Σελίδες

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ολέθρια λάθη και δήθεν διλήμματα


Φέρνω στο νου μου πρόχειρα μερικά που θυμάμαι:

Ολέθρια λάθη
1. προκήρυξη εκλογών απο τον Ε. Βενιζέλο -εκείνες με το σύνθημα των αντιπάλων "ψωμί κι ελιά και Κώτσο βασιλιά"- με αποτέλεσμα τη μικρασιατική καταστροφή. Αν δεν είχε προκηρύξει εκλογές;..
2. εντολή για "λευκό" (ή αποχή, δεν θυμαμαι) από την αριστερά μεταπολεμικά, με αποτέλεσμα τον εμφύλιο πόλεμο. Αν ψήφιζε τότε η αριστερά;..

Δήθεν Διλήμματα
1. "τι Πλαστήρας τί Παπάγος", με αποτέλεσμα την οριστική εγκαθίδρυση της δεξιάς. Οσο νά'ναι, άλλο ήταν ο Πλαστήρας...
2. "Καραμανλής ή τανκς", με αποτέλεσμα τα γνωστά που μας φέραν ως εδώ...
___________________________
ΣΗΜ.1. όποιος θυμάται κι άλλα, ας συμπληρώσει. :)
ΣΗΜ.2. το θλιβερό είναι ότι τα λάθη και τα δήθεν διλλήμματα τα πρόβαλαν/έπραξαν οι "προοδευτικοί" πολιτικοί και κόμματα.
ΣΗΜ.3. Τι σημαίνει αυτό; Οτι οι προοδευτικοί δεν είναι και τόσο προοδευτικοί ή ότι η συντήρηση έχει τον τρόπο της να "προχωράει" στεκάμενη;
-->> update: μπερδεψα το δίλημμα με το διάλλειμμα! mea culpa, μη βαρατε, το διορθωσα.

3 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Για την ακρίβεια το σύνθημα δεν ήταν τότε "ψωμί κι ελιά και Κώτσο βασιλιά"- αλλά μετά το άρθρο του Γ.Βλάχου, Οίκαδε,πίσω στα σπίτια!

Rodia είπε...

Εχεις δικιο :) Και αυτο συνετελεσε στο μαυρισμα του Ελ Βενιζελ... Ασχετως αν ο βασιλεψ ξαναέστειλε τα στρατα στη μικρασια, αφου πρωτα καθαιρεσε τους εμπειροπολεμους στρατηγους και συμμαχησε με τους γερμανους. Τι να λεμε τωρα... Πατατα ολκης και μας εκαψε τα σωθικα.

Νοσφεράτος είπε...

ο βενιζελος δικαιολογηθηκε λεγοντς οτι Δεν μπορουσε να μην κανει εκλογές '' - (ο Κωνσαντινος ειχε κανει δικατορια και ηδη εχιχαν περασει 5 χρόνια και βαλε )... Ισως να πιστευε οτι θα τις κερδιζε .. Ισως ομως να ηθελε να απεμπλακειαπο μια αδιεξοδη κατασατση .. Δεν ηταν πολύ πιθανο να νικουσε στο Μ.Μετωπο αν δενεκανε εκλογές .. Πιθανο ομως να μήν χανοταν η Ανατολκή θρακη και τα νησια και να μην ειχαμε την καταστροφή της Σμύρνης

---
Τωρα

Η αποχή του 46 Φυσικά ηταν Ολεθριο λαθος .. Απονομιμοποιησε την Αριστερά στα καλά καθουμενα και ..νομιμοποιησε τους ..δωσιλογους .. τρελά πραματα
..
- αμ τωρα ..; πΟΥ ΟΙ ψΩΜΑΔΗΔΕς Γκιοελεκες και βαλε νομιμοποιουνται '' ως ..''αντιμνημονιακοι; Δηθεν;
-----
Η συγκριση με την τωρινή κατασταση αδικει ..εκεινες τις καταστασεις .. Η σημαρινή σατση της Αριστεράς (και δεν μιλαω ΦΥΣΙΚΆ για το ΚΚΕ)
ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ
κΑΙ ΚΑΛΆ ΤΟΤΕ ΤΟ 46 ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
τωρα; Μια φαρσα ..

Καλά ρε!(οι του Συριζα λεω ) ειναι τοσο δυσκολο να καταλάβετε
οτι πολύ απλά δεν μπαινει ΚΑΝ δίλημμα του τι α κανουμε απεναντι Στους ΨιακοΚακλαμανηδες και τους Γκιουλεκο Ψωμιαδηδες;

μωραινει ο κύριος....