Σελίδες

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Οικολογικό αυτοκίνητο ρίχνει η Ινδία στην αγορά

Μέσα στο 2009, το νέο ινδικό τουτού της εταιρείας "Tata Motors" θα πέσει με φόρα στην ευρωπαϊκή αγορά. Είναι πλαστικό, κινείται με πεπιεσμένο αέρα και θα κοστίζει περί τις 3.500 ευρώ. Θα κάνει 200 χλμ με κάθε γέμισμα, το γέμισμα θα κοστίζει περί το 1,5 ευρώ και θα αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα περί τα 110 χλμ/ώρα. Τι άλλο θέλουμε;

-->> Λεπτομέρειες, εδώ: -->>
http://www.engadget.com/2007/08/20/indias-tata-motors-developing-uber-cheap-plastic-automobile/
-->> και εδώ: -->>
http://www.sundayherald.com/international/shinternational/display.var.1628076.0.0.php

-->> δεν έμαθα ακόμα ποιος θα πάρει την αντιπροσωπεία...

-->> UPDATE -->> λέτε να είχε κάποια σχέση το ταξιδάκι του πρωθυπουργού μας στην Ινδία ΚΑΙ με αυτό το ζήτημα;

5 σχόλια:

Unknown είπε...

Θα ήθελα βέβαια να ήξερα το συνολικό κύκλο ζωής του αυτοκινήτου και των καυσίμων του πριν το χαρακτηρίσω "οικολογικό"...

Panagiotis Peteinatos είπε...

Πεπιεσμένο αέρα!!! Κάπου διάβαζα για ένα νέο μοντέλο που θα διασπά νερό! Βέβαια το κόλπο είναι ότι αντί για βενζίνη θα πρέπει να αγοράζεις ειδικούς χημικούς καταλύτες κλπ. Ο πιεσμένος αέρας ακούγεται καλύτερος.

Πολύ καλό Blog!

Unknown είπε...

Αυτό ακριβώς φοβάμαι.
Ότι θα "φαίνεται" αλλά ο κύκλος ζωής δεν θα είναι οικολογικός στην πραγματικότητα.

Nicholas είπε...

Το κακό με τον πεπιεσμένο αέρα, τουλάχιστον σε βιομηχανίες που τα κομπρεσέρ του δίνουν και καταλαβαίνει, είναι αρκετά ενεργοβόρος, άρα μη οικολογικός. Βέβαια δεν ξέρω λεπτομέρειες για τούτο αλλά δεν μου ακούγεται και άσχημα 200 χλμ, μόνο με αέρα κοπανιστό:)))

Ανώνυμος είπε...

Εκείνο που δεν έχουν πει, είναι το πόσο ασφαλές είναι το αυτοκίνητο αυτό. Σήμερα και ειδικά στα μικρά αυτοκίνητα, προσπαθούν οι εταιρίες να δίνουν βάρος και στην παθητική ασφάλεια του αυτοκινήτου. Καλή η τιμή του και η κατανάλωσή του, αλλά δεν έχω δει πουθενά στοιχεία για την παθητική του ασφάλεια.
Με αγάπη
Max