Σελίδες

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Γιώργο, Κουράγιο!


Στη Βουλή μιλούν οι βουλευτές των κομμάτων.
Διακρίνω ότι πέφτουν οι προαποφασισμένες "γραμμές" μπροστά στον κίνδυνο.
Μέχρι χτες, τα κόμματα μιλούσαν ως εξής:

  • το Πασοκ για την Ελλάδα

  • η ΝΔ για το Πασοκ

  • το ΚΚΕ για τη πλουτοκρατία

  • το ΛΑΟΣ για το ΚΚΕ

  • ο ΣΥΡΙΖΑ για την Ολυμπιαδα

  • Σήμερα, ευτυχώς, κάτι φαίνεται να αλλάζει και διατηρώ ελπίδες να ξεφύγουμε το σκόπελο. Αυτό είναι το ζητούμενο τώρα: Να ξεφύγουμε. Μετά, να μην αφεθούμε και ξεχάσουμε να διεκδικήσουμε να αλλάξουν πολλά πράγματα και στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Η Ενωμένη Ευρώπη ανήκει σε όλους τους λαούς της και όχι μόνο στη Γερμανία!

    7 σχόλια:

    Ανώνυμος είπε...

    Αν δεν κάνεις πλάκα, μάλλον πρέπει να γνωρίζεις και καλά Γερμανικά και Αμερικάνικα ( riha ine bite, ok we have the situation under condrol ) κλ.π μιας και αυτές είναι οι επίσημες γλώσσες του Δ.Ν.Τ.!

    θα διαφωνήσω λοιπόν μαζί σου αγαπητή Ροδιά. Δεν υπάρχει Ενωμένη Ευρώπη κατά την ταπεινή μου άποψη, μόνο κάτι τύποι που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις για να 'κονομάνε και καμμία κοινή έστω συνείδηση των λαών της Ευρώπης. Το πανηγυράκι αποδείχτηκε πως έγινε για τα φράγκα ( Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα ). ΕΟΚ. Κοινότητα των οικονομικών συμφερόντων δηλαδή. Απλά αλλάξανε το όνομα και καλά δήθεν... ναι είμαστε ενωμένοι; αν πιάσω το τζόκερ αύριο ίσως...

    Rodia είπε...

    Ευχαριστω για το σχολιο :) αλλα περιμενω και αλλους σχολιαστες...
    Ψάχνω καινουργιες ιδέες μεσα απο αντιρρησεις κυριως.

    celin είπε...

    rodia,πριν 2 κυριακες δημοσιευτηκε ενα εξαιρετικο αρθρο ενος Γαλλου δημοσιογραφου η οικονομολογου,δε θυμαμαι,ο οποιος επαιρνε ξεκαθαρη θεση κατα της Γερμανιας κ ελεγε οτι αν πρεπει να αποβληθει καποια χωρα απο την ευρωζωνη ,αυτη ειναι η Γερμανια κ οχι η Ελλαδα,διοτι με τον οικονομικο επεκτατισμο της κ τα πολυ αυστηρα κ σφικτη νομισματικη πολιτικη,καταστρεφει οικονομικα τις χωρες του Νοτου κυριως αλλα κ τις υπολοιπες

    Αν θελουμε λυση μεσα απο την Ευρωπη,πρεπει οι λαοι της Ευρωπης να αντισταθουν κ στους Γερμανους,κ στους τραπεζιτες κ στους οικους αξιολογησεις κ γενικα στους κεφαλαιοκρατες

    Εγω παντως επαψα να πιστευω σε οραματα περι Ευρωπης των λαων

    ομως

    με εξαιρεση την s/s Γερμανια,οι λαοι της Ευρωπης αρχιζουν να παιρνουν χαμπαρι τι γινεται κ να μας δειχνουν αλληλεγγυη

    Rodia είπε...

    Το ζουμι ειναι οτι πρεπει να το παλαιψουμε το θεμα μεσα στην ΕΕ και να τη κανουμε απο ΟΝΕ μια πραγματικη ευρωπαϊκη ενωση. Αυτο ειναι το ζητουμενο -ειμαι σιγουρη.
    Εχουμε απεναντι μας απο τη μια την Ασια κι απο την αλλη τις ΗΠΑ, ας μη περιθωριοποιηθουμε ως ασημαντα ευρωπαϊκα κρατιδια... Αυτο πρεπει να καταλαβει η Γερμανια, μια και η Γαλλια το εχει καταλαβει καθως φαινεται.

    celin είπε...

    Δεν ειμαστε ασημαντα Ευρωπαικα κρατιδια,ακομα κ μεσα στη παγκοσμιοποιημενη αγορα,εγω πιστευω οτι υπαρχουν τα περιθωρια αυτονομης επιβιωσης
    Υπαρχει πολυς πλουτος στην Ελλαδα,γιατι να τον κατεχει το 1%?

    Τελοσπαντων,καταλαβαινω οτι αυτα ακουγονται επιφοβα κ εξωπραγματικα
    Πολυ πιο εξωπραγματικο θεωρω να περιμενουμε οτι υπαρχουν αλλοι τροποι αντιστασης στη νεοφιλελευθερη χουντο-λαιλαπα

    Μεσα στην ΕΕ πως μπορουμε να παλαιψουμε?στην ΕΕ μας εκπροσωπει η διεφθαρμενη ελιτ,αυτοι μας αντιπροσωπευουν εκει
    Οι τραπεζιτες δηλαδη κ οι πολιτικοι

    Μπορουμε να βρουμε ενα τροπο συνεννοησης των λαων διχως τη μεσολαβηση των πολιτικων?
    Αυτο νομιζω ειναι το ζητουμενο που θετεις
    Αλλα το βλεπω ανεφικτο
    Μακαρι να διαψευστω

    ellinaki είπε...

    Μου κάνει εντύπωση αρκετές φορές η αντίληψη που έχουν πολλοί Έλληνες για την ενωμένη Ευρώπη, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν ταξιδέψει αρκετά στα έγκατα αυτής της ένωσης για να δουν τί αντίληψη έχουν οι εκεί λαοί. Ίσως να φταίει η ξενοφοβία μας, ίσως οι πολιτικοί μας, ίσως απλά και η γεωγραφική απομόνωση.

    Είναι κρίμα να απαξιώνουμε κοινωνικά ένα εγχείρημα που λειτουργεί θετικά κατά κανόνα, λόγω παραξηγήσεων.

    Rodia είπε...

    ellinaki,
    Ελπιζω η Ελλαδα να αποτελεσει τη "μαγιά" για τη κυβερνητικη/πολιτικη Ενωση της Ευρωπης. Ιδίως τωρα, με τη κηδεμονια μας απο τους λεφταδες του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, εχουμε τη ΠΡΩΤΗ Ευρωπαϊκή κυβέρνηση!
    Μολις ορθοποδησουμε, δεν πρεπει να ξεχασουμε να αλλαξουμε μερικα πραγματακια στην ΕΕ...
    Η συμπαρασταση απο τους λαους της ΕΕ (οχι απο τα κοινοβουλια, απο το κοσμο) με κανει να αισιοδοξω ότι μπορει να αλλαξει κατι.