Σελίδες

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Εταιρεία μου, αγαπημένη μου πατρίδα!

Εσύ σε ποια εταιρεία ανήκεις;


Οι Εταιρείες έγιναν οι καινούργιες πατρίδες. Αν δεν το κατάλαβες ρίξε μια ματιά γύρω σου και μέσα σου. Η Πολιτική απαξιώθηκε και απαξιώνεται καθημερινά. Για σκέψου λίγο: ποιος οδηγεί το χορό αυτό της απαξίωσης; Ο Τύπος σφυρίζει αδιάφορα περιμένοντας ίσως τη σειρά του. Η Ιταλία δίνει το στίγμα. Οι λοιπές Εξουσίες -Δικαστική, Θρησκευτική, κλπ- τρώνε τα λυσσιακά τους που χάνουν το τρένο. Κάπου θα βολευτούν όμως, αυτές δεν χάνονται, όλες οι ορχήστρες χρειάζονται δεύτερα βιολιά.

Ο άνθρωπος; Πού είναι ο άνθρωπος; Ο άνθρωπος βρίσκεται μέσα σε όλα, όπως πάντα. Σήμερα βέβαια, που αυτά τα "όλα" πολλαπλασιάζονται διαρκώς με διαστημική ταχύτητα, είναι λιγουλάκι ψιλοχαμένος. Στέκει παραζαλισμένος και το σύμπαν περιστρέφεται γύρω του, κεραμίδες και χαστούκια πέφτουν απανωτά και δεν ξέρει, δεν έχει καταλάβει ακόμα, από ποιον να ζητήσει ευθύνες -και προστασία. Οι πολιτικοί (όχι μόνο οι αρχηγοί, αλλά ΚΑΙ οι αρχηγοί) τον κοροϊδεύουν μέσ' στα μούτρα του, του ζητούν "να αναλάβει τις ευθύνες του", του λένε ότι "ενηλικιώθηκε" πλέον και νίπτουν τας χείρας των.

Λέει ο πολιτικός: Σιάξε ένα καλό καταναλωτικό κίνημα να προστατευτείς, το κράτος δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Απόχτησε καταναλωτική συνείδηση για να σωθείς. Σου έδωσα δείγμα με το ξεπούλημα του ΟΤΕ για το πού ανήκομεν.

Ο πολίτης απαντά: Τότε, τι σε ψηφίζω, ρε φίλε; Καλύτερα να ψηφίζω "μακαρόνια ΡΙΣΚΟ", ας πούμε. Μπορεί και να φτηνήνουν.

Λέει ο παπάς: Θέλεις να σώσεις τη συνείδησή σου τέκνον μου; Ρίξε μερικά ευρώπουλα στο παγκάρι.

Ο πιστός απαντά: Ασε παπά μου, καλύτερα να τα ρίξω σε μια τηλεκάρτα, μπορεί να πιάσω και γραμμή για Παράδεισο κατευθείαν, χωρίς μεσολαβητή.

-->> Δεν θα εκπλαγώ καθόλου, αν η Εκκλησία ανοίξει δικιά της Τράπεζα -εκτός από τη γνωστή "Αγία"...
-->> Δεν θα εκπλαγώ καθόλου, αν αποκαλυφθεί ότι οι πολιτικοί χτυπούν κάρτα κάθε πρωΐ -καθένας στην Εταιρεία του.
-->> Μήπως αυτό σημαίνει ότι ο πολυεθνικός Πολίτης γεννιέται; ο Πολίτης που όλα του ανήκουν και δεν ανήκει πουθενά ολοκληρωτικά; ο Πολίτης "Λίγο_Απ_Ολα_Σύντροφοι";
-->> Υπάρχει πάντως ορατός κίνδυνος να ανοίξουν πάλι οι τόποι εξορίας, όπου οι κυρίαρχες Εταιρείες θα εξορίζουν τους ανένταχτους και τους στηρίζοντες τους ανταγωνιστές τους. Μπορεί όμως να τους τιμωρούν με υποχρεωτική κατανάλωση ληγμένων προϊόντων -όχι πως αυτό δεν συμβαίνει και σήμερα, μόνο που σήμερα τα τρώμε εθελοντικά, με ελεύθερη βούληση!

