Σελίδες

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Η Ελλάδα στην κορφή και το ευρώ στον πάτο


Μάλιστα. Οσο προβάλλεται η χώρα μας για τα χάλια όπου τη καταντήσανε οι άσχετοι (επιεικώς) πολιτικοί με τις εγκληματικές (και λίγα λεω) πολιτικές τους, τόσο το ευρώ χάνει τη περηφάνεια του και τρεκλίζει σα μεθυσμένος ουρακοτάγκος. Ολα αυτά, η κυρία Μέρκελ τα δικαιολογεί καταφερόμενη εναντίον της χώρας μας, συμβάλλοντας με τον τρόπο της σε αυτό το γλίστρημα διαρκείας. Φέρεται σαν πεισματωμένη κορασίδα που δεν καταλαβαίνει πως άμα κλωτσάει το ίδιο της πόδι, θα φάει τούμπα. Ετσι ακριβώς.

Διερωτάται η κυρία Αγκέλα μας, μέσω της εφημερίδας Bild Zeitung, που αποτελεί βαρόμετρο της γερμανικής κοινής γνώμης, «Ποιος άφησε τους Ελληνες να μπουν στην ευρωζώνη;». Μα αυτοί που συμμετείχαν στη κρίσιμη σύνοδο του 2000, όπως οι Tony Blair, Jospin και Chirac, ο Schröder, ο Guterres, και άλλοι. Κανένας δεν παραδέχεται ότι το έκανε, λέει η εφημερίδα. Μια πηγή μέσα από τη γερμανική κυβέρνηση δηλώνει στην εφημερίδα πως «Η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να αφεθεί να μπει στο ευρώ το 2001. Κανένας όμως δεν πίστευε πως η μικρή Ελλάδα θα είχε τη δυνατότητα να ταρακουνήσει ολόκληρη την Ευρώπη». Αυτό από μόνο του δείχνει την οικονομική αφέλεια που υπήρχε όταν η Ευρώπη σχεδίαζε την οικονομία του ευρώ.

Και όμως! Η αλήθεια βρίσκεται στην απέναντι γωνία, στο βασικό λάθος που κάνουν οι γερμανοί, στο να αρνούνται να καταλάβουν ότι «ο Κόσμος δεν θέλει να οργανωθεί ΟΠΩΣ οι Γερμανοί, ΟΥΤΕ απο τους Γερμανούς», όπως ακριβώς το έχει διατυπώσει ο σοφός Γερμανός πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Η Γερμανία ήθελε μια Ενωμένη Ευρώπη στα μέτρα της. Με αριθμούς που να ευημερούν και ανθρώπους υποχείρια, να τους συνθλίβει κατά τα γούστα της. Η Γερμανία ήθελε το ευρώ να είναι σταθερό νόμισμα, επειδή το σύνδρομο του μεσοπολέμου την έχει καταστήσει άκαμπτη και χωρίς ίχνος ευελιξίας και φαντασίας. Η Γερμανία ξεζούμισε και τη τελευταία δεκάρα από τις τσέπες μας, έκανε τα στραβά μάτια όταν δανειζόμασταν για να ψωνίσουμε τα ακριβά και υψηλής ποιότητας γερμανικά προϊόντα, τα οπλικά συστήματα, τα πάντα όλα σχεδόν.

Καλέ/ή μου αναγνώστη/τρια, γράψε το υπόλοιπο ποστ, ξέρεις εσύ καλύτερα. Αν συνεχίσω, μπορεί να ξεφύγω από το θέμα. Θρηνούμε και τρεις νεκρούς, βλέπεις...
________________________
Update:
Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, ζει διασωληνωμένη σε κώμα διαρκείας περιμένοντας την ανακάλυψη του θαυματουργού φαρμάκου που θα τη γιατρέψει. Εντωμεταξύ, πλήθη από κομπογιαννίτες και μαμές τα παίρνουν από τους αφελείς συγγενείς τάζοντας λαγούς με πετραχήλια.
Της Ελλάδας ο φυσικός χώρος είναι η κατάψυξη ή/και ο γύψος. Οταν βγει από εκεί, χάνει το βηματισμό της, πέφτει κάτω, τραυματίζεται κι άντε πάλι στα σωληνάκια.

3 σχόλια:

celin είπε...

μπραβο rodia,να ακουγονται κ αυτα για τους κωλο Γερμανους,κ εχω πολλα να γραψω εδω-αλλα δε προλαβαινω- για το ποσο επωφελουνται απομυζωντας το Νοτο,αντε να μη κραζουμε μονο ο ενας τον αλλον,ειναι πολλοι οι ενοχοι για αυτο το χαλι
καλημερα

habilis είπε...

Σημασία έχει τι κάνουν οι πολιτικοί μας τόσα χρόνια .
Η Μέρκελ και κάθε ηγέτης άλλης χώρας θα είναι ηλίθιο να περιμένεις να βάλει το οικονομικό συμφέρον της Ελλάδας πάνω από αυτό της χώρας της.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εξαιρετικό κείμενο... Τα είπες όλα.