Σελίδες

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

emigration ή αντίσταση;

Παραφράζοντας τη γνωστή ρήση του αξέχαστου Μάνου Χατζιδάκι «Δεν έχουμε πολιτισμό και η απόδειξη είναι ότι έχουμε Υπουργείο Πολιτισμού» μπορούμε να ανακράξουμε: Κοντεύουμε να τρελαθούμε όλοι! Απόδειξη το υπουργείο Υγείας.

-->> πατείστε πάνω στους συνδέσμους να εμπεδώσετε τα χάλια μας: ο υπουργός Υγείας (λέει ότι) θα "χρηματοδοτήσει" την ψυχική υγεία με πόρους από τα λαχεία και στη Κρήτη κλείνει ο "Λαβύρινθος", το διαμάντι του πολιτισμού. Τα σκυλάδικα ευημερούν, φυσικά, καθώς και τα σουβλατζίδικα και τα στέκια των κουμπάρων.
-->> Τι λέτε για μια ομαδική μετανάστευση; Πόσο μετανοιώνω που δεν έφυγα στα νιάτα μου... Πόσο να πολεμάμε πια για τουτο το κομματάκι γης; Ανήκει ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ βρε άχρηστοι τενεκέδες!
-->> Αν μένει κάτι τι όρθιο δεν είναι επειδή έχουμε κυβερνήτες, εκκλησίες, παράγοντες, ΜΜΕ, κλπ λαμόγια, αλλά επειδή υπάρχει λαός που αντιστέκεται στη καταστροφική μανία των αρχόντων του! Αμα τους αφήναμε λάσκα, θα τα είχανε ξεπουλήσει όλα κι ό,τι δεν πουλιόταν θα το καταστρέφαν... ΟΥΦΦΦ και ΑΜΑΝ.
-->> είμαι έξαλλη. Φαίνεται;

5 σχόλια:

Νοσφεράτος είπε...

φαινεται (κι εχεις και δικιο)

k1 είπε...

Η απάντηση στο ερώτημα μετανάστευση ή αντίσταση είναι "και τα δύο". Όπου και να 'σαι ζωή χωρίς αντίσταση δε γίνεται. Ακόμα και για τ'αυτονόητα...

Αγησίας είπε...

Να μεταναστεύσουμε ομαδικά; Χμμμμ ... με την όλη εικονα μας ως λαού, πιστεύεις ότι οι Γερμανοί, οι Γάλλοι κλπ Ευρωπαίοι θα μας αντιμετώπιζαν καλύτερα απ΄ ότι εμείς τους Αλβανούς;

kopria είπε...

Γιατί ρε Αγησία, πιστεύεις ότι θα μας δεχόταν;

Rodia είπε...

Το "παράδοξο" είναι ότι οι έλληνες έξω από την Ελλάδα χαίρουν μεγάλης εκτίμησης ως επιστήμονες και ως επαγγελματίς γενικά. Ισως αυτό αποδεικνύει ότι εδώ πέρα το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης για τα προβλήματα το φέρουν οι διάφορες εξουσίες και δεν είναι ο λαός που φταίει. Το επίσης παράδοξο (χωρίς εισαγωγικά τώρα) είναι ότι ο ίδιος αυτός λαός μέσα στη χώρα του κάτι παθαίνει -αποβλακώνεται!?- και συνεχίζει να εκλέγει σκάρτες κυβερνήσεις, πιστεύει σε παράξενες μεταφυσικές θεωρίες, εγκαταλείπει την τύχη του σε παπαδες, την υγεία του σε τσαρλατάνους, αφήνει τη ζωή του για μετά το θάνατό του, κλπ κλπ ανόητα πράγματα... Ημαρτον!:)