Σελίδες

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ιδέα: πώς θα ανακτήσουμε τα διαρρέοντα στην Εσπερία


Τις Τρίτες πέφτουν σωρηδόν οι ιδέες στο κεφάλι μου λέμε. Μερικές τις μαζεύω για καθημερινή χρήση, μερικές χάνονται πριν καλά καλά τις σκεφτώ, μερικές ριζώνουν στο σκληρό και τις ανακτώ όποτε θέλω. Μια ιδέα λοιπόν, είναι κι αυτή που σημειώνω εδώ πέρα, χωρίς να ξέρω ακόμα αν θα την αποθηκεύσω ή αν θα την πετάξω στα χαμένα, και την αναλύω στα εξής βήματα:

1. εμείς οι πολίτες ΕΛ, οι μόνιμοι κάτοικοι της -εκπάγλου καλονής και με υπέροχον καιρόν- χώρας, που επιμένουμε να ζούμε εδώ και δεν ξενιτευτήκαμε παρά τα λαλήματα των Σειρήνων, τόσα παράγουμε και τόσα αποδίδουμε.
2. και να μας στίψει το κράτος, δεν θα βγάλει περισσότερα.
3. μάλλον, όσο περισσότερο στίβει, τόσο περισσότερο χάνει.
4. οι ΕΛ με τα πολλα λεφτα κατοικουν, εργαζονται και φορολογουνται σε αλλες χωρες.
5. είναι προφανές ότι δεν θέλουν να δώσουν πεντάρα στην Ελλαδίτσα -έχουν σίγουρα τους λόγους τους, το δικό του λόγο καθένας, και τους σέβομαι. Και'γώ, ούτε πεντάρα θά'δινα π.χ. στη στρίγγλα μητριά μου!
6. γιατί να βασανιζόμαστε εκλιπαρώντας τους να ρίξουν χρήμα στο δημόσιο κορβανά, κοροϊδεύοντας μάλιστα πως "έχουν καβούρια στις τσέπες"; Αφού δεν θέλουν οι άνθρωποι!
7. αυτες οι αλλες χωρες, λοιπόν, τις οποιες κανουν πλουσιες οι ΕΛ με την εργασία και τους φόρους τους, αυτές να ενισχυσουν τη χωρα μας!

Απλο σχέδιο στη σύλληψή του, στην εκτέλεση σκοντάφτει το κράτος μας και τρέχει στα Δουνουτιά και παλεύει με δράκους. Κανονικά, θα έπρεπε να είμαστε η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο, με τόσο ανεπτυγμένη ναυτιλία π.χ. και με τόσα φωτισμένα μυαλά σκοπισμένα σε όλο τον πλανήτη! Απορώ, πώς γίνεται όλες οι άλλες χώρες να κερδίζουν από τη δική μας παραγωγή DNA και μονάχα εμείς να μένουμε χαμένοι στο περιθώριο. Μας χρωστάτε πολλά κύριοι των κυβερνήσεων που έχετε ΕΛ να συνεισφέρουν στα κερδη και τη λάμψη των πατρίδων σας. Και δεν μιλάμε για Πλάτωνες και Αριστοτέληδες, αυτοί πάνε, πεθάναν, και είναι πια κοινό κτήμα. Οι σύγχρονοι ζώντες και μεγαλουργούντες όμως;

Η φορολόγηση εκείνων που κερδίζουν απο τις (κάθε είδους) εργασίες και δραστηριότητες των απανταχού ΕΛ είναι το κλειδί. Ναι ή όχι;

Υστεραία σκέψη: και πες ότι αρνούνται οι άλλες χώρες να πληρώσουν, τι γίνεται τότε; Μα.. τι άλλο από το να μας επιστρέψουν τις... πλουτοπαραγωγικές πηγές που εκμεταλλευόντουσαν τόσα χρόνια!


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τις 'πλουτοπαραγωγικές' πηγές τις ρωτάς αν θέλουν να επιστρέψουν; Παραθέτω παράδειγμα προσωπικό. Είμαι υπάλληλος στο δημόσιο και κανένας δε δίνει σημασία στις ικανότητές μου. Μεγάλη εταιρεία του διαδικτύου, αμερικάνικη (δεν αναφέρω όνομα, ούτε διαφήμιση να κάνω, ούτε να περιαυτολογήσω), έχει λυσσάξει να πάω στο αμέρικα για δουλειά. Μου έχουν τάξει λαγούς με πετραχήλια. Εγώ κωλώνω, για να το πω λαϊκά, έχω οικογένεια και παιδιά και είναι αντικειμενικά δύσκολο. Βέβαια τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει και το σκέφτομαι σοβαρά. Να πάρω δυο χρονάκια άνευ αποδοχών και να ξενιτευτώ. Κι άμα τα πάω καλά να μείνω, αν όχι να γυρίσω. Οι αμερικάνοι με ανακάλυψαν, οι ντόπιοι είναι 'σαπέρα' που λένε και στο χωριό μου...
(Περιαυτολόγησα τελικά, συγνώμη. Δεν το συνηθίζω ούτε είναι του χαρακτήρα μου.)

Rodia είπε...

Στις πλουτοπαραγωγικες πηγες, δεν πεφτει λογος!!! :))

Ψεμματα ψεμματα, εκμεταλλευση ανθρωπων ειναι και αυτη η περιπτωση.. δεν ειναι; Τα μυαλα παραγουν περισσοτερο χρημα απο τα χερια στην εποχη μας. Καπως πρεπει να πληρωθει αυτο απο εκεινους που απολαμβανουν την υπεραξια.

το κειμενακι βεβαια εχει το χαρακτηρισμο "σατιρα", αλλα ειναι σοβαρο το θεμα, αν το δουμε προσεχτικα...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Οι άτιμοι κερδίζουν από το δικό μας DNA και δε μας αφήνουν να χρησιμοποιούσουμε ούτε ένα απλό γονιδιάκι...