Σελίδες

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

υπόθεση blogme.gr - Αναβολή ξανά και άλλα νέα


Τη Πέμπτη πρωί -6 Μάη 2010- ξεκίνησε η δίκη, αλλά τα γεγονότα που κατακλύζουν τη κοινωνία μας (μέσα και έξω από το διαδίκτυο) εμπόδισαν την έγκαιρη ενημέρωση για ένα ζήτημα που είναι φλέγον για την Ελευθερία του χώρου μας και των χρηστών του. Η υπόθεση αυτή, για όσους δεν γνωρίζουν και ενδιαφέρονται να μάθουν, ήταν το πρώτο SLAPP στον ελληνικό διαδικτυακό χώρο. Για λεπτομέρειες, κλικ! πανω στα εικονιδια.
υπογραψε για το blogme.gr

Τηλεγραφικά:

1. Ο κ. Λιακόπουλος έκανε ανάκληση της μήνυσης.
2. Η ενέργεια αυτή δεν σταματά τη διαδικασία εκδίκασης, δεδομένου ότι υπάρχει το "αυτεπάγγελτο" για ένα σκίτσο του φιλοξενούμενου μπλογκ funeL, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως "ασεμνο".
3. Οι δικαστές δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν (απο την εξέταση μαρτύρων) τι είναι μια μηχανή αναζήτησης όπου ανεβαίνουν αυτομάτως οι δικτυακοι τοποι -τα blogs εν προκειμένω- και οτι μια μηχανη (aggregator) δεν ειναι δυνατον να ειναι υπευθυνη για τα γραφομενα στα blogs.
4. Η δίκη αναβλήθηκε λοιπόν ξανά, και νέα δίκη προσδιορίστηκε για τις 25/10/2011, ώστε να παραστεί ειδικός αστυνομικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να τους το εξηγήσει.
_____________________
ΣΗΜ.1. Το θέμα, αν και όλοι εδώ οι κάτοικοι της ελληνικης (αλλα και της παγκόσμιας) μπλογκόσφαιρας το θεωρούμε αυτονόητο και εύκολο να κατανοηθεί, είναι όμως πολύ σοβαρό και χρειάζεται μια Απόφαση από φωτισμένους δικαστές, που να κατανοήσουν σε βάθος και πλάτος το αντικείμενο.
ΣΗΜ.2. Αν οι δικαστές δεν μπορέσουν να κατανοήσουν τις διαφορές μεταξύ link, directories, rss, κλπ, τρομάζω στην ιδέα για το τι μπορεί να συμβει, όχι μονάχα για την συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά γενικά για τη χρήση του διαδικτύου στη χώρα μας...
ΣΗΜ.3. Προτείνω ως εθελοντική δράση την ενημέρωση απο τον καθένα μας να ενημερώνει περί διαδικτύου όποιον λειτουργό της Δικαιοσύνης γνωρίζει -γείτονα, φίλο, συγγενή- μήπως και με αυτό τον τρόπο κατανοήσουν τελικά τι σημαίνει διαδίκτυο. Καλώς να έρθουν μάλιστα και στον κόσμο των... blogs!


κλεμμενο απο http://blog.teleologikos.eu/?p=4039&cpage=1

8 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Η ενέργεια αυτή δεν σταματά τη διαδικασία εκδίκασης, δεδομένου ότι υπάρχει το “αυτεπάγγελτο” για ένα σκίτσο του φιλοξενούμενου μπλογκ funeL, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως “ασεμνο”..."

Άσεμνο; Τι; Είχε βυζιά;

Δλδ. αν κατάλαβα καλά ο Λιακό τυπικά έπαψε να εμπλέκεται, αλλά ο Τσιπρόπουλος κατηγορείται αυτεπαγγέλτως για "άσεμνα";
(Εδώ βάζετε τον αγαπημένο σας ήχο από το αρβύλα player)

Nicholas είπε...

ποιος το χαρακτηρίζει άσεμνο; Ο δικαστής; Ο Λιακό; Αυτοχαρακτηρίζεται το ίδιο το μπλογκ;

Zaphod είπε...

Μερικοι ανθρωποι εχουν φυτρωσει σε γυαλα φντ. Και αφου τελος παντων ΔΕΝ ξερανε, και αφου ηταν "αυτεπαγγελτο" γιατι δεν βρεθηκε ως μαρτυρας εστω ο αυτεπαγγελτος εισαγγελεας να εξηγησει; Γιατι δεν ειχε κληθει ΕΝΑΣ μπατσος απο αυτους που εκαναν την "ερευνα" και τη συλληψη;;;


Και ο π@π@ρ@ς ο Λιακο τοσα χρονια περίμενε, τωρα θυμηθηκε να αποσυρει την μηνυση;

Rodia είπε...

Απο οσο καταλαβα, χαρακτηριστηκε ασεμνο κατα την αυτοφωρη συλληψη του Τσιπροπουλου, οταν οι αστυνομικοι μπηκαν σπιτι του μαζι με τον εισαγγελεα, κατασχεσαν τον υπολογιστη του και τον οδηγησαν στο κρατητηριο. Φυσικα, ειδαν και τη μηχανη αναζητησης στο διαδικτυο και ειδαν ολα τα μπλογκ που φιλοξενουσε. Τα ιδια μπλογκ ομως φιλοξενουσαν και αλλες μηχανες αναζητησης εκεινης της εποχης, οπως π.χ. το monitor, που εχει κλεισει, καθως και οι υπολοιπες που πηραν τη θεση του. Ζημιωμενος διπλα ο Τσιπροπουλος, επειδη εχασε την ευκαιρια να αναδειχτει και η δικη του μηχανη. Σημερα, η πιο γνωστη και πληρης ειναι -νομιζω- το SYNC.

Ο Λιακο μαλλον θα ειναι ο μονος που καταλαβε τη γκαφα του. Καλλιο αργα, παρα ποτέ... Τι να πω...

Rodia είπε...

Οσο για το "ασεμνο", νομιζω οτι προκειται για το βιντεακι με το καμπινε ή για το σκιτσακι με τη καλλικαντζάρα. Ορκο δεν παιρνω παντως. Ας περιμενουμε λιγο, ελπιζω να ενημερωσει ο ιδιος ο Αντωνης Τσιπροπουλος στη σελιδα του...

Rodia είπε...

Εννοειται οτι ηταν σατιρα επιπεδου νηπιαγωγειου, αλλα ποιος να ξερει την αισθηση (ή την απουσια της αισθησης) χιουμορ που εχει ο καθενας...

penguin_witch είπε...

Οι αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού έγκλήματος θα γνωματεύσουν;
Σωθήκαμε...

(google scooterακιας για περισσότερες λεπτομέρειες)

Rodia είπε...

κυρια Πινγκουίνα μας, ειστε θησαυρος.. γκούγκλισα!
Παντως, εξακολουθω να διατηρω ελπιδες. Δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι...