Σελίδες

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου -18


ΑΡΘΡΟ 18

Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας, στο δικαίωμα αυτό περιλαμβάνεται η ελευθερία για την αλλαγή θρησκείας ή πεποιθήσεων, όπως και η ελευθερία να εκδηλώνει κανείς τη θρησκεία του ή τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, μόνος ή μαζί με άλλους, δημόσια ή ιδιωτικά, με τη διδασκαλία, την άσκηση, τη λατρεία και την τέλεση θρησκευτικών τελετών.

___________________________
ΣΗΜ.1. Αυτή τη φορά το άρθρο ατόφιο, χωρίς σαρκαστική παραποίηση.
ΣΗΜ.2. Δεν μπορώ όμως να αγνοήσω το πρόσφατο γεγονός που συνέβη στην πρωτεύουσα της πατρίδας μας, όταν λοιδωρήθηκαν και εμποδίστηκαν οι μουσουλμάνοι πολίτες να προσευχηθούν σε δημόσιους χώρους, μια και ακόμα δεν δεήσαμε να τους επιτρέψουμε* να έχουν το δικό τους θρησκευτικό χώρο -ένα τζαμί, βρε αδερφέ!
* προσφάτως, η κυβέρνηση έδωσε την άδεια, αλλά το τζαμί βρίσκεται στα χαρτιά και να δούμε τελικά αν θα γίνει πράξη...
ΣΗΜ.3. Κατά τα άλλα, εμείς δεν είμαστε ρατσιστές και αδίκως μας συκοφαντούν. Τι να πεις...
ΣΗΜ.4. Εχω σχηματίσει την πεποίθηση ότι ένα καταπιεσμένο δικαίωμα εγκυμονεί μεγαλύτερο κίνδυνο από αυτόν ενός δικαιώματος ελεύθερου να εκφράζεται.
ΣΗΜ.5. Αν και οπαδός της θρησκείας του Μακαρονοτέρατος και του Μεγάλου Σουβλακέα, το τελετουργικό των οποίων εκφράζω κυρίως σε σουβλακερί και ταβερνεία, καθώς και εντός της κουζινοτραπεζαρίας μου, ουδεμία αντίρρηση έχω να εκφράζουν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα απαξάπαντες οι θρησκευόμενοι της χώρας στους χώρους που είθισται -ναούς, τζαμιά, συναγωγές, κλπ- μηδενός εξαιρουμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: