Σελίδες

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ο Μπερλουσκόνι λύνει το μεταναστευτικό του και η Μέρκελ τρέμει


Αυτό είναι είδηση! Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ. Ο Μπερλουσκόνι έπραξε το αυτονόητο, το πραγματικά αυτονόητο και όχι το αυτονόητο-γιαλαντζί που (δεν) πράττουμε εμείς εδωπέρα τόσα χρόνια τώρα. Μάλιστα. Ο ιταλός πρόεδρος *τόλμησε* ανάμεσα στις κραιπάλες του να σκεφτεί --ίσως η έντονη ερωτική ζωή να βοηθά τη λειτουργία του εγκεφάλου, ποιος ξέρει!-- τόλμησε λέμε να χορηγήσει ταξιδιωτικά έγγραφα στους 39.000 τυνήσιους μετανάστες που φτάσαν με τις βάρκες τους στις ιταλικές ακτές, προκαλώντας ισχυρό πονοκέφαλο στην κυρία Μέρκελ.

Μάλιστα. Ομολογώ ότι δεν τον είχα για τόσο έξυπνο και αποφασιστικό τον ιταλό τυπά. Συγχαρητήρια κύριε Μπερλουσκόνι. Μας βάλατε τα γυαλιά. Ανοίξατε ένα δρόμο.. τί δρόμο! μια λεωφόρο ανοίξατε.

Λυπάμαι, βέβαια, που δεν το κάναμε εμείς αυτό το βήμα, εμείς που δηλώνουμε "ανθρωπιστές" και σας σνομπάρουμε κιόλας. Τώρα, άνετα θα περνάτε στο εξής για προστάτης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εμείς; Ουραγοί, ως συνήθως. Και υποτελείς.
________________
ΣΗΜ. Μένει βέβαια να δούμε τι θα πουν και οι "Αγορές"... χεχε.. Σκέψου, δλδ, να ανέβουν κατακόρυφα οι μετοχές της Ιταλίας! Σίγουρα, τότε, θα... τραβήξουμε τις κοτσίδες μας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βάση ευρωπαϊκής νομοθεσίας οι Τυνήσιοι δικαιούνται άμεσο πολιτικό άσυλο, άρα και χαρτιά και ταξιδιωτικά έγγραφά. Ο Μπερλουσκόνι δεν "σκέφτηκε" τίποτα απλά εφάρμοσε την ευρωπαϊκή νομοθεσία κατά γράμμα.

Το πρόβλημα με εδώ είναι ότι πολλοί από αυτούς που μπαίνουν εδώ δηλώνουν κάτοικοι χωρών που δεν υπάρχουν πρεσβείες στην Ελλάδα (πχ Σομαλία) αυτό εμπίπτει σε νομική τρύπα και εγκλωβισμό στην χώρα μας.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ο Μπερλουσκόνι έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δεν ενδιαφέρεται για τους τύπους. Ενώ εμείς ειδησεογραφικά μένουμε στην τσόντα, οι Ιταλοί τον στηρίζουν επειδή ακριβώς είναι αποφασιστικός. Και μπορεί να είναι ακραίος νεοφιλελεύθερος, αλλά σε τούτο κι εγώ θα τον παραδεχτώ (αλλά δεν έχει και κανένα λόγο να φοβάται τη Γερμανία και άλλες χώρες), δεν τους έχει ούτε καν ανάγκη).

Stelios είπε...

Μπράβο! Χίλια μπράβο!
Σε ευχαριστούμε Ροδιά για τα πραγματικά ευχάριστα νέα!

Και ποιος; Ο Μπερλουσκόνι παρακαλώ! Κι εμείς εδώ υποτίθεται ότι έχουμε σοσιαλιστική κυβέρνηση...

Τέλος πάντων, ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον θα τον αντιγράψουν. Έστω και για ψηφοθηρικούς καθαρά λόγους. Στο κάτω κάτω το έχουμε αποδείξει επανειλημένα ότι στις αντιγραφές είμαστε καλοί.

Rodia είπε...

Εντυπωσιακή η αντίθετη θέση του.. συνεπιβάτη του καβαλιέρε!