Σελίδες

Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

και η ντόπα έπεφτε ράιτ θρου...

Η μοναδική διέξοδος από το πρόβλημα είναι η νομιμοποίηση των ενισχυτικών ουσιών. Να κυκλοφορούν ελεύθερα ουσίες που έχουν ελεγχθεί εργαστηριακά σε πειραματόζωα, όπως ακριβώς ελέγχονται όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα. Μόνο έτσι δεν θα κινδυνεύει η υγεία όσων αθλουμένων στρέφονται στον πρωταθλητισμό.

Ακόμα πιο εξτρήμ σκέψη είναι να αφεθούν όλα ελεύθερα και ο κάθε "αθλητής" να διαλέγει με ποιο τρόπο θα εξευτελίσει το κορμί του, πόσο θα διαρκέσει η "δόξα" του, η ζωή του, κλπ.

Αν πραγματοποιηθεί η δεύτερη σκέψη, να δημιουργηθούν αντίστοιχες ομάδες στις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις. Ομάδα αθλητών καθαρών, ομάδα αθλητών ντοπαρισμένων με νόμιμες ουσίες, ομάδα αθλητών ντοπαρισμένων με ό,τι ουσία κατέβει στο ξερό τους ή στο ξερό του προπονητή τους.

-->> στοιχηματίζω ότι η ανθρωποφάγα κοινωνία μας θα παρακολουθεί φανατικά και με κομμένη την ανάσα την τρίτη ομάδα -ΑΝ.

10 σχόλια:

Zaphod είπε...

Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. Έτσι θα έχουμε και την πίτα σωστή (ρεκορ και εξωπραγματικές επιδόσεις) και θα υπάρχει και μια επίσημη φροντίδα και προσπάθεια να μειωθούν οι παρενέργειες.

Το κακό είναι πως μάλλον θα γεμίσουμε με αθλήτριες με αρχίδια και άλλα χαριτωμένα τερατάκια

Rodia είπε...

Ναι, Πρόεδρε, αλλά θα δοξαστούμε! Ολα θυσία για την ΕΛλαδα (ρ-γ-τ).

ο δείμος του πολίτη είπε...

Έπιασες καλά το νήμα του προβλήματος. Σκέψου, ότι απλά μιλάμε για απαγορευμένες ουσίες. Οι νόμιμες ουσίες δεν είναι αναβολικά; Ο επαγγελματισμός ακι οι σκληρές προπονήσεις δε καταστρέφουν το σώμα; Ποιος αθλητιμσός είναι υγιής, ο επαγγελματικός όχι βέβαια, αλλά αυτός πουλάει στις επιχειρήσεις ακι τους χορηγούς.

Και ουσίες παίρνουν οι αθλητές (νόμιμες τουλάχιστον) και το κορμί τους σκοτώνουν. Πόσοι γερνόντας δεν έχουν άραγε προβλήματα στα πόδια και τις αρθρώσεις κυρίως; (εδώ εμείς έχουμε που δε φτάσαμε σε τέτοια επίπεδα).

Χαρές που θα κάνουν οι φαρμακευτικές εταιρείες με την πρότασή σου :)))

Rodia είπε...

Δεν έχω καταλάβει πώς ακριβώς λειτουργεί το σύστημα "επιτρέπεται/απαγορεύεται", από όπου προκύπτει το "νόμιμο/παράνομο".
Το ποτό ήταν απαγορευμένο στη δεκαετία του '30 στην Αμερική, μετά ελευθερώθηκε και έγινε νόμιμο, αφού τα κονόμησαν τρελά οι μαφιόζοι. Τα όπλα κυκλοφορούν ελεύθερα εκεί πέρα. Το τσιγάρο απαγορεύεται. Τα ναρκωτικά φίφτυ-φίφτυ, μετά την απελευθέρωση της μαρίας χουάνας για ανακούφιση καρκινοπαθών από πόνους.

Εδώ σε λίγο θα βγούμε στη παρανομία για να τραβάμε μια τζουρίτσα καπνό. Αβυσσος η ψυχή των εμπόρων.

Για τα φάρμακα και τις τρέλες των φαρμακοβιομηχάνων και εμπόρων φαρμάκων, μαζεύω στοιχεία να ανεβάσω πλήρες ποστ.

vatraxokoritso είπε...

