Σελίδες

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου -25


ΑΡΘΡΟ 25

1. Καθένας έχει δικαίωμα σε ένα βιοτικό επίπεδο ικανό να εξασφαλίσει στον ίδιο και στην οικογένεια του υγεία και ευημερία, και ειδικότερα τροφή, ρουχισμό, κατοικία, ιατρική περίθαλψη, όπως και τις απαραίτητες κοινωνικές υπηρεσίες. Εχει ακόμη το δικαίωμα σε ασφάλιση για την ανεργεία, την αρρώστια, την αναπηρία, τη χηρεία, τη γεροντική ηλικία, όπως και για όλες τις άλλες περιπτώσεις που στερείται τα μέσα της συντήρησης του, εξαιτίας περιστάσεων ανεξάρτητων από τη θέληση του.
2. Η μητρότητα και η παιδική ηλικία έχουν δικαίωμα ειδικής μέριμνας και περίθαλψης. Ολα τα παιδιά, ανεξάρτητα αν είναι νόμιμα ή εξώγαμα, απολαμβάνουν την ίδια κοινωνική προστασία.

___________________________
ΣΗΜ.1. Αυτή τη φορά το άρθρο ατόφιο, χωρίς σαρκαστική παραποίηση.
ΣΗΜ.2. Σε αυτούς τους τομείς συμβαίνουν τα περισσότερα παρατράγουδα και ποιος μας σώζει... Κύριοι εξουσιαστές, είστε φάουλ. Τα μέτρα σας είναι μπούμερανγκ. Οχι που με ενδιαφέρει και τόσο μη σας έρθει κατακέφαλα το αυστραλέζικο κολπάκι, αλλά θα είναι κρίμα να ταλαιπωρηθούμε κι άλλο μέχρι να μάθετε να σέβεστε τους συνανθρώπους σας -εκτός αν ειστε απο αλλο πλανητη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: