Σελίδες

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΠΟΙΟΤΙΚΟ - ΦΘΗΝΟ


Στις δραματικές στιγμές που ζει η χώρα κι οι πολίτες της έχουμε υποχρέωση να δράσουμε. Έχουμε υποχρέωση να υπερβούμε τρόπους και μεθόδους του παρελθόντος. Έχουμε υποχρέωση να μην σταθούμε απαθείς. Η κρίση μας αγγίζει όλους κι η αλληλεγγύη είναι αντίσταση.

Οι αγορές οργανώθηκαν, καιρός να οργανωθούμε κι εμείς. Ο καθένας στον τόπο του, στην γειτονιά του στην πόλη του! Αυτό - οργανωθείτε! Χτίστε ένα κίνημα στη βάση της παρέας! Στόχος; Ένας! Το επόμενο χρονικό διάστημα βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει, μην αφήνετε να σας πάρει από κάτω η μιζέρια των μέτρων και οργανώστε μια καμπάνια: μείωση τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες! Μείωση τιμών από βιομηχανίες χονδρεμπόρους και εμπόρους! Οι μισθωτοί προσφέρουν ήδη στην υπόθεση «έξοδος από την κρίση». Ας μειώσουν τα κέρδη τους και οι υπόλοιποι! Κάθε δεκαπενθήμερο θα απαιτήσουμε μείωση τιμής σε μια τουλάχιστον ομάδα προϊόντων! Αυτός είναι ο πρώτος μας στόχος! Ταυτόχρονα, θα στηρίξουμε μια σαφή στροφή της κατανάλωσης σε ελληνικά προϊόντα ώστε να «σπρώξουμε» τις ελληνικές επιχειρήσεις σε αύξηση της παραγωγής με ταυτόχρονη μείωση των χρημάτων που δαπανώνται σε εισαγωγές καταναλωτικών ή μη προϊόντων. Προσοχή: δεν κάνουμε μποϊκοτάζ των εισαγόμενων. Απλά ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Ελληνικά και φτηνά λοιπόν, Αρκεί όμως αυτό; Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι η μείωση τιμών έρχεται μόνο μέσα από συμβιβασμους στην ποιότητα. Πιστεύουμε ότι κάθε ελληνική επιχείρηση μπορεί να παράγει άριστα ποιοτικά προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές.


Στηρίξτε αυτή την προσπάθεια!
Βγαίνουμε μπροστά με σύνθημα:

ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΦΘΗΝΟ - ΠΟΙΟΤΙΚΟ


Η παραπάνω ιδέα γεννήθηκε ύστερα από συζήτηση στο facebook ανάμεσα στους Τάσο, Νίκο και Λένα...
______________________________
...και'γω τη βρήκα ΕΔΩ, στο blog του Παντελή Μήτσιου. Νομιζω οτι ειναι η πιο ρεαλιστικη ιδεα! Ας σιαξουν και κανα μπανερακι οι ειδικοι... ;)
ΣΗΜ. με τα ενοικια θα γινει τπτ; Τουλαχιστον οι ιδιοκτητες, ας κανουν κατι απο μονοι τους... Δεν πηραν ολοι οι ελληνες θαλασσοδανεια, δεν εχουν ολοι ακινητα.

2 σχόλια:

Yannis Tsal είπε...

Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω τις καλές προθέσεις των εμπνευστών, δε συμφωνώ με τέτοιου είδους καμπάνιες, αποσπασματικές και αποϊδεολογικοποιημένες. Ποιός ο λόγος να στηρίξουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις; Οι Έλληνες καπιταλιστές είναι καλύτεροι από τους ξένους; Πέρα από αυτό, έχουν τη δύναμη οι καταναλωτες ρεαλιστικά να πιέσουν για σοβαρή μείωση των τιμών; Αφού οι ίδιοι οι αστοί οικονομολόγοι και πολιτικοί παραδέχονται πως η ελληνική αγορά είναι "ρηχή" και οι τιμές στα βασικά προϊόντα καθορίζονται κύρια από τα καρτέλ. Αλλά ακόμα και αν μια τέτοια καμπάνια έχει κάποια επιτυχία, τι θα έχει πετύχει; Να δώσει στον καπιταλισμό πιο "ανθρώπινο πρόσωπο"; Και για πόσο;

Αυτό με το οποίο θα συμφωνούσα θα ήταν να στηριχτούν οι μικροί παραγωγοί, οι συνεταιρισμοί και άλλες μορφές αυτοοργάνωσης και κοινωνικού χαρακτήρα παραγωγής που προάγουν τη χειραφέτηση και την απεξάρτηση από το καπιταλιστικό σύστημα παραγωγής και κατανάλωσης.

Rodia είπε...

"..να στηριχτούν οι μικροί παραγωγοί, οι συνεταιρισμοί και άλλες μορφές αυτοοργάνωσης και κοινωνικού χαρακτήρα παραγωγής.."

Ε, λοιπον, ας τους στηριξουμε! :)