Σελίδες

Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

ΟΡΦΕΑΣ, Λαμία ~ Θεατρική παράσταση: Το διαβατήριο

από τη ομάδα Ε.Ρ.Ε.Τ.Α.

Ρωσία, τελωνείο. Χθες; Σήμερα; Ποια η σημασία; Μια γυναίκα, η Ναταλία, περιμένει το διαβατήριο της για 25 χρόνια. Ένας ανώτερος τελωνειακός υπάλληλος, ο Φεντόρ, «ενσάρκωση του κράτους», εφαρμόζει το νόμο, «μόνο το νόμο».

Η ιστορία αυτών των δύο ανθρώπων που αναζητούν μέσα από τα συναισθήματα που τρέφουν ο ένας για τον άλλο τους εαυτούς τους είναι καθολική και διαχρονική. Φαίνεται από την προσπάθεια που καταβάλλουμε εμείς οι ίδιοι, να αντιμετωπίσουμε τη μοναξιά που δημιουργείται από τις υπάρχουσες κοινωνικές σχέσεις.

Πρόκειται για μια παράσταση πραγματικό κόσμημα ιστορίας αγάπης.

Η Ε.Ρ.Ε.Τ.Α. (Είμαστε Ρεαλιστές Επιδιώκουμε Το Αδύνατο) είναι το θεατρικό τμήμα της εταιρείας θεατρικών σπουδών και παραστάσεων «ΔΩΔΩΝΗ». Δημιουργήθηκε το 2001 και τα μέλη της, εκτός από τις θεατρικές σπουδές, ασχολούνται με τις ανθρωπιστικές επιστήμες (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, εκπαιδευτικοί).

Η βασική αναγκαιότητα της δημιουργίας της Ε.Ρ.Ε.Τ.Α. βρίσκεται στη λογική της έκθεσης ενός ευρύτερου προβληματισμού που άπτεται των ανθρωπίνων σχέσεων, των κοινωνικών εξελίξεων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος στο σύγχρονο κόσμο, μέσα από τη θεατρική πράξη.

«Το Διαβατήριο», σε σκηνοθεσία Νατάσας Βασιλείου είναι το τελευταίο έργο της Ε.Ρ.Ε.Τ.Α και θα παρουσιαστεί για μία μόνο παράσταση στο Καφωδείο ΟΡΦΕΑΣ (Όθωνος 10, τηλ. 22310 51075, 6936994980), την Κυριακή 6 Απριλίου στις 9.00 μ.μ.

ΠΑΜΕ ΛΑΜΙΑ..?

Δεν υπάρχουν σχόλια: