Σελίδες

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

ο κανιβαλισμος στο διαδικτυο

1 2 3 4 5 6 7 8

εικ.1 απο σφαγη παλαιστινιων
εικ.2 απο το Β' παγκοσμιο πολεμο (Ιαπωνια)
εικ.3-8 απο τη καμπανια για το επιμαχο dvd (λεπτομ. E-Lawyer, DVD)

Μεταφερω το σχολιο που αφησα στο metablogging.gr
Το επιμαχο DVD ειναι ενα απλο δολωμα τυπου “τελει μπανανα το μαιμου, ντωσει μπανανα στο μαιμου” και τιποτα παραπανω. Το οτι στο DVD λεγονται (οπως εχει διαρρευσει) σημαντικα και ενδιαφεροντα πραγματα, εχει σημασια, επειδη τοτε αποτελει αποδεικτικο στοιχειο οικονομικου εγκληματος. Αν το DVD περιοριζεται μονο στον οπτικο τομεα, ουδολως ενδιαφερει.
..αν και η ανθρωποφαγια (κανιβαλισμος) στο διαδικτυο εχει ηδη δωσει το στιγμα της με τη γνωστη περιπτωση των γερμανων..
Το πλεον ταμπου και απαγορευμενο του κανιβαλισμου εξιταρει, πως να το κανουμε; Το σεξ περνα σε δευτερη μοιρα, οταν υπαρχει ΘΕΜΑ. Εμπρος ολοταχως προς τα πισω, προς τις ριζες, προς τα σπηλαια! Η (αυτο)προβολη ως ασθενεια αποκτα νοημα εδω μεσα.
..και.. το DVD με το Ζαχο ειναι απλα ενα αποδεικτικο στοιχειο και ειναι υπερβολη (γνωμη μου) να γινεται λαβαρο εναντιον των κανιβαλων..

και συνεχιζω τον προβληματισμο μου:

Το διαδικτυο προσφερεται ως χωρος αναδειξης, αλλα και επιδειξης. Καθε χρηστης προσπαθει να στρεψει τα ματια των αλλων χρηστων επανω του, με καθε τροπο. Συνηθως, η προκληση ειναι η απλουστερη και αποτελεσματικοτερη μεθοδος και, επειδη "μια εικονα ισουται με χιλιες λεξεις", η εικονα συντομα θα λαβει τη θεση που δικαιουται. Η σκεψη θα μεινει πισω. Ο,τιδηποτε κουραζει θα μεινει πισω, θα υπολειπεται της εικονας.

Δεν αποκλειω καθολου να εμφανιστουν προκλητικες εικονικες (ανα)παραστασεις, πολυ πιο προκλητικες απο τα ερωτικα/σεξουαλικα βιντεακια και, δεδομενου οτι το ισχυροτερο ταμπου ειναι ο κανιβαλισμος, σιγουρα αυτο θα ειναι το επομενο βημα. Εγινε ηδη η προβα τζενεραλε με το κανιβαλιστικο βιντεακι των γερμανων, οπου υπαρχει κιολας δικαστικη αποφαση (δεν γνωριζω αν ειναι απαλλακτικη) για τον γερμανο κανιβαλο που μας απασχολησε πριν καναδυο χρονια.

Το σημαντικο ειναι να υπαρξει μια μαζικη αντιδραση εναντιον οσων θεωρουνται μεν δεδομενα στον πραγματικο κοσμο μας, εναντιον π.χ. του κανιβαλισμου, επειδη ο διαδικτυακος χωρος (κακως, κατα τη γνωμη μου) εχει καθιερωθει ως κατι τι το διαφορετικο, ως εχων αποσταση απο την "πραγματικοτητα".

Ο διαδικτυακος χωρος ειναι απλως μια επεκταση/προεκταση της πραγματικοτητας, δεν αποτελει μια "νεα πραγματικοτητα", οπως μερικοι τον προβαλλουν. Νεα πραγματικοτητα ειναι η (δυνατοτητα στη) χρηση του χωρου αυτου.

Ο κανιβαλισμος λοιπον, με την εννοια της ανθρωποφαγιας, (εξακολουθει να) ειναι απαγορευμενος παντου -ειναι το βασικο ταμπου. Ασχετως αν συμβαινουν πολεμοι και πραξεις ωμης βιας, ασχετως αν κρινεται απαραιτητο να υπαρχουν και να διαδιδονται εικονες απο αυτα τα γεγονοτα, ωστε να λαβαινει γνωση καθενας μας, μηπως τελικα τα καταφερουμε καποτε να απαλλαγουμε απο καθε μορφης βια...

Αυτα για την ωρα.

7 σχόλια:

Μαύρος Γάτος είπε...

Ούγκα! Μπούγκα!

τί το κακό έκει ντιλαντί το αντροποφαγκία;

Νόστιμοοοοοοοο... όπος κοτοπουλάγκι

Σ;-))))

Rodia είπε...

..και γκατοφαγκια πολυ καλοοοοοο!!!
οπος γκουνελακι τρυφεροοοοοοοοοο
:-))) χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

γεια σου ροδια :-)
[σχόλιο ή μάλλον συνέχεια στις παραπάνω σκέψεις σου,
μεταφέρω κάτι που έγραψα ]

η διαφθορά
απ τη γραφειοκρατία & τα μμε, πλημυρίζει ανάμεσά μας
Τα απάνθρωπα ουρλιαχτα της,
κάνουν κύκλο: φέρνουν ψηλά κέρδη.
Αναμεταδίδοντας ή και δηλώνοντας έτσι
στα ξεκάρφωτα
ένα Όχι στη διαφθορά,
ξανά επενδύουμε σ’ αυτήν
Για χάρη της κονόμας που θάρθει, ποτίζομαστε βαθύτερα.

“Εμείς μια φορά μπένουμε καθαροί, γιατί διατυμπανίζουμε ότι είμαστε αντίθετοι”.

Το πιο ενδιαφέρον δεν βρίσκεται στο οτι μας είναι πασιφανές πως ανακυκλώνουμε τη κονόμα,
δεν είναι σπάνια περίπτωση, εξ άλλου, αυτός είναι ο κανόνας.
Το πιο ενδιαφέρον είναι πως το Βλέπουμε ότι:
όσο κοπανάμε “όχι, δε θέλουμε άλλα ουρλιαχτά”,
όσο αυξάνουμε τα κέρδη που έρχονται,
τόσο πλεκόμαστε με την ίδια υποκρισία.

ILIAS είπε...

Αγαπητή Rodia. Θα ήθελα να δώ πολύ το dvd ζαχό με κομμένες τις σκηνές σεξ και όχι το αντίθετο όπως τελικά θα γίνει. 'Εχει αξία να μάθουμε τα άπλυτα των κυβερνώντων και δη του Mr. σεμνά και ταπεινά. Βέβαια γνωρίζω πολύ καλά οτι δεν πρόκειται ποτέ αυτά να προβληθούν, οπότε δε θα κάτσω ποτέ να δώ σκηνές σεξ με ένα χοντρό και μια μέτρια γκόμενα.
Αν θέλω να δω τσόντα πάω στο videoclub της γειτονιάς και νοικιάζω μία.
Δε θα με ενδιέφερε επίσης ποτέ να δω σκηνές ανθρωποφαγίας. Ταινίες τύπου Χάνιμπαλ. Δε λέω εξαιρετικές ερμηνείες αλλά παρότι μ'αρέσουν τα θρίλερ, η συγκεκριμένη τριλογία κάπως μου έκατσε άσχημα οπότε μετά την 1η ταινία αποφάσισα να μη δω τις υπόλοιπες.

Τέλος οι σκηνές βίας στο διαδίκτυο είναι πλέον της μόδας όπως λες και συ ακόμα και στα blogs για να προσελκύσουν επισκεψιμότητα τις περισσότερες φορές.
Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου bloggers περιγράφοντας κάποια γεγονότα (πόλεμοι Ιράκ Παλαιστίνη κ.α.) αποφασίζουν να προσθέσουν κάποιες τέτοιες εικόνες - ντοκουμέντα για να προσδώσουν έμφαση αλλά περισσότερο για να καταλάβει ο επισκέπτης περισσότερα, αφού όσα και να γράψεις, 1 εικόνα χίλιες λέξεις. Αν το κίνητρο είναι αυτό και όχι η επισκεψιμότητα, δεν το θεωρώ κατακριτέο. Ίσως μάλιστα να είναι και επιβεβλημένο...

Την καλημέρα μου

Γιωργος Μανουσακης είπε...

νομίζω ότι πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για όσα αναφέρεις αποτελεί το ιστολόγιο preza tv!

ILIAS είπε...

Επιτέλους, κάποτε πρέπει να τα πεί και κάποιος για αυτό το blog που 150κάτι να μην αναφέρω έχουν θεοποιήσει και φέρει στην 1η θέση του sync. Μεταξύ αυτών ήμουν κάποτε και γω αλλά ευτυχώς άνοιξα γρήγορα τα μάτια μου... Επίσης λόγο ύποπτο που έκλεισαν blogme funel κ.α. ενώ αυτό που το περιεχόμενό του και η φρασεολογία του είναι κατάπτυστη χαίρει άκτας υγείας; Το γεγονός να υπάρχει 1 τέτοιο blog απο μυστικές υπηρεσίες για να βλέπουν και να τσεκάρουν και να καταγράφουν τους αφελείς "επισκέπτες" και "οπαδούς" σας πέρασε από το μυαλό; γιατί εμένα μου πέρασε...

Rodia είπε...

~~ Δημο, χρησιμο ειναι το μοιρασμα σκεψεων. :-)

~~ Εκτορα -1- καλα τα γραφεις... :-)

~~ Γιωργο, ελα βρε συ... απο οσο ξερω, ο Νικος (του ΠΡΕΖΑ) δεν εχει φαει κανεναν ακομα!!!
(και ουτε προκειται, μονο φωναζει και καλα κανει, οπως μπορει καθενας εφραζεται)

~~ Εκτορα -2- ολοι εχουμε θεση εδω μεσα. Και.. μακρια απο μας οι θεωριες συνομωσιολογιας! Αυτη την... αποκλειστικοτητα(!!) ας την αφησουμε για το Προφητη Λιακουρα!;-))