Σελίδες

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Μούγγα στη στρούγγα

Αυτό θα πει "αυτορρύθμιση", η αποφυγή ειλικρινούς έκφρασης. Σε περιπτώσεις περιορισμών -δικτατορικών καθεστώτων, κλπ- η επικοινωνία βρίσκει τρόπους καλυμμένης έκφρασης, ώστε να διαδίδονται ειδήσεις. Αυτό είναι το επιδιωκόμενο; Να το βουλώσουμε "για το φόβο των ιουδαίων"; Αντί να παλέψουμε για το κεκτημένο δικαίωμα της ελεύθερης επικοινωνίας και έκφρασης, να αρχίσουμε να θέτουμε όρια; Για να αποτρέψουμε τί; Το επικείμενο νομοσχέδιο; Αυτό, έτσι κι αλλοιώς, θα έρθει, μην ανησυχείτε. Το ζουμί είναι να προετοιμαζόμαστε θετικά και όχι λουφαδόρικα. Ισως με μια ομαδική αντίδραση των 15.000 ποστ, ας πούμε... Καλό; Εχε το στα υπόψη, αγαπητέ αναγνώστη, αν θέλεις να συνεχίσεις να εκφράζεις ελεύθερα τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΝΩΜΗ σου.

3 σχόλια:

penguin_witch είπε...

(*ακολουθεί τσαντισμένο σεντόνι - μπορείς να το σβήσεις αν φοβηθείς ότι θα σε απειλήσουν*)

Όπου λείπει το ήθος, περισσεύουν οι κώδικες δεοντολογίας και ηθικής και οι όροι χρήσης.
Συγχαρητήρια πάντως στους κήνσορες και τους ηλεκτρονικούς δικολάβους. Επιτέλους η Ελλάδα θ'αποκτήσει τη μπλογκόσφαιρα που της αξίζει. Μια μπλογκόσφαιρα όπου θα μιλάνε και θα διαγκωνίζονται μόνο οι επώνυμοι και οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι και δικολάβοι και τα ανώνυμα φρόκαλα όπως κάτι ανήθικες και αγράμματες ψιλικατζούδες ή κάτι δηλητηριώδεις κομπιουτερατζήδες θα βγάζουν το σκασμό και θα χειροκροτάνε τους δικολάβους. Μια μπλογκόσφαιρα όπου ο "εθνικός χώρος" θα συναγωνίζεται με τους "νέους φιλελεύθερους" σε πολιτική ορθότητα κι ελευθερία του λόγου για όλους εκτός από τα παραπάνω φρόκαλα.
Να τη χαίρεστε τη νέα μπλογκόσφαιρα που έρχεται. Κι όσο για μένα, το έπιασα το υπονοούμενο και φρόντισα να σας αδειάσω τη γωνιά. Και μ'όλο που σκεφτόμουν να ξανανοίξω, με πείσατε ότι δεν χρειάζεται. Δεν έχω θέση στη μπλογκόσφαιρά των e-δικηγόρνιων και των ελληνοψύχων.
Οσο για τις αυτορρυθμίσεις, είναι σαν, πως να το πούμε, να θέλει ο Χατζηδάκης να μας κόψει τα κεφάλια και να έρχονται οι λεβέντουρες μπλογκοπατεράδες και να μας λένε "για να σώσετε το κεφάλι σας, κόψτε καλύτερα μόνοι τ'αυτιά σας και τις μύτες σας - κι έχουμε να σας προτείνουμε τρόπους για να το κάνετε σωστά".
Δεν θέλω ούτε Χατζηδάκη ούτε elawyer - προτιμώ να κάψω και το μαγαζί για να μη με νικήσει ο πειρασμός και το ξανανοίξω.
Αιωνία της η μνήμη της ελληνικής μπλογκόσφαιρας. Ζωη σε τα μας...

penguin_witch είπε...

^Χατζηδάκης^Χατζηγάκης ή οπως στα κομμάτια λέγεται ο υπουργός Αδικίας της χώρας.
(Πως τον είπαμε εκείνον τον γερμανό κύριο που παίρνει τα μυαλά ανδρών τε και γυναικών; Άιζενχάουερ; Άλτουσερ; Άιζενχάιμ;...)

Rodia είπε...

Καλώς να περνάς και να αφήνεις τσαντισμενα σεντονάκια κυρία Πινγκουΐνα μου :)))
Είπα να το κάνω αμέσως ποστ, αλλά αφήνω να κατακαθίσει λιγουλάκι η σκόνη στην ατμόσφαιρα του μπλογκοχωρίου...
(προσωρινή αυτορρύθμιση, είπαμε) ;)

..η ωραιότατη παροιμία "στη βράση κολλάει το σίδερο" αφορά τα σίδερα και ελπίζω να ισχύσει το "ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη το βαφτίσαμε" και όχι το "στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα"..
Για την ώρα, πριμοδοτώ το "κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε" πάντως. Τουτέστιν, να έχουμε τα μάτια (και τα αφτιά) μας ανοιχτά.

Μερσί και πάλι :)))

(ΧατζηΓάκη τονε λένε τον τύπαρο που θα μας σώσει -Σωτήρης, γαρ! ο ΧατζηΔάκης είναι στα μεταφορικά μέσα -τραμ, κλπ, αν έχεις ακουστά- είναι εκείνο το παιδί το καλό που μεταμορφώθηκε σε ούφο μετά την υπουργοποίησή του)