Μια χαρά τα λες, ίσως αυτό να ήταν μια λύση... Μια λύση που θα προκαλούσε πολλούς θανάτους όμως.
Κι αυτό επειδή σε μικρές ποσότητες τα στεροειδή μπορούν να βοηθήσουν σε διάφορα προβλήματα του οργανισμού. Αλλά οι δόσεις που λαμβάνουν οι αθλητές αυτοί, για να επιτύχουν το ζητούμενο, είναι τεράστιες, ικανές -λόγω τοξικότητας - να σκάσουν άλογα και ελέφαντες, πόσο μάλλον ανθρώπους.
Κατά βάση, οι ουσίες αυτές είναι απαγορευμένες επειδή ακριβώς οι παρενέργειες τους είναι μεγάλες. Δεν μεγιστοποιούν απλώς τις επιδόσεις, αλλά προκαλούν πολλαπλές βλάβες σε ζωτικά όργανα, καθώς και αλλαγή της εξωτερικής εμφάνισης (μετάλλαξη).
Επίσης επειδή έχουν ανδρογόνα δράση οι γυναίκες που τις χρησιμοποιούν συνήθως παρουσιάζουν μεγαλύτερη βελτίωση στις επιδόσεις τους, αναλογικά, από άνδρες αθλητές. Για αυτό και είναι τόσο ορατή η χρήση τους σε γυναίκες παρά σε άνδρες.

Όπως ακριβώς και με τα ναρκωτικά, η απαγόρευση τους έχει να κάνει με το κατά πόσο προκαλούν προβλήματα υγείας και εθισμού. Αν η πρέζα δεν σκότωνε γιατί να είναι απαγορευμένη; Θα μου πεις με την ίδια λογική γιατί δεν είναι και το τσιγάρο; Συμφέροντα...

Ανώνυμος είπε...

Στο Περού σπέρνουν με όραμα! http://www.youtube.com/watch?v=X6uZYvFSETY&NR=1

Rodia είπε...

~~ vatraxokoritso, το κείμενο είναι σατιρικό στην υπερβολή του, δεν κάνω πρόταση! :)
Οσο για τους θανάτους, δεν νομίζω ότι όλα αυτά συμβαίνουν για να μας προφυλάξουν από κάτι που έτσι κι αλλιώς θα έρθει. Κάτι άλλο παίζει -γενικά. Δεν ξέρω τί ακριβώς.
Και το πολύ φαγητό σκοτώνει, και η εξαντλητικές δίαιτες σκοτώνουν, και το στραβοπάτημα σε κακοσχεδιασμένες σκάλες (έχω κόλλημα με το θέμα!) μπορεί να σκοτώσει, και οι κακοί δρόμοι σκοτώνουν, αλλά δεν ακούω να γίνεται κάτι γι αυτά. Ασε πια τους πολέμους, τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, τους τρελούς δικτάτορες, κλπ κλπ.

Νομίζω ότι ο ντόρος γίνεται για να ενισχύεται ο φόβος μας. Αυτό.

-->> αυτό που άκουσα/διάβασα ότι με τη χρήση τέτοιων ουσιών αμβλύνεται το συναισθημα του ανθρώπου για το διπλανό του, με ανησύχησε ιδιαίτερα...

Rodia είπε...

~~ Ανώνυμε, μερσί για το ενδιαφέρον βιντεάκι :)

Ανώνυμος είπε...

"Μόνο έτσι δεν θα κινδυνεύει η υγεία όσων αθλουμένων στρέφονται στον πρωταθλητισμό."

Τί κι αν καταστραφεί, καλή μας Ροδιά;

Καλύτερα μιας ώρας μετάλλια και γιορτές,
παρά δουλειά και μόνο με δάνειο διακοπές!

Ας μένουν οι υποκρισίες δια την προστασίαν τούτων των αθλητών - πού όλοι τους δεν ήξευραν - κι ας κοιτάξωμε ν' απαγορεύσουν τα αθλήματα βασανισμού ανήλικων παιδιώνε!!!!!
Μα δε μιλάει ΚΑΝΕΙΣ δια τα βάσανα ανήλικων σε ρυθμικές γυμναστικές και άλλες ανωμαλίες tων ψυχών μας;

Rodia είπε...

~~ σοφέ goas, όπως τα λες.:)
+ευλόγησον+