Σελίδες

Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Δημιουργιστές - Πανεπιστημιακοί βιολόγοι : Σημειώσατε 2.

2008/03/21

Δημιουργιστές - Πανεπιστημιακοί βιολόγοι : Σημειώσατε 2.
Δεν ήμουν και πολύ-πολύ καλά τον τελευταίο καιρό, αλλά τις δύο τελευταίες μέρες έκανα καινούριο συκώτι απο τα γέλια. Πρώτα απ'όλα ανακάλυψα -με ένα χρόνο καθυστέρηση- ότι εκτός απο κβαντική ομοιοπαθητική υπάρχουν και κβαντικοί φεμινισμοί*(βρήκε και πολλούς η πανέξυπνη καθηγήτρια**- τρομάρα της) και αποπειράθηκα να διαβάσω.Και μετά διάβασα την περιπέτεια του καλού καθηγητή Myers, που θα ήταν άθλια περίπτωση ρατσισμού εις βάρος άθεων αν δεν κατέληγε σε φαρσοκωμωδία πρώτης τάξεως.Βλέπετε, ο καλός καθηγητής συνεντευξιάστηκε -όπως και άλλοι συνάδελφοί του, απο μια ομάδα δημιουργιστών, οι οποίοι έφτιαξαν μια ηλίθια ταινία, το Expelled, για να διαμαρτυρηθούν επειδή τα σοβαρά εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν θέλουν να εισάγουν στο πρόγραμμά τους τις αρλούμπες που περνάνε για "θεωρία" στους φονταμενταλιστικούς κύκλους*** (ξέρετε, τα κλασσικά, το σύμπαν είναι έξι χιλιάδες χρόνια παλιό και το έφτιαξε ο Μεγάλος Μαγικός Μαλάκας σχεδιάζοντας τα πάντα, όπως περιγράφεται στη Βίβλο). Ετυχε λοιπόν η ταινία να παρουσιαστεί στην πόλη του, οπότε έκλεισε θέσεις για τον εαυτό του, τη γυναίκα του, την κόρη του και κάποιον επισκέπτη συνάδελφό του, ο οποίος επίσης ενδιαφερόταν να δει τι μπούρδες θα λεγόντουσαν στην ταινία.Πλην όμως, στο σινεμά ζητούσαν ταυτότητες και μόλις είδαν την ταυτότητα του καλού καθηγητή, τον σταματήσανε και τον πετάξανε έξω, επειδή θεωρούσαν ότι θα προκαλούσε επεισόδιο και δεν ήθελαν άθεους αντιρρησίες στην προβολή να τους ζαλίσουν τον έρωτα. Αφήσανε ωστόσο τη γυναίκα, την κόρη και τον επισκέπτη του καλού καθηγητή να παρακολουθήσουν την προβολή.Μια μικρή λεπτομέρεια: Ο επισκέπτης συνάδελφος του καθηγητή λεγόταν Ντώκινς.Ναι, αυτός ο Ντώκινς.Χρειάζεται να πώ τίποτε παραπάνω;*Μετά απορώ, εγώ η ηλίθια, γιατί δεν παίρνουν τον φεμινισμό στα σοβαρά. Όταν οι θεωρητικές του σύγχρονου φεμινισμού πετάνε τούβλα αρκετά για να ξαναχτιστούν οι Δίδυμοι Πύργοι, ποιός εχέφρων άνθρωπος να πάρει τον φεμινισμό στα σοβαρά; Α ρε, που'σαι γιαγιά Σιμόν (είναι κι ένας αιώνας απο τότε που γεννήθηκες), που τα'γραφες καθαρά και κατανοητά. Εσύ άνοιξες τα μάτια των γυναικών και οι ηλίθιες "διάδοχοί" σου τις ξαναστραβώνουν...**Τώρα καταλαβαίνω πως κατάφεραν να γίνουν καθηγητές ο Γιανναρόχρηστος, ο Ζουρ(λι)άρης και η Νατάσα. Αφού κατάφερε να γίνει αυτή...***Προφανώς το quota αρλούμπας στην παγκόσμια ανώτατη εκπαίδευση έχει ήδη υπέρκαλυφθεί απο τους διάφορους μεταμοντέρνους "διανοητές", οπότε λογικά οι διοικήσεις των ανωτάτων ιδρυμάτων που σέβονται τον εαυτό τους λένε "όχι άλλο κάρβουνο"...
Posted by penguin_witch at 10:00 πμ
Labels: , , ,

4 comments:
xpsilikatzoy είπε...
mlk, pou pas kai ta vriskeis???Proskynw re!!!!!(to link kvantikos feminismos de doulevei kai tha faw to plhktrologio mexri na dw ti einai afto to pragma);)
11:33 πμ
penguin_witch είπε...
Που είσαι εσύ, βρε ψυχη; :))))))))@-,-`- με λινκ απο το www.archive.org (πολύ καλή λύση για σβησμένα)Ένα δείγμα από το abstract:"Where women have usually been objects to be looked at, hypermedia systems replace the gaze with the empowered look of the embodied browser in motion in archival space. Always in flux, the shape of time's transformation is a Möbius strip unfolding time into the dynamic space of the postmodern text, into the 'unfold.' As quantum interference, the unfold is a gesture that is a sensory interval. In this in-between space, the transformance of the nomadic browser takes place; she performs the embodied knowledge acquired in her navigation of the world of the text."
12:31 μμ
tictac είπε...
Συμπτωματικά (ή οχι?) διαβαζω την "περι θεου αυταπατη" του Ντοκ.Μπορω να τον δω μπροστα μου raving (εν εξαλλω) στο σινεμα, με τα βαμπιρ/ζομπι του δημιουργισμου να τον πλησιαζουν αργα αλλα σταθερα, οπως ο θεουλης τους τους εφτιαξε τις τελευταιες 24 ωρες της μεγαλης φασης!Τι τραβαν στις ΗΠΑ, ρε πουστη?
12:32 μμ
penguin_witch είπε...
@tictac: Κάπως έτσι έγινε, αν κατάλαβα καλά... Και μακάρι να το τραβούσαν μόνο στις ΗΠΑ, αλλά οι ΗΠΑ σέρνουν τον χορό κι εμείς ακολουθούμε...
1:45 μμ
Ανάρτηση Σχολίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: