Σελίδες

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

SPAM mails, διαδικτυακή κατασκοπεία, κλπ άνθη


Μεταφερω αυτούσιο το μήνυμα φίλου και παρακαλώ όποιος μπορεί ας βοηθήσει να καταλάβουμε τι συμβαίνει στο διαδίκτυο. Ολοι πια έχουν ξεσαλώσει; Τι γίνεται στον κόσμο...
Τελευταίως λαμβάνω μηνύματα στο MSN αλλά και στο email μου από διευθύνσεις γνωστών μου. Οι οποίοι αν εξαιρέσουμε την απίθανη περίπτωση που είπαν να βγάλουν κανα φράγκο στέλνοντας spam emails, μάλλον πέσαν θύματα όπου θέλοντας να κατεβάσουν κάτι ή να γίνουν μέλη σε κάποια σελίδα όπως το facebook, βάζουν to Email τους και τον κωδικό τους (δήθεν για να ενημερώσουν τους φίλουσ τους) και στην πραγματικότητα τους κλέβουν τα στοιχεία για να εισέλθουν στον λογαρισμό τους και να στέλνουν Emails στις επαφές τους, αλλά και να αντιγράψουν τις επαφές για να στελνουν email από άσχετους λογαριασμούς.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά χρησιμοποιούν την επιλογή εντός των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λέει "Υπενθύμιση κωδικού-αποστολή σε δευτερεύων λογαριασμό" και βάζουν δικιές τους διευθύνσεις email ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τις αλλαγές στους κωδικούς εφόσον το πάρεις πρέφα!! Το έχω δει με τα μάτια μου και μπινελίκωνα την γνωστή μου που για να κατεβάσει κάτι εικονίδια για το MSN έδωσε τα στοιχεία της και μετά αρχίσαν να φεύγουν διαφημιστικά email από το λογαριασμό της!!!!!

Είναι επιδημία σου λέω.

-->> ελπίζω να υπάρξουν σημαντικές απαντήσεις, να μας διαφωτίσει κάποιος τεσπά :)
-->> η μοναδική εμπειρία που είχα ήταν όταν γράφτηκα (παλιάααα) στο ΗΙ5 και όταν άρχισα να λαβαίνω προσκλήσεις εγγραφής από τον... εαυτό μου(!) δεν ξαναπάτησα εκεί πέρα μέσα -αφού βέβαια προσπάθησα μάταια να διαγραφώ. Τώρα, δε θυμάμαι ούτε κωδικό, ούτε τπτ, για τούτο αν λάβει κανείς τπτ από μένα, αποκλείεται να το έχω στείλει.

6 σχόλια:

anepidoti είπε...

πριν λίγο πήρα περίεργο μέηλ από καλλητή μου που δεν έστειλε, να γίνω μέλος στο fb...δεν τόδωσα σημασία και τώρα διαβάζω αυτό..αλλά πάλι δεν καταλαβαίνω πως και τι...όσοι καταλαβαίνουν ας πουν κάτι...

anepidoti είπε...

ροδιά, εξαφανίστηκαν τα 3 προηγούμενα σχόλιά σου!τι γίνεται;

Rodia είπε...

Ποια σχόλια; από πού; Δεν καταλαβαινω...

anepidoti είπε...

όταν μπήκα να σχολιάσω υπήρχαν άλλα 3 σχόια, τώρα είναι μόνο τα δικάμου.?

Rodia είπε...

Μήπως είχες μπει σε άλλο ποστ;
Λαβαινω όλα τα σχόλια στο μέιλ μου και αυτό εδώ το ποστ δεν είχε άλλα σχόλια, στο βεβαιώνω.
Ουφφφ και τρόμαξα!!! :))

Rodia είπε...

Επίσης, δεν υπάρχει δικαιωμα διαγραφης εντελώς ενός σχολίου από χρήστη άλλον εκτός από μένα, οπότε, μάλλον κάτι δεν θα πρόσεξες.. Είναι και τα παραθυράκια που μπερδεύουν ώρες ώρες.. τι να πω.. Τα έχω διαλεξει όμως επειδή είναι πιο εύχρηστα και μπορεί να βλεπει καθαρα το κειμενο ο σχολιαστης.
Ντον'τ γουώρυ :))