Σελίδες

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Γιατί είμαστε περισσότερο επικριτικοί στα μικρά κόμματα


Επειδή δεν θέλουμε να εισπράξουμε και από αυτά ένα μεγάλο πακέτο βλακείας! Νομίζω δλδ...

Εχουμε τους άσχετους που έχουμε, τους φορτώνουμε με τα γνωστά κοσμητικά επίθετα, τους δίνουμε χέρι χέρι την εξουσία να μας εξουσιάζουν(!) και πάπαλα, κοιμόμαστε με το κεφάλι μας ήσυχο ότι οι ίδιοι πάλι θα τα σκατώσουν, δεν θα έχουμε να στενοχωριόμαστε μήπως κάνει κάποιο φάουλ ο Θανάσης ή η Κατερίνα (ονόματα τυχαία), είμαστε βέβαιοι ότι τα λάθη τα κάνουν ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης και οι περί αυτούς τους δυο.

Σκέφτομαι με τρόμο την ημέρα που ο Γιωργάκης και ο Κωστάκης δεν θα μπορούν να πάρουν τα πόδια τους, θα γίνουν γεροντάκια με μπαστουνάκια και πατερίτσες, θα μπαινοβγαίνουν στα Ωνάσεια, στα Ιπποκράτεια και στα Ιατρικά Κέντρα, κι εμείς, ο πτωχός πλην τίμιος, αλλά και βλαξ και υπερήφανος -στα μυαλά- λαουτζίκος θα προσευχόμαστε με απανωτά σταυροκοπήματα και θα κάνουμε ευχέλαια υπέρ μακροημέρευσης, μη τυχόν και αλλάξουμε συνήθειες.

Τους έχουμε συνηθίσει, λέμε, και η αδυναμία μας ως ΕΛ εκ Σειρίου είναι να αλλάζουμε συνήθειες. Μη κουνάς το τασάκι από κεί! Εκεί είναι η θέση του είπαμε! Αμα φύγει από τη γωνία, η στάχτη θα πέσει κάτω στο χαλί. Δε το μπορούμε λέμε. Ούτε πλευρό μπορούμε να αλλάξουμε όταν κοιμόμαστε -πασίγνωστο αυτό!

-->> θα συνέχιζα, αλλά νομίζω ότι αυτά τα ψίχουλα είναι αρκετά χορταστικά! :)
-->> όχι, δεν θα ικανοποιήσω την περιέργειά σου, καλέ/ή μου αναγνώστη/τρια, η ψήφος -η δική μου τουλάχιστον- είναι μυστική.

8 σχόλια:

anepidoti είπε...

είναι τέτοια η απαξίωση της πολιτικής που, τελείως μεταφυσικά το λέω, κι ένας μικρός να υπάρχει, που δεν υπάρχει, να ακολουθεί εναλλακτικό δρόμο, δεν τον πιστεύουμε!και καλά κάνουμε...γνώμη μου!
όλοι οι μικροί είναι καρμπόν και σε έκφραση και σε λειτουργία των μεγάλων, αυτό βλέπω εγώ, εκεί που πάω να τα διαχωρίσω μέσα στο μυαλό μου, τσουπ και μου αποδεικνύουν το λαϊκίστικο "όλοι ίδιοι είναι" και βεβαίως αναφέρομαι σε "αριστερής" ιδεολογίας κόμματα...δεν τα τσουβαλιάζω με λαος και νδ....
-και βεβαίως το ζητούμενο δεν είναι να μάθουμε τι θα ψηφίσει ο καθένας...-

Stazybο Hοrn είπε...

Και το δείγμα γραφής ως τώρα μόνο αισιοδοξία δεν εμπνέει:

Από την αδυναμία ανάγνωσης και κατανόησης στοιχειωδών user's guide για αιτήσεις συμμετοχής στον Άρειο Πάγο, μέχρι κατακλυσμό από σπαμ, και απροκάλυπτη «οικειοποίηση» υλικού από το web...

Rodia είπε...

Τελικά, το πόρισμα είναι ότι από μας προέρχονται οι υποψήφιοι, δεν είναι εξωγήινοι! Τάλε κουάλε, που έλεγ' η γιαγιά μου.
Ο αναμάρτητος, πρώτος τον λίθον βαλέτω.
..και'γώ, χρεώνω τον εαυτό μου για μια παραβίαση ουράς σε τράπεζα, όταν η υπάλληλος μου έκανε νόημα να προχωρήσω..
Αναρωτιέμαι τώρα δα, μήπως αυτά που περιμένουμε από τους πολιτικούς είναι αυτά που δεν μπορούμε (δεν θέλουμε δλδ) να κάνουμε οι ίδιοι; αυτά που ευχαρίστως (ή βαρυγκομώντας) θα πράτταμε αν μας το επέβαλλε κάποιος!
Πού θα βρούμε το αδιάφθορο ιδανικό, το ιδεώδες δείγμα ανθρώπου κυβερνήτη;

Stazybο Hοrn είπε...

Προσωπικά, ούτε αδυναμία ανάγνωσης και κατανόησης στοιχειωδών user's guide έχω, ούτε επιδίδομαι σε σπαμ, ούτε απροκάλυπτα οικειοποιούμαι υλικό από το web. Και δεν είμαι καν υποψήφιος :-)

pentanostimi είπε...

Tο ερωτημα σου παντως δεν απαντηθηκε αλλά ειναι αληθινό
εδω καηκε η πελοποννησος,80 νεκροι και παλι ψηφισαν Καραμανλή....αβυσσος η ψυχή του ψηφοφορου........

Unknown είπε...

Έλα ρε'συ, θα'χουν μεγαλώσει τα δίδυμα, έ θα υπάρξει και ο κατάλληλος μεταβατικός κρίκος...

Ανώνυμος είπε...

02/06/2029:

Αλεξία Μπακογιάννη, πρωθυπουργός.
Κυριάκος Μητσοτάκης, υπουργός Εξωτερικών.
Ντόρα Μπακογιάννη, πρόεδρος της βουλής.
Ισίδωρος Κούβελος, κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, επίτιμος πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας!

02/06/2039:

Αλεξία Μπακογιάννη, αρχηγός αξιωματικής αντοπολίτευσης.
Κυριάκος Μητσοτάκης, σκιώδης υπουργός Οικονομίας.
Ντόρα Μπακογιάννη, πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ισίδωρος Κούβελος, μπρόεδρος της επιτροπής ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2044.
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, επίτιμος πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας!

Sophia είπε...

Η πολιτική εδώ, είναι κάτι σαν τις Βυζαντινές δυναστείες, μείον τα δηλητήρια... Είναι κληρονομικό το πράγμα.. Και βέβαια, κάθε επόμενη γενιά, έχει λιγότερο ισχυρά γονίδια από την προηγούμενη...
;-Ρ