Σελίδες

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Αρχισε η σαλαμοποίηση...


Το σχέδιο διαίρεσης των κοινωνικών ομάδων μπαίνει σε εφαρμογή, στοχεύοντας τις πιο αδύναμες ομάδες, ξεκινώντας απο τη (δυσανάγνωστη σήμερα) κοινωνικη μειονότητα των "άγαμων θυγατέρων" δημοσίων υπαλλήλων, αναπήρων πολέμου, κλπ.

Διαβαστε το απεγνωσμένο σχόλιο που έλαβε απο τη maria το ποστ με τίτλο στο "Η κυβερνηση κοβει τη συνταξη των αγαμων θυγατερων":
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ. ΕΙΜΑΙ ΚΟΡΗ ΑΝΑΠΗΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΑΓΑΜΗ, ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΥΨΟΥΣ 230 ΕΥΡΩ. ΤΟΣΗ ΑΚΡΙΒΩΣ (230 ΕΥΡΩ) ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΗΡΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ, ΟΤΙ Η ΜΕΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΓΑΜΩΝ ΘΥΓΑΤΕΡΩΝ ΕΙΝΑΙ 1000-1200 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ. Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟ΄40 ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕ ΤΟ 50% ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ, ΣΕ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 900 ΕΥΡΩ. ΕΤΣΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 450 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ, ΔΙΑ ΤΟΥ 2, ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΚΑΣ, ΕΦΟΣΟΝ ΕΓΩ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ. ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑΜΕ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΑΜΩΝ ΘΥΓΑΤΕΡΩΝ, ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΜΑΝΑΔΩΝ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ!!!! ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΙ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΔΕ ΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙ ΑΥΤΟ. ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Η ΜΙΖΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΦΤΩΧΥΝΕΙ ΜΕ ΤΑ 230 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΗΝΙΑΙΩΣ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ, Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΥΜΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.


Διαβαστε και το διευκρινιστικό σχόλιο του νομικού neTpen στο buzz:
Προς άρση παρεξηγήσεων, σημειώνω ότι πρόκειται φυσικά για σύνταξη από μεταβίβαση (δηλαδή το τέκνο λαμβάνει τη σύνταξη που θα έπαιρνε ο θανών γονέας, για την οποία και του είχαν παρακρατηθεί εισφορές - βέβαια συμμετέχει κατά πολύ και το Κράτος, δεν είναι ανταποδοτική παροχή), δηλαδή δεν πρόκειται για αυτοτελή ή πρόσθετη σύνταξη. Πρόκειται, επίσης, για ρύθμιση-απολίθωμα: Στην απροϋπόθετη εκδοχή της αφορά ΜΟΝΟ θυγατέρες υπαλλήλων που πέθαναν πριν από το 1983. Ήδη μάλιστα τα δικαστήρια κρίνουν ότι ο αποκλεισμός, σε αυτές τις περιπτώσεις, των αρρένων (με τη θέση σε αυτούς πρόσθετων προϋποθέσεων - βλ. παρακάτω) αντίκειται στην ισότητα των δύο φύλων.

Από το 1990 και μετά, αναφορικά με υπαλλήλους οι οποίοι πέθαναν μετά το 1983, εξομοιώθηκαν οι προϋποθέσεις θήλεων και αρρένων τέκνων, με αποτέλεσμα να μη τη δικαιούνται όλα, αλλά μόνο όσα έχουν αναπηρία και δεν λαμβάνουν άλλη κύρια σύνταξη ή έχουν εισόδημα χαμηλότερο από την κατώτερη πολεμική σύνταξη (πολύ χαμηλό). Είναι οι προϋποθέσεις που εξαρχής ίσχυαν για τα άρρενα τέκνα.

___________________________
ΣΗΜ.1. Μιλάμε για τρελλό ποσό! Αξίζει να πεταχτούν στο δρόμο αδύναμοι άνθρωποι σαν τα σκυλιά ή να πουλήσουν το καλυβάκι τους (αν έχουν) για ένα τενεκέ λαδι; Οι μπομπονιέρες του γάμου του αιωνα στα Παρίσια, πόσο να κόστισαν αραγε; (απλη περιεργεια, επειδη είχε γραφτει στον Τύπο οτι καθεμια απο τις 3.000 μπομπονιέρες ήταν μοναδικό καλλιτεχνικό δημιούργημα)
ΣΗΜ.2. Οσο και αν ο τίτλος αυτής της κοινωνικής ομαδας ("άγαμες θυγατέρες", δηλαδή) δείχνει σήμερα κάπως παράξενος, αυτό δεν πρέπει να μας φέρνει θυμηδία. Πρόκειται για μια αδύναμη κοινωνική μονάδα και το να πέσουμε στη μπλόφα να υποτιμούμε κοινωνικές μονάδες είναι η αρχή του τέλους. Σε λίγο θα έρθει και η σειρά μας και ποιος θα υπερασπιστεί τα δίκια μας;
ΣΗΜ.3. Πρόκειται για τη μελετημένη μέθοδο των "μεγαλων συμφερόντων" να εξοντώνουν τους "μικρούς" τρέποντας τον ένα εναντίον του άλλου, τη μια κοινωνική μονάδα εναντίον της άλλης, στη προκειμένη περίπτωση. Οπως είναι άδικο να χαρακτηρίζουμε ομαδικά μια κοινωνική μονάδα λαβαίνοντας υπόψη ένα μεμονωμένο παράδειγμα -π.χ. εξαιτίας μιας εμπειρίας από εναν άτιμο εφοριακό, να λέμε ότι "όλοι οι εφοριακοί είναι άτιμοι"- έτσι είναι άδικο να γενικεύουμε χαρακτηρίζοντας άσχημα ή εμπαίζοντας κοινωνικές μονάδες.
ΣΗΜ.4. Αν μπούμε σε αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι, ε, τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας... Ανάξιοι πολίτες, δηλαδή.
ΣΗΜ.5. Αν πάλι δηλώσει ο κ. πρωθυπουργός ότι αυτή η πρόταση δεν είναι δική του αλλά του ΔΝΤ, νομιζω ότι μπορεί να απαντήσει, όσο και αν κατά το Β' Πόλεμο ο πατέρας του ήταν στις ΗΠΑ και ο παπούς του στο Κάιρο: "Εμείς εδώ πολεμήσαμε κύριοι, πολεμήσαμε το ναζισμό"!
ΣΗΜ.6. Ουδεμία άλλη δύναμη με ωθησε να ανεβάσω αυτό το ποστ, εκτός από τα ανθρωπιστικά μου αισθήματα. Θυμάμαι καλά και το σχετικό κειμενάκι του Friedrich Niemöller, 1955 ή του Μπρεχτ, θα το ψαξω καλυτερα:

Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός.
Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου...


9 σχόλια:

Yannis Tsal είπε...

Έχει αρχίσει εδώ και καιρό η σαλαμοποίηση, με προηγούμενη τρανταχτή περίπτωση το νόμο Πετραλιά (συγχωνεύσεις ασφαλιστικών ταμείων και "εξομοιώσεις" ορίων ηλικίας κλπ - πάντα προς το δυσμενέστερο). Παραλλαγή της παλιάς καλής πολιτικής του διαίρει και βασίλευε σε "μίκρο" επίπεδο.

Όσο για το πολύ γνωστό ποιηματάκι που βάζεις στο τέλος, κι εγώ είχα την εντύπωση πως είναι του Μπρεχτ, αλλά υπάρχει και η εκδοχή ότι προέρχεται από τον Φρίντριχ Νιμέλερ, Γερμανό πάστορα.
http://www.parapolitiki.com/2009/06/blog-post_4103.html

Rodia είπε...

Friedrich Niemöller, 1955 λοιπον...
Ευχαριστω, διορθωνω αμεσως. Το εχω δει σε βιβλιαρακι με ιστοριες του Μπρεχτ, αλλα μπορει απλως να το ανεφερε και δεν το προσεξα.. Θα το ξαναψαξω, αν και εμπιστευομαι το συνδεσμο που δινεις.

Οσο για τη σαλαμοποιηση, εχεις δικιο και παλι. Λιγο ελειψε να συγκρουστουν οι γενιες μεταξυ τους...
Ας το λεμε/γραφουμε, να εχει ο κοσμος το νου του.

pølsemannen είπε...

Είναι προφανές ότι οι μεταβολές γίνονται τμηματικά, διότι αν έπεφταν όλα μαζί, δεν θα μπορούσαν να εφαρμοστούν.

Είναι κάτι σαν την ιστορία με τον βάτραχο και το νερό στην κατσαρόλα.

Όταν το νερό θερμαίνεται τμηματικά ο βάτραχος παραμένει στην κατσαρόλα και τελικά πεθαίνει.

Αν το νερό είναι καυτό εξ αρχής ο βάτραχος πηδά μακριά και σώζεται.

Rodia είπε...

Σοφοτατο Καρολε! :)
Μονο οι φουκαραδες οι αστακοι, που τους ζεματανε ζωντανους, δεν μπορουν να κανουν τπτ γιατι ειναι ζωακια θαλασσινα...

Rodia είπε...

Ειδες και πως μας το φεραν γλυκα γλυκα.. απο το "Λεφτα υπαρχουν!" στο "δεν υπαρχει μία και κοψτε το λαιμο σας να ζησετε"...

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται να μου ζητάς άδεια... Φυσικά και μπορείς να κάνεις αναδημοσίευση.

Lykos
...

Αntidrasex είπε...

ΕΕεεεεεεπ! Φάουλ!
Ο όρος "Σαλαμοποίηση" κακώς χρησιμοποιείται (όχι μόνο από εσένα) για την διαίρεση (από την εικόνα ενός σαλαμιού σε φέτες).
"Σαλαμοποίηση" είναι κανονικά το "δέσιμο" ετερόκλητων πραγμάτων σε ένα ενιαίο μόρφωμα.
Το σαλάμι φτιάχνεται όταν βάλεις σε μια θήκη (έντερο συνήθως) τεμάχια κρέατος με μπαχάρια και άλλα υλικά και με ζύμωση καταλήγουν σε μια ενιαία μάζα.

Rodia είπε...

A+sex, Ετσι οπως περιγραφεις γινονται ολα τα αλλαντικα, απο λουκανικα μεχρι μορταδέλλα.. ενώ μοναχα το σαλαμακι μας ερχεται στο νου σε... φέτες!!!
Νομιζω πως ο όρος χησιμοποιηθηκε πρωτη φορα στο ζητημα της Φινλανδιας...
..αλλα παλι, δεν δηλωνω ειδήμων.. φωναξε το Σαραντάκο! :)

Rodia είπε...

Λυκε, ευχαριστω :)