Σελίδες

Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

δελτία ειδήσεων τρέφουν 7 παράξενα σενάρια

σενάριο 1. Προωθείται νομοσχέδιο: Τα παιδιά και οι σύζυγοι αποθανόντων πολιτικών θα διορίζονται στο λιμενικό σώμα (Λ.Σ.)
σενάριο 2. Η κόρη πολυτέκνου θανόντος πολιτικού, αν μάλιστα τυγχάνει και μητέρα τριών παιδιών, θα διορίζεται στον οικείο Δήμο και θα λαβαίνει παράλληλα ψυχολογική στήριξη, ώστε να εκπληρώνει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της προς τα ανήλικα αδέλφια της και τα παιδιά της συν τις υποχρεώσεις προς την νεοαποκτηθείσα εργασία της. Αμοιβή συζητήσιμη, αν και μειωμένη σε σχέση με εκείνη που λάβαινε ο πατήρ.
σενάριο 3. Μετά τέσσερα χρόνια από τη φαντασμαγορική Ολυμπιάδα του Berlin κηρύχθηκε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Τι Berlin, τι Beijing.
σενάριο 4. Μια παιδούλα με εξώπλατο φουστανάκι μίνι και φουρό ηγείται της φιλανθρωπικής κίνησης για την ελπίδα. Είναι ελπιδοφόρα η εμπιστοσύνη στα νιάτα, τη στιγμή μάλιστα που εκφράζουν το σεβασμό προς τους γονείς.
σενάριο 5. Προωθείται τροπολογία περί του δικαίου των εργοδοτών. Καιρός είναι να στηριχτούν απο το κράτος εκείνοι που διαθέτουν τα κεφάλαιά τους για να συντηρούνται δωρεάν όσοι υποκρίνονται ότι εργάζονται.
σενάριο 6. Δυο ιάπωνες βουλευτές ρίχνουν την παρούσα κυβέρνηση της Ιαπωνίας. "Ανδρα Αρχή δείκνυσι", κραυγάζουν και κάνουν χαρακίρι. Οι λοιποί βουλευτές, κάνουν τον κινέζο.
σενάριο 7. Μετά την ψήφιση της τροπολογίας περί αμοιβής των εργαζομένων σε ΔΕΚΟ, οι λογαριασμοί ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ περιορίζονται στην πάγια εισφορά, η οποία εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη. Ο λαός πανηγυρίζει.

2 σχόλια:

An-Lu είπε...

Manan...με ανατριχιάζεις...ειδικά τα σενάρια 2 και 3 είναι θρίλερ!
Το 4 δεν το έχω κατανοήσει ακόμα...

Rodia είπε...

Το σενάριο 2 έγινε πράξη κιόλας, αλλά στη πλάτη της νεαρής κόρης ενός από εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στο Πέραμα, την οποία ανέλαβε την υποχρέωση ο (δεν θυμάμαι ποιος) Δήμος να διορίσει, ενώ έχει τη φροντίδα των 4 αδελφών της και των 3 παιδιών της. Αυτό ο κ. Δήμαρχος που το ανακοίνωσε στην κρατική τιβι το θεωρεί υποστήριξη. Φυσικά θα στηρίξει και ψυχολογικά την κοπελίτσα. Μετά από την πρώτη στήριξη, είναι απαραίτητη και η ψυχική στήριξη. Πέρα από το θάνατο του πατέρα στηρίγματος της οικογένειας, έχει να αντιμετωπίσει η νεαρή γυναίκα και τη μεγαλοψυχία των κρατικών φορέων. Τι να πεις...

το σενάριο 4 αναφέρεται στην φιλάνθρωπη κοπελίτσα κ. Βαρδινογιάννη, που εμφανίστηκε όπως περιγράφω... (προσεχώς και φωτό)

το σενάριο 3 είναι επιστημονική φαντασία με στερεά βάση στο παρελθόν! ;)