-->> Ο Πανικός των πολιτικών πάντως είναι ορατός. Φαίνεται καθαρά στις ταραγμένς κινήσεις και, κυρίως, ακούγεται στις υστερικές κο(τ)ρώνες που πετάνε στη Βουλή. Λίγο είναι να σου τύχει να είσαι εσύ που θα παραδώσεις τα Ηνία της Πολιτικής Εξουσίας; Δεν είναι λίγο, εσύ είσαι Λίγος κ. πολιτικέ -όλο και λιγοστεύεις λέμε.

8 σχόλια:

pølsemannen είπε...

<-->> Δεν θα εκπλαγώ καθόλου, αν η Εκκλησία ανοίξει δικιά της Τράπεζα -εκτός από τη γνωστή "Αγία"...

Μα η Καθολική εκκλησία έχει ήδη την Τράπεζα του Αγίου Πνεύματος (Banco di espirito Santo).

A! ξέχασα αυτοί είναι αιρετικοί και η τράπεζα τους Αντίχριστη. Ενώ η δικιά μας που έρχεται οσονούπω... :-P

Rodia είπε...

Αγαπητέ εν θολοκουλτούρα αδελφέ Κάρολε, προσλαμβάνεσαι ως αποκρυπτογραφητής των ποστ μου!
...άντε, βρήκες δουλειά μέσω διαδικτύου, τυχερούλη. :)))
+βοήθειά μας+

penguin_witch είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
penguin_witch είπε...

(*σβήστηκε ράδιο αρβύλα*)
Η εκκλησία της Ελλάδας έχει μετοχές στην ΕΤΕ πάντως. Θυμάμαι που είχε πάει σαν εκπρόσωπος των μετόχων της ΕΤΕ στη Σερβία ο Θεοκλητος Ιωαννίνων και είχε γίνει ένα ψιλοσκάνδαλο επειδή είχε πάει με κουστούμι...

Rodia είπε...

Αν είναι (που είναι) μεγαλομέτοχος της Εθνικής, μπορεί να δούμε κάνα παπα-Βγενόπουλο να τη μεταπουλάει σε τπτ γερμανούς... Παίζει να γίνει -δεν παίζει;
(το κοστούμι στη Σερβία των ορθοδόξων; περισσότερο θα έπειθε αν κρατούσε την αγιαστούρα)
..γεια σου Πινγκουΐνα μου:-))

zalmoxis είπε...

Καλησπέρα!
Έχεις βάλει ετικέτα "Σάτιρα" στο πολύ ωραίο αυτό κείμενο. Είναι όντως σάτιρα; Γιατί μου φαίνεται κάπως σαν αναπαράσταση της πραγματικότητας...

Οι πολιτικοί χτυπάνε κανονικά και όχι "σατιρικά" κάρτα στις εταιρίες για τις οποίες δουλεύουν. Ο Στυλιανίδης (κι ο κάθε Στυλιανίδης) χτυπάει κάρτα στους μεγαλοφροντιστηριατζήδες, ο Μεϊμαράκης (κι ο κάθε Μεϊμαράκης) στους οπλέμπορους, ο Αλογοσκούφης στους τραπεζίτες, ο Κοντός στους σουπερμαρκετάδες, ο Ρουσόπουλος στους καναλάρχες, ο Φώλιας στους βιομήχανους κι όλοι μαζί στη... Ζήμενς!

Rodia είπε...

Οπως το βλέπει κανείς... Αν δεν το ταξινομήσω ως σάτιρα, μπορει να με... ταξινομήσουν σε κάνα μπουντρούμι, απίθανο είναι; Σάτιρα λοιπόν και μάλιστα πολύ σατιρική, σατιρικότατη λέμε! ;)

..και.. κατά τη γνώμη μου, τα σατιρικά κείμενα είναι πολύ ωραία κείμενα!..

Rodia είπε...

~~Zalmoxis, μου έδωσες μια ιδέα! Θα βάλω και μια ετικέτα "προφητείες". Μια προφητεία, κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει πριν περάσει αρκετός χρόνος, ε;