Σελίδες

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Το εθνικόν συμφέρον


Ολοι λένε -κανείς δεν εξαιρείται απο αυτο τον κανόνα- ότι πασχίζουν για το εθνικό συμφέρον. Εμένα με αφήνουν άφωνη μερικές από τις τεκμηριωμένες ομιλίες αυτών των κυρίων Ολων. Καθένας με τη τεκμηρίωσή του, καθένας με τεκμηριωμένες εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις. Είναι να μη μπερδεύεται ο ατεκμηρίωτος μυαλός του ανθρώπου; Μαλλιά κουβάρια οι έλικες του εγκεφάλου, μαλλιά κουβάρια και η φαιά ουσία, που μουχλιάζει από την αδράνεια. Ετσι είναι, έτσι συμβαίνει με τους Νόμους της Φυσικής: όταν ένα σώμα (μυαλό, στη προκειμένη περίπτωση) το τραβολογάνε ίσες δυνάμεις από κάθε δυνατή κατεύθυνση, βρίσκει ισορροπία στην αδράνεια και μόνο.
Αν μάθει κανείς ποιο είναι σήμερα το εθνικό συμφέρον, ε, ας ενημερώσει και μένα. Είναι αδύνατο να το εντοπίσω...
Για την ώρα, εθνικό συμφέρον για μένα είναι να μη βουλιάξει το Καστελλόριζο. Αύριο, ποιος ξέρει, μπορεί και να αλλάξω γνώμη.

Καστελλόριζο, ακουαρέλλα, Πάρις Πρέκας, Παρασκευή 9-7-1999
______________________________
ΣΗΜ. Πολλά απο τα έργα του καλλιτέχνη, καθώς και βιβλία αφιερωμένα στον Πάρι Πρέκα και τη ζωγραφική του, βρίσκονται σττο χώρο Τέχνης Αιγόκερως



4 σχόλια:

ellinaki είπε...

Κατ' εμέ, εθνικό συμφέρον = κοινωνικό συμφέρον.

Και ας κάνει ο καθένας τα μυαλοτραβήγματά του για να καταλάβει τί σημαίνει αυτό.

Μαύρος Γάτος είπε...

Όταν λένε αυτοί μαρίνα μου "εθνικό συμφέρον", την πάρτη τους εννοούν πΑνΤΑ...

ippoliti_ippoliti είπε...

Καλημέρα.Νομίζω πως έτσι όπως σήμερα μας "επιβάλλεται η έννοια του εθνικού συμφέροντος " από την Κυβέρνηση, αυτή συνίσταται στην επιβίωση του τραπεζικού κεφαλαίου,στην ανέχεια της εργατικής και υπαλληλικής τάξης (ευχαριστημένοι θα είμαστε εάν έχουμε δουλειά), τώρα όσον αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα σε νησια΄δεν είμαι βέβαιη. Φαντάζομαι ότι το Καστελλόριζο θα εξακολουθήσει ναείναι ελληνικό, αναρωτιέμαι με τις βραχονησίδες.
Καλή σου ημέρα

Unknown είπε...

Έχουμε και στην Ελλάδα Βενετία;