Σελίδες

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

σαλάτα παραλίας





Διάβασα ότι χτες γκρεμίστηκε από τις μπουλντόζες του ΥΠΕΧΩΔΕ ένα παραλιακό ερείπιο, ένα κτίσμα καταρρέον, όπου παλιά στεγαζόταν ένα νυχτερινό κέντρο, η "Φαντασία". Μάλιστα. Παρούσα η κυρία υπουργός -εγραφε το κείμενο. Μάλιστα. Κάπου άκουσα να λένε ότι πέρασε και ο πρωθυπουργός από εκεί. Μάλιστα. Αν κατι δεν είναι αληθεια, διαψεύστε με σας παρακαλώ, μπορεί και να μην άκουσα καλά. Λίγο αργότερα, πετυχα μια φωτογραφία που επιβεβαίωνε τα κείμενα και τα ακούσματα. Ελπίζω να μην είναι φωτοσοπιά.



«Ωραια λοιπον... και τι εγινε;» ρωτησε μια χαμηλότονη φωνούλα μέσα μου.
«Αρχισαν να γκρεμίζουν τα αυθαίρετα, να απελευθερώνουν τις παραλίες!» απάντησα με έπαρση.
«Εμένα θα μου άρεσε να γκρεμίσουν κάποιο αυθαίρετο των 1.000 τετραγωνικών στην Εκάλη, από εκείνα που χτίστηκαν με άδεια για 200 τετραγωνικά το πολύ» ξαναψιθύρισε η φωνούλα από μέσα.
«Α, είσαι πολύ απαιτητική!» της έβαλα φωνή, συμπληρώνοντας «Ολόκληρη "Φαντασία" δεν σου φτάνει;»
«Περίμενε λίγο, να δούμε τι θα ξεφυτρώσει στη θέση της» ξαναείπε η φωνούλα σαν νέος άπιστος Θωμάς και μετά σώπασε...
_______________________
Η φωτο απο εδώ
Α! είχα βρει χτες το μεσημερι μια ωραιότατη γελοιογραφία εδώ αλλα το βραδακι ειχε εξαφανιστει. Ηταν μια εμπνευσμενη συνθεση του Πέτρου Ζερβού. Τι συνεβη άραγε; Αν γνωρίζει καποιος, ας ενημερωσει...


3 σχόλια:

Glavkos είπε...

Μπορεί αντί για φοτοσοπιά να είναι φωτοσουπιά ...ή παραθιναλόσουπα ...

Rodia είπε...

Αααααχαχαχαχαχα!!! λες; :)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Θα διαφωνήσω, ως προς τα εξής θέματα. Πέρα από την εικόνα υπάρχει και η ουσία που σηματοδοτεί την όλη κίνηση της παραχώρησης ελεύθερων χώρων σε πολίτες. Πρώτη φορά έγινε τέτοια κατεδάφιση από Υπουργό και Πρωθυπουργό. Μέχρι σήμερα πήγαιναν υπάλληλοι ή αντινομάρχες και έφευγαν χωρίς καν να γίνει η κατεδάφιση. Σχετικά δε τα αυθαίρετα αλλού, ήδη κινείται διαδικασία καταγραφής όσων έχουν τελεσιδικίσει για κατεδάφιση και κινούνται νομικές διαδικασίες για τα υπόλοιπα.

Το θέμα είναι δεν ξέρουμε καν πόσα είναι τα αυθαίρετα σε όλη τη χώρα...