Σελίδες

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009

Ο Ομέρ Πριόνης πριονίζει το κλαδί του

σχόλιο στο tvxs (ο σατιρικός τίτλος δικός μου)

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Αθηναίων επιχειρεί να ακυρώσει το 2ο Φεστιβάλ Αλληλεγγύης και Πολιτισμού της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών

Ο Δήμος Αθηναίων θέτει σε εφαρμογή την (ακρο)δεξιά στροφή της κυβέρνησης, επιχειρώντας να ακυρώσει το 2ο Φεστιβάλ Αλληλεγγύης και Πολιτισμού της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών. Μόλις δύο μέρες πριν την έναρξη του Φεστιβάλ, ο Δήμος Αθηναίων αποσύρει την υποστήριξη του (παροχή εξέδρας και μικροφωνικής) με την πραγματικά απίστευτη δικαιολογία ότι «είναι τεταμένη η κατάσταση στον Αγ. Παντελεήμονα», καθώς και ότι «υπάρχει απειλή επίθεσης ακροδεξιών». Αντί δηλαδή ο Δήμος να διασφαλίσει το αναφαίρετο δικαίωμα των μεταναστριών στην πολιτική-πολιτιστική δράση, επιχειρεί να τους το αφαιρέσει, σαμποτάροντας την εκδήλωση τους την τελευταία στιγμή. Η λογική του «μη μιλάτε για να μην σας επιτεθούν» δείχνει ότι οι κοινωνία που διαμορφώνουν οι ακροδεξιοί και οι εμποράκοι της κοινωνικής ανασφάλειας, είναι μια εφιαλτική κοινωνία χωρίς δικαιώματα και ελευθερίες.

Σε πείσμα, όμως, του Δήμου Αθηναίων και των τραμπούκων, το Φεστιβάλ θα γίνει! Καλούμε κάθε προοδευτικό πολίτη να πλαισιώσει (Παρασκευή και Σάββατο στις 6:00 μμ, πλατεία Αμερικής) το Φεστιβάλ που οργανώνεται από τις ίδιες τις μετανάστριες, καλούμε τις οργανώσεις της Αριστεράς να δημιουργήσουν ασπίδα δημοκρατικής προστασίας στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Να μη γίνουν οι μετανάστες οι αποδιοπομπαίοι τράγοι της κρίσης.

Να αντιπαρατεθούμε με το ρατσισμό και το νεοφασισμό σε κάθε γειτονιά.

Αθήνα 11/6/09

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

4 σχόλια:

vangelakas είπε...

Να αντιπαρατεθούμε με το ρατσισμό και το νεοφασισμό σε κάθε γειτονιά.

λολ

ellinaki είπε...

Πάνω που αναρωτιέσαι πόσο πιο πάτο μπορούμε να πιάσουμε ακόμα... εκπλήσεσαι!

Tyler Durden είπε...

εμ! 2 ευρωβουλευτές ο Καρατζαφέρης, πρέπει να τον γλείψουμε, οι επόμενες συγκεντρώσεις πάντως δεν θα έχουν πρόβλημα, στα (ειδικά για τις περιστάσεις) στρατόπεδα συγκεντρώσεων θα γίνονται

Salah ad-Din είπε...

αστα ροδιά βράστα!Από το κακό στο χειρότερο.