Σελίδες

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Ανθρώπινη Πραγματικότητα -07




ΑΡΘΡΟ 7

Ο νόμος προστατεύει τον δυνατό, αυτόν που κατέχει όπλα και χρήμα. Οι φτωχοί και αδύναμοι δεν προστατεύονται από το νόμο. Αν ευνοηθεί καμμιά φορά κάποιος φτωχός και αδύναμος απέναντι σε έναν πλούσιο και δυνατό, αυτό είναι λάθος το οποίο σύντομα διορθώνεται. Οι διακρίσεις είναι πάντοτε ευμενείς προς τους στυλοβάτες του συστήματος.

_________________________________
Αυτά που λέει η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Αρθρο -07, ότι δηλαδή πως «Ολοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και έχουν δικαίωμα σε ίση προστασία του νόμου, χωρίς καμιά απολύτως διάκριση. Ολοι έχουν δικαίωμα σε ίση προστασία από κάθε διάκριση που θα παραβίαζε την παρούσα Διακήρυξη και από κάθε πρόκληση για μια τέτοια δυσμενή διάκριση.» είναι μάλλον ευσεβείς πόθοι...

ΣΗΜ. Η Δικαιοσύνη εικονίζεται με κλειστά μάτια, κρατώντας σπαθί στο ένα χέρι και ζυγαριά στο άλλο. Η εικόνα αυτή, νομίζω, δεν δείχνει ισότιμη μεταχείριση των ανθρώπων που έχουν υποπέσει σε αμαρτήματα. Ισα ίσα, σημαίνει το εντελώς αντίθετο: Οτι δηλαδή, η Δικαιοσύνη υποκρίνεται πως βαράει στο γάμο του Καραγκιόζη με το σπαθί κι όποιον πάρει ο Χάρος, μια και το πανί που φράζει το βλέμμα είναι αρκετά διαφανές -αυτή είναι η πολυδιαφημισμένη διαφάνεια!- ώστε να διακρίνει τους ευνοουμένους της, και η ζυγαριά είναι πέτσικη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: