Σελίδες

Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

η κα Παπαρηγα για τα blogs και μερικες σκεψεις

Απομαγνητοφωνηση μερικων φρασεων της κυριας Αλεκας Παπαρηγα, προσκεκλημενης στην εκπομπη της Σεμινας Διγενη Top Stories, που παιχτηκε στις 19/02/2008.
Ωρα 23:20, η κα Παπαρηγα απαντα σε ερωτηση σχετικα με τη γνωμη της για τα blogs:

«Ειχα δει στην τηλεοραση του ΣΚΑΙ μια συζητηση. Ηταν 4-5 επικεφαλης των μπλογγερ (ειχα ακουσει οτι θα εμφανιστουνε). Να πω και κατι; Λιγο με απογοητεψαν αυτα τα προσωπα. Απο ποια πλευρα; Ενω φανταζομουνα οτι ειναι ανθρωποι... -και πιστευω οτι ειναι- οτι ειναι ανθρωποι που κανουν ενα κινημα αυθορμητο, που θελουν αυθορμητα να εκφραστουν, ειχανε υπευθυνες θεσεις σε μεγαλες επιχειρησεις, εχουν κανει μεταπτυχιακα -δεν εχω κανενα ρατσισμο μ' αυτους, ειλικρινα το λεω- αλλα μου φανηκε λιγο περιοριστικο. Επνιγε την πρωτοβουλια.»

Ειναι να μην απορω; Μυστηριο πραγμα να θελουν ολοι οι πολιτικοι να καταταξουν καπου μερικους ανθρωπους που απλως γραφουν/εκφραζονται με ενα διαφορετικο τροπο. Ενα τροπο με εικονα, ηχο και λεξεις, ενα τροπο που απαιτει τη χρηση των συγχρονων μεσων επικοινωνιας. Τιποτα περισσοτερο και τιποτα λιγοτερο. Αντι να γραφουν με μολυβι και στυλο, πληκτρολογουν. Αντι να ταχυδρομουν επιστολες κολλωντας γραμματοσημα, που χρειαζονται καποιες μερες/ωρες να φτασουν στον παραληπτη, ανεβαζουν ποστ και ο παραληπτης μπορει να τα διαβασει αμεσως. Επισης, αντι να διατηρουν αλληλογραφια με συγκεκριμενους ανθρωπους που εχουν ηδη γνωρισει με καποιο τροπο, απευθυνονται στον τυχαιο παραληπτη, αυτον που θα διαλεξει να "εισπραξει" το οποιοδηποτε μηνυμα. Ειτε ειναι μια εικονα, ενα βιντεακι, ενα τραγουδι, ενα κειμενο.

Λοιπον, ας απαντησω στην κυρια Παπαρηγα (και σε οποιον αλλο ενδιαφερεται -για εκεινη ειμαι σιγουρη πως θα ενδιαφερθει μαλλον) οτι
1. Οι μπλογγερ δεν εχουν κανεναν "επικεφαλης" και οποιος παρουσιαζεται με αυτο τον τιτλο, απλως παραπλανει -αντε, να πω "εν αγνοια του".
2. Οι μπλογγερ ειναι πραγματι ανθρωποι, αλλα δεν κανουν κανενα κινημα, για τον απλουστατο λογο οτι ειναι μοναδικοι, ξεχωριστες προσωπικοτητες δλδ. Εκφραζουν ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΓΝΩΜΕΣ, που απλα μπορει να συμπιπτουν καποιες φορες και οχι παντα με τον ιδιο συνδυασμο. Μπορει π.χ. η γνωμη μου να συμπιπτει με τη γνωμη του Α σημερα, αλλα μεθαυριο να συμπιπτει με τη γνωμη του Β. Δεν με εμποδιζει κανεις να εχω διαφορετικες γνωμες για διαφορα πραγματα/καταστασεις, δεν με αναγκαζει κανεις να μπω σε καλουπια. Αυτο σημαινει "ελευθερη εκφραση" του εαυτου, αυτο σημαινει απουσια φοβου -απο οπου και αν προερχεται.
3. Δεν εχουν ολοι μεταπτυχιακα, μερικοι ειναι απλα αποφοιτοι Λυκειου. Μονο κοινο γνωρισμα -νομιζω- ειναι η ικανοτητα και η προθυμια χρησης των νεων μεσων επικοινωνιας. Οταν επιθυμει καποιος πολυ κατι, το πετυχαινει. Σιγουρα, η πλειονοτητα -υποθετω και παλι- μαλλον εχουν υψηλο δεικτη λογικης και διαθετουν αισθηση του χιουμορ.

Με την ευκαιρια, θα προχωρησω λιγο παραπερα το θεμα: Αντι να δαιμονοποιουν οι εκπροσωποι του ΚΚΕ τα blogs (π.χ. κ. Χαλβατζης) ας θεσουν στη Βουλη το αιτημα να γινονται μαθηματα σχετικα με το διαδικτυο στα σχολεια. Να μαθουν οι μαθητες (αν και νομιζω πως το ξερουν, εμενα τα παιδια μου με ενημερωσαν σχετικα: "μη φτιαχνεις εικονες με το μυαλο σου μαμα" μου ειπαν) να αποφευγουν να σχηματιζουν εικονες με το μυαλο τους για τις διαδικτυακες περσονες, να ενημερωθουν καλα τι σημαινει διαδικτυο, ποιες παγιδες περικλειει (κυριως παγιδες απο τη λειτουργια του δικου τους μυαλου), κλπ χρησιμα πραγματα. Η χρηση του ιντερνετ δεν ειναι ενα ακομα βημα προς την τρομολαγνεια.

Το ιντερνετ τρομαζει οποιον φοβαται την εκφραση της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ. Τα συνδικατα, οι ενωσεις, οι οργανωσεις, κλπ, ειναι δυνατο να ελεγχθουν. Ο καθε ανθρωπος ξεχωριστα, δεν ελεγχεται. Εξ ου και η πρεμουρα για την προωθηση του... μπλογκονομου!

7 σχόλια:

blogger είπε...

Ροδιά μου, ο συντηρητισμός δεν έχει πτέρυγες. Ούτε στη Βουλή, ούτε στην κοινωνία...
Η Παπαρήγα το επιβεβαιώνει περίτρανα.

Rodia είπε...

Ειναι ενοχλητικο να μιλουν ανθρωποι για κατι που δεν γνωριζουν, ΣΑΝ να το γνωριζουν. Ιδιως οταν ειναι βουλευτες, εκλεγμενοι να προασπισουν τα συμφεροντα των πολιτων.
Το ατυχημα ειναι οτι εχουν προσβαση στα ΜΜΕ και ο λογος τους ακουγεται σαν θεσφατο!

..απο ποιους λοιπον θα μαθει ο κοσμακης;..

Ωραια θα ηταν μια καμπανια για τα μπλογκ: Ανοιξε κι εσυ ενα blog. Μπορεις!

KitsosMitsos είπε...

Πάντως είναι ενθαρρυντική αυτή η "άλλη" πλευρά, αποκομμένη από σκανδαλολογίες και λοιπές φαμφάρες. Ας είναι και άστοχες οι παρατηρήσεις...
Την καλημέρα μου.

Rodia είπε...

Τουλαχιστον δεν δαιμονοποιησε τα blogs και το διαδικτυο, οπως εκανε ο κ. Χαλβατζης σε σχετικο πανελ...
Πραγματι, κατι ειναι κι αυτο.

blogger είπε...

Έχουμε εξελίξεις. Δες στο blog μου.

An-Lu είπε...

!!!!!!!
Oui maman!

Zaphod είπε...

Μα τι περιμένεις! Γρήγορα πείτε στην Αλέκα πως το web είναι ευρωπαϊκό και ΟΧΙ αμερικάνικο μπας και ασχοληθεί καθόλου!!!!