποιησει καποιον, ειναι πανευκολο να το κανει μεσω διαδικτυου.
Ο εκβιασμος γινεται διαφορετικα, απο οσο αντιλαμβανομαι. Δια ζωσης. Ειδοποιεις την αστυνομια πως σε εκβιαζουν, στηνεις μια πλεκτανη (ραντεβου) στον εκβιαστη, μαρκαρεις τα χαρτονομισματα, και τον συλλαμβανουν επιτοπου. Αυτα τα απλουστατα και ολα τα αλλα εκ του πονηρου εισιν.

-->> Αυτο το σχολιο αφησα στο ποστ με τιτλο "Ήταν στο ΔΣ της ΑΕΜΥ ο κ. Χιώτης;" εδω:-->>
http://www.blog.anti.gr/?p=1145

3. Γραφει, μεταξυ αλλων, ο Yorgos με τιτλο "Ανώνυμα, συκοφαντικά μπλογκ (και πώς να τα αντιμετωπίσετε)" εδω:-->>
http://www.reality-tape.com/neu/?p=732

...αναρωτιέμαι αν είμαι ο μόνος που βλέπει τη μεγάλη δημοφιλία του ανώνυμου διαδικτυακού νεοαυριανισμού τύπου press-gr σαν σύμπτωμα όχι πλεονάσματος, αλλά ελείμματος ελευθερίας έκφρασης.
Αναρωτιέμαι αν η επιμονή των Ελλήνων στην ανώνυμη χρήση του Ίντερνετ είναι θέμα DNA, κι όχι, ας πούμε, προϊόν των ίδιων ασφυκτικών πλαισίων που έσερναν για χρόνια στα δικαστήρια τον Νικήτα Λιοναράκη και τον Μανώλη Βασιλάκη κι έχουν τον Αντώνη Τσιπρόπουλο να κρέμεται μέχρι το 2009.
Αναρρωτιέμαι, τέλος, αν ο νομοθέτης έχει διαβάσει την απόφαση-χαστούκι του ΕΔΔΑ για τις μάλλον κακές επιδόσεις της ελληνικής νομοθεσίας και της ελληνικής δικαιοσύνης στην υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης στη χώρα. Αν έχει αντιληφθεί ότι η ανώνυμη πληροφορία στο Ίντερνετ είναι τελικά ανίκητη.


και συμφωνω απολυτα μαζι του. Επιτελους! Γραφτηκε η μαγικη φρασουλα: "ελλειμμα ελευθεριας εκφρασης".

4. Η εικονα απο το μπλογκ του Αrgos, οπου και το εμπεριστατωμενο ποστ με τιτλο "Press-gr / blogs / ΜΜΕ" εδω:-->>
http://argos.wordpress.com/2008/02/26/black_hole/

5. Δεν μπορω να παραλειψω το ποστ της κυριας Πινγουινας με τιτλο "Σκασμός, ανώνυμα φρόκαλα!" εδω-->>
http://postnuclear-icehouse.blogspot.com/2008/02/blog-post_8549.html

6. Καθως και το ποστ της Coolplatanos με τιτλο"press-gr: τι γράφτηκε, τι ερωτήματα προκύπτουν", εδω:-->>
http://www.oraelladas.gr/2008/02/24/politics-media-blogs-press-gr/

7. Επισκεπτομενοι τα ποστ οπου παραπεμπω, θα δειτε πολλα ακομα σχετικα με το θεμα.

4 σχόλια:

ILIAS είπε...

Μέχρι πρίν λίγους μήνες, κανένας δεν ήξερε τί εστί blog, bloggers κλπ στην Ελλάδα. Ξαφνικά γινόμαστε θέμα στα ειδησεογραφικά δελτία, δεχόμαστε διώξεις, παρακολουθήσεις, μπήκαν στο σπίτι του συντάκτη της εφημερίδας του "Κόσμου του Επενδυτή" και τα κάναν ρημαδιό γιατί και καλά "άφηνε σχόλια σε blog το οποίο εξύβριζε κάποιον" κλπ.
Μήπως τελικά γίναμε πολλοί και επειδή γινόμαστε περισσότεροι η ψευδαίσθηση της δημοκρατίας μας θα μας φιμώσει; Αυτό θέλουν να επιτύχουν...

Zieg Heil! το μότο τους
Αντίσταση το δικό μας.

Όσο για την αυτοκριτική, δεν έχω παρά να συμφωνήσω, άλλωστε τα ίδια περίπου έχω αναφέρει και γω σε κάποιο σχόλιο.

Bloggers. Μην τους δίνεται δικαιώματα. Μη μασάτε εύκολη τροφή. Σκεφτείτε καλά τί και πώς γράφετε και πάντα να έχετε πηγές.
Μη βρίζετε επώνυμα πρόσωπα, έστω και αν τους αξίζουν τα τρισχειρότερα...Κριτικάρετέ τους με την άποψή σας. Τότε θα πονέσουν περισσότερο γιατί δεν θα μπορούν να σας κάνουν τίποτα.
Είμαστε ελεύθεροι, δεν θα τους αφήσουμε. Λίγη προσοχή χρειάζεται. Και όταν λέω προσοχή, εννοώ εξυπνάδα, όχι αυτολογοκρισία!

Την Καλησπέρα μου Rodia

Rodia είπε...

:-) Δες και το νεο ποστ, με θετικη ματια!!!

Nicholas είπε...

http://www.enet.gr/online/online_text/c=111

"[...]κρύβεται η προσπάθεια των ελίτ να ελέγξουν την κοινή γνώμη και τη δημοκρατική διαδικασία. Θέλουν ο λαός να παραμένει θεατής χωρίς να γίνεται πρωταγωνιστής [...]"

Για το καλό μου

Που έλεγε και ο Μηλιόκας

Ανώνυμος είπε...

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=71491240

kai to sxetiko gia thn sulhpsh ekviasth !

(nicholas)