Σελίδες

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Αίτημα για κάθαρση του πολιτικού κόσμου


Αυτό το ζήτημα έρπει εδώ και πάνω από μια δεκαετία στη κοινωνία μας και όσο πάει διογκώνεται, αλλά σήμερα πλέον, σήμερα που ο απλός κοσμάκης νοιώθει τόση απελπισία πως αποκλείεται να προχωρήσει ο τόπος προς ένα μέλλον ελπιδοφόρο, σήμερα το αίτημα αυτό είναι απαραίτητο να δικαιωθεί. Να τιμωρηθούν οι ένοχοι, αν όχι όλοι τουλάχιστον οι βασικοί. Οχι τίποτε "μικροί" και ανούσιοι, το ζητούμενο δεν είναι να βρεθούν εξιλαστήρια θύματα, αλλά μερικοί σημαντικοί πολιτικοί παράγοντες, πρόσωπα που κατείχαν υπουργικούς θώκους, πρόσωπα που προκάλεσαν με τη συμπεριφορά και τη χλιδή τους, ανθρωποι ανάξιοι, που έδρασαν εναντίον της χώρας πατώντας τον όρκο που έδωσαν ότι θα την υπηρετήσουν.


Για αρχή, προτείνω δύο: Γεώργιος Βουλγαράκης και Ακις Τσοχατζόπουλος.

Για τη συνέχεια, ελπίζω να βοηθήσετε καλοί/ές μου αναγνώστες/τριες με προτάσεις τεκμηριωμένες. Για τους δυο που προτεινα, δεν χρειάζονται -νομιζω- περισσότερα, εκτός αν μας εξηγήσει κάποιος πώς (με ποιο τρόπο) κατάφεραν να αυξήσουν τόσο θεαματικά τα εισοδήματά τους, πώς απέκτησαν τεράστιες περιουσίες δηλαδή, κατά τη διάρκεια της θητείας τους στα πολιτικά (κυβερνητικά, κομματικά) πράγματα της Ελλάδας μας.

13 σχόλια:

Miltos είπε...

Μπράβο ξεκινάς καλά, από το κεφάλι ως συνήθως βρωμάει το ψάρι!

αντωνης είπε...

Τσουκατος-Ρουσοπουλος
(ετσι ενδεικτικα)

Kαλημερες.

Sophia Kollia είπε...

Μα είναι απλό! Τα στοιχεία πριν και μετά! Ακόμα και για κινητό χρειάζεται εκκαθαριστικό, επομένως, ρωτάμε τις εταιρίες και τα μαθαίνουμε όλα σε χρόνο dt!!
Καλημέρα!

Ιφιμέδεια είπε...

Σαμαράς - από όποιο υπουργείο πέρασε γέμισε με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο τον τόπο με ψηφοφόρους από τη Μεσσηνία.

Βέβαια μιλάω για τον αυριανό πρωθυπουργό, οπότε δεν το βλέπω πιθανό να αναλαμβάνει ποτέ τις ευθύνες του...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ένα καλό νέο είναι ότι σήμερα διάβασα σε εφημερίδες ότι ο Καστανίδης αλλάζει το νόμο περί ευθύνης των υπουργών. Αλλά να πω και τούτο: δε θέλω να πάνε φυλακή. Να τους κοπούν τα πολιτικά δικαιώματα -ατιμωτικά μάλιστα- και να δημευτούν οι προσωπικές και των μηδενικού κι α΄ βαθμού συγγένειας περιουσίες τους.

Rodia είπε...

Παιδια, φοβούμαι πως αν δεν γινει ενα βημα προς τη Κάθαρση σύντομα, θα βρεθουμε στο κενο.. Δεν θα υπαρχει ουτε κυβερνηση καν. Παραδειγματα απο το παρελθον υπαρχουν. Πώς και δεν τα βλεπουν οι φωστηρες του εθνους;

Νοσφεράτος είπε...

Τον Κωστακη γιατι τον ξεχνανε ολοι ε; και Φυσικά συμπασα την Κυβενηση της Νου Δους(και τον Α που σε μια εξαετια καταφερε να ΡΗΜΑΞΕΙ κυριολεκτικά την Χωρα (μαζι με τα Φναερα και κυριως τα ΚΡΥΦΑ παπαγαλάκια της)

Ptomas είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω μόνο μία ερωτησούλα: ποιός θα κάνει την κάθαρση ο Γιωργάκης, ο Αντωνάκης και τα άλλα τα παιδιά; Μόνο μια επαναστατική κυβέρνηση θα μπορούσε να το κάνει αλλά οι επαναστάτες δεν υπάρχουν πια. Όσο για αυτοκάθαρση (που λέει και ο Αντωνάκης ο Μακεδονομάχος) μου θυμίζει την αυτοκάθαρση της Εκκλησίας της Ελλάδος Α.Ε.

Rodia είπε...

Νοσφυ, κανενα δεν ξεχναω.

Rodia είπε...

Ptomas, ας αφησουμε το ποιος θα τη κανει. Τη ζητησε κανεις; Με ονοματεπωνυμα; Εχει καποιος εκει μεσα τα κοτσια να κατονομασει; ΕΝΑΝ εστω. Ολο "η πλουτοκρατια φταιει" ακουω...

Seagull είπε...

His name is GEORGE. George Voulgarakis!
Πάψαμε να τον ακούμε συχνά και τον ξεχάσαμε κιόλας;
Βασικός κανόνας της διαφήμισης: Να ακούγεται σωστό το όνομά σου, ακόμα κι αν ακούγεται για λάθος λόγο, όπως εν προκειμένω!...

Rodia είπε...

@SeaGulL, ουπς! mea culpa... διορθωνω αμεσως.

Rodia είπε...

ok Seagull :)