Σελίδες

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

πολιτιστικό κέντρο Αστυνομίας στο Γουδή

?
?
Αυτό
το
γουδί
ποιος
θα
το
πάρει
?
?


-->> εννοείται ότι το πολιτιστικό κέντρο είναι πιθανότατα πρόσχημα. Το ζουμί είναι να μπει πόδι στο χώρο. Περισσεύει τσιμέντο και τα χωματουργικά μηχανήματα σκουριάζουν. Ενα τσιμεντένιο μητροπολιτικό πάρκο είναι και πολύ σούπερ! Με δέντρα από μπετόν, χορτάρι από πλαστικό, λουλουδάκια από παραδοσιακά χαλιά, κλπ. Το παρόν ποστ καταθέτει μια υλοποιήσιμη πρόταση.


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και το θέμα έχει κι άλλο ζουμί από πίσω.

Το Υπουργείο Εσωτερικών και [συμπληρώστε ό,τι μακρυνάρι σας κατέβει] ψάχνει εδώ και λίγα χρόνια λύση που θα μαζέψει τις σκόρπιες στο κέντρο της Αθήνας υπηρεσίες του, όλες μαζί παραέξω από το κέντρο.

Εδώ και δύο ή τρία χρόνια, λοιπόν, έχει τεθεί το αίτημα μεταφοράς στο εν λόγω οικόπεδο, το οποίο αρνούνται μετά βδελυγμίας οι καραβανάδες στον πολιτικό τους προϊστάμενο.

Rodia είπε...

Αλήθεια, τι μπορεί να προκαλεί αυτή την αντίδραση που γράφεις;
Υπάρχει κάποιος σύνδεσμος με τις απόψεις των αστυνομικών; Αν είναι η οικολογική ευαισθησία ή το πηγμένο της περιοχής που αποτρέπει να δεχτούν την πρόταση. Και για τα δυο έχουν δίκιο.
..από εκεί πηγάζει και η αμφιβολία μου αν πράγματι ο πολιτικός τους προϊστάμενος έχει αγνές προθέσεις..
(δεν είναι δλδ το πολιτιστικό κέντρο που επιθυμεί να χτιστεί εκεί πέρα, ούτε καν κτίρο για συγκέντρωση αστυν/κών υπηρεσιών, αλλά το όλο εγχείρημα αποτελεί πρόσχημα για άλλου τύπου εκμετάλευση)

doleros είπε...

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν από λίγο κατά πλειοψηφία στη Βουλή, το «Πολιτιστικό Κέντρο της Αστυνομίας» (δηλαδή ιστορικό αρχείο, μουσείο, αμφιθέατρο κ.λπ.) επί της ουσίας θα λειτουργήσει ως Αρχηγείο - Διοικητήριο.

Πρόκειται για ένα κτήριο συνολικού εμβαδού 28.000 τ.μ. και ύψους 27 μέτρων, όπως μια 9όροφη πολυκατοικία.

Προβλέπεται να εγκατασταθεί στο κέντρο του πάρκου Γουδή - Ιλισίων και, α ναι! όπως είπε ο υπουργός κ. Προκόπης, θα ελευθερώσει και 1,5 στρέμμα για πράσινο !!!

Η ελπίδα εναπόκειται πλέον στους φορείς και τους κατοίκους που με τις αντιδράσεις τους και τις προσφυγές π.χ. στο ΣτΕ μάλλον θα ακυρώσουν στην πράξη αυτό το έκτρωμα.

Να σημειώσω ότι το υπ. αστυνομίας, (έστω Εσωτερικών) πατάει πάνω σε προηγούμενη χωροθέτηση (χωρίς όμως να κτιστεί τίποτα) που είχε υπογράψει ο Λαλιώτης ως Υπ. ΠΕΧΩΔΕ και προέβλεπε τη δόμηση 20.000 τ.μ. για ολυμπιακές χρήσεις.

Χώρια, που εγώ δεν έχω καταλάβει τι να το κάνει η αστυνομία το μουσείο. Τι εκθέματα θα βάλει μέσα δηλαδή;

Rodia είπε...

Αλλη μια διαστροφή: να φυτεύουμε κτίρια ΓΙΑ ΝΑ "ελευθερώνουμε" πράσινο!!!
Δε χτίζουμε και στην άσφαλτο ΓΙΑ ΝΑ γλιτώσουμε απο τα (θανατηφόρα συχνότατα) ατυχήματα;

Rodia είπε...

Ε, ένα μουσείο χρειάζεται, όσο νά'ναι. Κάτι θα βρεθεί να μπει εκεί μέσα. Το θέμα είναι ότι πιθανότατα ένα μικρό κομματάκι από το κτίριο θα γίνει μουσείο και το υπόλοιπο δεν το ξέρουμε τι θα γίνει, επικρατεί άκρα μυστικότητα, διαφορετικά θα είχε δοθεί τουλάχιστον το λειτουργικό πρόγραμμα του κτιρίου. Το μόνο που φάνηκε ήταν τα ελικοδρόμια, που δημιουργούν αμφιβολίες.
Το έγκλημα είναι η οικοδόμηση ενός τόπου πηγμένου στη δόμηση, όπως είναι η περιοχή Γουδή.
..να πω την αμαρτία μου πάντως, ευτυχώς που δεν βρέθηκε η Ριζάρη (αυτό το λαχταριστό φιλετάκι) στο μάτι του κυκλώνα..
(αλλά ας μην είμαι τόσο αισιόδοξη, το Γουδή ανοίγει πόρτες και για νέες οικοδομές ΓΙΑ ΝΑ αυξηθεί το πράσινο)