Σελίδες

Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Κτηματολογιστής

Νέο επάγγελμα, εποχιακό, αποδοτικό και μη πιστεύετε ότι όλη η κατάσταση της υποβολής δηλώσεων δεν φτιάχτηκε έτσι ώστε να εξυπηρετήσει οικονομικά μερικούς κλάδους -και δεν είμαι αγράμματη. "120.000 δηλώσεις υποβλήθηκαν μέχρι σήμερα", είπε ο κ. πρόεδρός του. Σε τρεις μήνες μέσα, περιμένει να υποβληθούν οι υπόλοιπες 6.550.000 περίπου, μια και υπολογίζονται συνολικά σε 6,7 εκ. οι ιδιοκτήτες πανελλαδικώς. Μιλάμε όμως μόνο για Αθήνα και Θεσαλονίκη και για πρωτεύουσες νομών, ας κόψουμε κάτι. Τις μισές; Εστω. Αλλά και πάλι, πολύ αισιόδοξος άνθρωπος ο κ. πρόεδρος, μη τον ματιάξω. Επισκεφτείτε τη σελίδα του και θα με θυμηθείτε. Οποιος βγάλει άκρη με το κτηματολόγιον, κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον. -->>
http://www.ktimatologio.gr/
Εψαξα για το Δήμο Χαλανδρίου, αλλά δεν τον βρήκα. Εψαξα να βρω πώς γίνεται η πολυδιαφημισμένη δήλωση μέσω ίντερνετ, αλλά πάλι τίποτα, δεδομένου ότι "Η εφαρμογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη αποκλειστικά για Internet Explorer, ωστόσο σε επόμενες εκδόσεις θα υποστηρίζονται και άλλοι web browsers". Βοήθειαααααααα

_______________________
ΣΗΜ. ψυχανεμίζομαι ότι αυτό με τον Internet Explorer δεν έγινε τόσο για υποστήριξη του εθνικού μας παροχέα Μπιλ, όσο για πάτημα στην αναμενόμενη και απαραίτητη παράταση που θα ακολουθήσει. Μισά πράγματα, ως συνήθως. Μετά, περιμένει το κράτος από τον πολίτη συνέπεια. Με τέτοια παραδείγματα;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία τα λες.
Βέβαια μου γίνεσαι πρόξενος κακών συνειρμών. Θυμάμαι το 1998. Βλέπεις ήμαστε από τους τυχερούς; που μπήκαμε από την πρώτη φάση του κτηματολογίου. Για τη συμπλήρωση των χαρτιών και για τα βγάλει αντίγραφα 2 συμβολαίων ο συμβολαιογράφος είπε στον πατέρα μου:
- Για σένα, μόνο 120.000 δρχ
(χωρίς απόδειξη φυσικά)
Μέρες έκανε να συνέλθει ο πατέρας μου.
Για να σου δώσω να καταλάβεις τί μέρος του μισθού του ήταν τα λεφτά που ζητησε σου λέω μόνο, ότι προσφάτως που πέθανε είδα πως το ακριβές ποσό της συντάξής του ήταν 471 Ευρώ.
Τότε κι αν είχαν βγάλει οι κτηματολογιστές, όπως του ονομάζεις.
Τώρα βλέπω και μια κάποια βελτίωση. Στη Θεσσαλονικη επί παραδείγματι Ο δικ. Σύλλογος αποφάσισε η αμοιβή των δικηγόρων του να είναι 60 ευρώ για τη συμπλήρωση των εντύπων και στο καπάκι ήρθε η ένωση φοροτεχνικών της ίδιας πόλης που ανακοίνωσε ότι τα μέλη της θα κάνουν την ίδια δουλειά με 35 ευρώ.
Εντυπωσιακή βελτίωση

Rodia είπε...

Εντωμεταξύ, όπως μου είπε φίλος, οικοδομικοί συνεταιρισμοί διαθέτουν δικηγόρους που αναλαμβάνουν να σιάξουν τα χαρτιά για κάθε μερίδιο αντί 250-300 ευρω!!! Μιλάμε για γερή μπάζα.
Το μερίδιο είναι μερίδιο, δεν είναι οικόπεδο. Τι καθεστώς υπάρχει γι αυτό; ξέρει κανείς;

Sarasides είπε...

Πολύ καρμίρηδες είστε.
Γίνετε επιτέλους λαρτζ.
Στην Ευρώπη βρίσκεστε, αχάριστοι Έλληνες!

marayia είπε...

χαμενη μεσα στον λαβυρινθο των εντυπων που κατεβασα για αν συμπληρώσω, βρίζω ...
Η ταλαιπωρία μου ξεκίνησε απο το
" Η εφαρμογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη αποκλειστικά για Internet Explorer, ωστόσο σε επόμενες εκδόσεις θα υποστηρίζονται και άλλοι web browsers"Δεν θελω ρε φιλε να εχς ΙΕ για μπραουζερ δικαιωμα μου!
μετά επεσα στη χαρτούρα και τη γραφειοκρατία.ζητάνε της Παναγιάς τα μάτια. Για κα΄τι ξωχωραφα που μου είχεα φήσει ο παπούς μου σε ενα ορεινό χωριό ( καμένο τώρα) !
Ετσι μου έρχεται να το χαρίσω στο γείτονα! Μην το αφήσω βορά στα νύχια των Λυκουρέζων !