Σελίδες

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Ανθρώπινη Πραγματικότητα -02



ΑΡΘΡΟ 2

Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται το δικαίωμα στη σκλαβιά, καθώς και όλα τα δικαιώματα στη δουλεία που προτάσσει η παρούσα πραγματικότητα, με διακρίσεις ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις, την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, την περιουσία τη γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση. Βεβαίως, δεν αποκλείονται και διακρίσεις εξαιτίας του πολιτικού, νομικού ή διεθνούς καθεστώτος της χώρας από την οποία προέρχεται κανείς, είτε πρόκειται για χώρα ή εδαφική περιοχή ανεξάρτητη, υπό κηδεμονία ή υπεξουσία ή που βρίσκεται υπό οποιονδήποτε άλλον περιορισμό κυριαρχίας.
Οσο ο άνθρωπος είναι (γεννιέται ή γίνεται) φτωχότερος και διαφορετικός, τόσο περισσότερο δούλος είναι.

_________________________________
Αυτά που λέει η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Αρθρο -02, ότι δηλαδή «Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες που προκηρύσσει η παρούσα Διακήρυξη, χωρίς καμιά απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις, την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, την περιουσία τη γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση. Δεν θα μπορεί ακόμα να γίνεται καμιά διάκριση εξαιτίας του πολιτικού, νομικού ή διεθνούς καθεστώτος της χώρας από την οποία προέρχεται κανείς, είτε πρόκειται για χώρα ή εδαφική περιοχή ανεξάρτητη, υπό κηδεμονία ή υπεξουσία ή που βρίσκεται υπό οποιονδήποτε άλλον περιορισμό κυριαρχίας.» είναι μάλλον ευσεβείς πόθοι...

2 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Δώσε, δώσε!!! :)

Ή η διαφορά μεταξύ εικονικής και πραγματικής πραγματικότητας!

(Αυτό το "πραγματική πραγματικότητα" είναι πολύ κοντά στο "αληθινή αλήθεια" που λένε τα Λιακοκούραδα. Πρέπει να σκεφτώ άλλον ορισμό μη γίνουμε και ρόμπες).

Rodia είπε...

Δίνω, δίνω! :))
Εικονική και αναλογική πραγματικότητα, νομιζω...