Σελίδες

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ανθρώπινη Πραγματικότητα -03




ΑΡΘΡΟ 3

Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε: Κανείς δεν έχει δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και την προσωπική του ασφάλεια.

_________________________________
Αυτά που λέει η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Αρθρο -03, ότι δηλαδή «Κάθε άτομο έχει δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και την προσωπική του ασφάλεια.» είναι μάλλον ευσεβείς πόθοι...

ΣΗΜ. Πέτυχα τον κ. Α. Γεωργιάδη να αγορεύει στη Βουλή (στο κανάλι) και να ρωτά τι θα γίνει με αυτούς που απλώνουν κουρελούδες στο δρόμο και πουλάνε την πραμμάτεια τους και άμα δουν τα σκούρα μπαίνουν στο άσυλο παρακείμενου ΑΕΙ και τον κ. Πανάρετο να απαντά ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα το θέμα και να πάει να ρωτήσει τον απερχόμενο δήμαρχο τον οποίο στηρίζει το κόμμα του κ. Γεωργιάδη. Αηδίασα, βεβαίως.
Εχω μερικές αυτονόητες(!) απαντήσεις στο ερώτημα του κ. Γεωργιάδη: Θα υπήρχαν οι άνθρωποι αυτοί αν τα μαγαζιά, των οποίων υπεραμύνεται ο βολευτής, πρόσφεραν εμπορεύματα σε τιμές προσιτές; Θα ερχόντουσαν εδωπέρα οι άνθρωποι αυτοί αν δεν τους βγάζαμε Και Εμείς (μέσω νατοϊκών πολέμων) απο τα σπίτια τους και αν δεν τους διώχναμε Και Εμείς (μέσω αποικιοκρατικών πολιτικών) απο τις χώρες τους που υποφέρουν απο αρρώστιες, πείνα και ανέχεια; Θα ήταν καλύτερα, αντί να ασκούν ένα γραφικό και ειρηνικό επάγγελμα (όπως είναι το εμπόριο) να καταφύγουν οι άνθρωποι αυτοί σε άλλες, επικίνδυνες, παράνομες πράξεις για να ζήσουν; Εχω και άλλες απαντήσεις, επίσης αυτονόητες, σχετικές με ανθρωπισμό, ευαισθησία, χαρά της ζωής, κλπ, αλλά αφήνω τον κ. Γεωργιάδη να τις βρει μόνος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: