Σελίδες

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Θ.ΤΕΝΕΖΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 21-3-2009

Προς Πρωθυπουργό

κ. Κ.Καραμανλή

Αριθμ. Πρωτ. Κ2549/20-3-2009

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Ονομάζομαι Θεόδωρος Τενέζος.

Το επάγγελμα μου είναι μικρομεσαίος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο του χάλυβα και συγκεκριμένα στην εμπορία, μεταποίηση και τοποθέτηση σιδήρου μπετόν για οικοδομές

Αυτοδημιούργητος!

Στον χώρο του χάλυβα από το 1989, εργαζομενος αρχικά σε μικρές οικοδομές και αργότερα σε μεγάλα τεχνικά έργα ανά την Ελλάδα, συνεργαζόμενος με πολλές τεχνικές εταιρίες.

Το 2004 εξαγόρασα μια εταιρία εμπορίας σιδήρου (στον Ρεντη, στην βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα) που εμπορεύονταν αποκλειστηκά σίδηρο της χαλυβουργίας SIDENOR,με κύκλο εργασίας 250 τόνους τον μήνα.

Μέσα σε 18 μήνες με πολύ κόπο και δουλειά ο κύκλος εργασίας έφτασε τους 1100 τόνους, δηλαδή ανάπτυξη 11% μηνιαίως.

Η επιχείρηση απασχολούσε 220-250 άτομα προσωπικό.

Το 2006 αισθανόμενος περιορισμό στην άνοδο της επιχείρησης μου από τις χαλυβουργίες και τους χονδρεμπόρους τους, αποφάσισα να φέρω σίδηρο από το το εξωτερικό (από χώρες της Ε.Ε.). Για αυτή μου την κίνηση, που ήταν ενάντια στα συμφέροντα των χονδρεμπόρων και των χαλυβουργιών (διότι η τιμή του εισαγόμενου έπεφτε 80-100 ευρώ/τόνο, πιο φθηνό), το καρτελ του χάλυβα με προειδοποίησε μέσω επωνύμου μεγάλου χονδρεμπόρου να μην προβώ στην εισαγωγή.

Δεν συμμορφώθηκα στην εντολή τους και σε 2 μήνες με συλλογικό εμπάργκο μου κλείσανε την επιχείρηση, καταστρέφοντας εμένα, τον συνεταίρο μου και τους εργαζομένους μας.

Προσέφυγα στο νομοθετημένο όργανο του κράτους την Επιτροπή Ανταγωνισμού με καταγγελία από το 2006, για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, οικονομικής εξάρτησης και οριζοντίων συμπράξεων, δηλαδή καρτελ.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αντί να προφυλάξει τόν καταγγέλλοντα, ως όφειλε, με σωρεία από παρανομίες και παραλείψεις πρόσφερε απλοχέρη και πλήρη κάλυψη στους καταγγελμένους, δηλαδή τις 3 χαλυβουργίες και τους χονδρεμπόρους τους, παρά την επιβεβαίωση της καταγγελίας μας από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) τον Ιούνιο του 2008.

Απελπισμένος κατάφυγα στους αρμοδίους υπουργούς κ. Φώλια και κ. Χατζηδάκη καθώς και στον υφυπουργό κ. Βλαχο, ζητώντας τα αυτονόητα, δηλαδή να λειτουργήσει η Ε.Α. σύμφωνα με τους νόμους του Ελληνικού κράτους και της Ε.Ε.

Η απάντηση που έλαβα ήταν σιωπηρά αρνητική και ο κύριος Βλάχος μου δήλωσε "Εγώ αυτόν τον ογκόλιθο που λέγεται ΣΙΔΕΝΟΡ δεν μπορώ να τον μετακινήσω"!!

Με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω δυστυχώς ότι τα μεγάλα συμφέροντα εξουσιάζουν τις δομές και τους μηχανισμούς δικαιοσύνης του Ελληνικού κράτους, καθώς και ότι έχουν επιβληθεί πλήρως στον πολιτικό κόσμο διαβρώνοντας τους θεσμούς και την έννοια της Δημοκρατίας.

Η αγανάκτηση και η απελπισία ως άνθρωπο και Ελληνα πολίτη με οδήγησε στην έσχατη μορφή διαμαρτυρίας μέχρι τέλους, την Πολιτική Απεργία Πείνας.

Για 36η ημέρα βρίσκομαι έξω από τα γραφεία της Ε.Α., Πατησιων 70 και Κοτσικα, καταγγέλλοντας την δομή του πολιτικό-οικονομικού συστήματος που μας έχει οδηγήσει ως πολίτες και ως χώρα στην απόγνωση, την φτώχια και τελικά την καταστροφή!

Κύριε Πρωθυπουργέ

Νιώθοντας στο πετσί μου για 36 ημέρες την απάθεια και την αδιαφορία, ακόμα και σε ανθρωπιστικό επίπεδο, για την ζωή μου από τον πολιτικό κόσμο, σας ζητώ:

Αν πραγματικά είστε γνήσιος πολιτικός άνδρας και αγαπάτε τον Ελληνικό λαό, καλέστε σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο και

-ζητήστε συγνώμη από τους Ελληνες πολίτες για την εξαθλίωση που έφτασε το Ελληνικό κράτος.

-αποτινάξετε τον ζυγό των μεγάλων συμφερόντων που σας κρατά δέσμιους

-και καλέστε ελεύθεροι πλέον τον Ελληνικό λαό να στηρίξει ένα καινούργιο ξεκίνημα, με την συμμετοχή αντιπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών, του πολιτικού κόσμου στο κοινοβούλιο, σε Πανεθνική συνδιάσκεψη με σκοπό να χτίσουμε όλοι μαζί ένα κράτος δικαίου και Ισονομίας χωρίς ταξικές και οικονομικές διαφορές.

Για να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη, οικονομική και πολιτική, κρίση από κοινού. Για το καλύτερο ΑΥΡΙΟ όλων μας!

Με πραγματική Αγάπη, Αθήνα 20-3-2009

Ο απεργός πείνας για 36η ημέρα

Θεόδωρος Τενεζος

Κοινοποίηση Προς:
Πρόεδρο Δημοκρατίας κ.Κάρολο Παπούλια Αριθμ. Πρωτ. 8/20-3-2009
Γεώργιο Παπανδρέου ΠΑΣΟΚ Αριθμ.Πρωτ.127/20-3-2009
Αλέξανδρο Τσιπρα ΣΥΡΙΖΑ Αριθμ. Πρωτ. 69966/20-3-2009
Γεώργιο Καραντζαφερη ΛΑΟΣ Αριθμ.Πρωτ. 1318/20-3-2009
Αλέκα Παπαρήγα ΚΚΕ Αριθμ.Πρωτ. 87/20-3-2009

-->> τα "παραδοσιακά" και τα "σύγχρονα" ΜΜΕ πού είναι; Με ποιον/ποιους πίνουν καφέ; Πόσα έχουν αρπάξει οι "αδιάφθοροι" και οι "αντικειμενικοί" της ενημέρωσης;
-->> η επιστολή από εδώ: -->>
http://panosz.wordpress.com/2009/03/26/tenezos/
-->> Για τους απληροφορητους, η επανασταση του '21 ξεκίνησε από τη διαμαρτυρία ενός ονόματι "Καρατζάς" -το μικρό δεν το θυμάμαι- υποδηματοποιού με κεφαλονιτικη καταγωγη, στη Πάτρα. Δεν εξανέστη εναντίον των τούρκων και της οθωμανικής αυτοκρατορίας ο άνθρωπος, αλλά εναντίον των εμπόρων της εποχής.
Οι κρατουντες, εναντιον των οποιων επαναστατησε ο ραγιας, ακομα τον/μας εξουσιαζουν.
-->> STOP CARTEL

8 σχόλια:

Ektoras είπε...

Ροδιά μου πιστεύεις αλήθεια οτι ο Καραμανλής και λοιποί (να αφαιρέσω τον Κάρολο Παπούλια;) κατάλαβαν γρί; ή έστω και αν κατάλαβαν (οι υπόλοιποι πλην Καραμανλή βεβαίως) είναι διατεθειμένοι να κάνουν τίποτα;

Απλά εύχομαι ο άνθρωπος να μην συνεχίσει την απεργία πείνας. Τίποτα άλλο. Να ευαισθητοποιηθεί έστω κάποιος

Rodia είπε...

Εκτορα, με ευαισθησία λες να κάναν τις οικονομικές τους αυτοκρατορίες;
Δεν ειναι μόνο αυτά τα καρτέλ, είναι και τα καρτελ τροφίμων (γάλατα, κλπ), σουπερμαρκετ, κλπ κλπ, αυτά κυβερνούν και όχι οι πολιτικοί. Επιτέλους, γίνεται σαφές αυτό.

Rodia είπε...

..για να μην αναφερθω στο καρτελ των τραπεζών..
Σε λίγο θα μας ζητούν να υιοθετήσουμε από ένα τραπεζίτη, αντι για παιδακια στην Αφρική!

Φιλαλήθης είπε...

Ναι το γνωρίζω ,είδα μάλιστα και την live webcam που ανάρτησε.
Το γεγονός ,δεν είναι η αναλγησία του κράτους ή η παντελής έλλειψη ευνομίας αλλά η απουσία των ΜΜΕ!
Που στο διάολο είναι ο Αυτιάς που μας τα πρήζει με την σύνταξη της κυρα-Κούλας;

Rodia είπε...

Αμα κάνει απεργία πείνας η κυρα-Κούλα θα ασχοληθεί ο κ. που λες.
Τώρα απεργεί ένας άνθρωπος που έχει δίκιο και ψάχνουν να βρουν πώς θα το παρουσιάσουν. Ισως βρουν τπτ κουτσομπολίστικα από τη βρεφονηπιακή του ηλικία -λεμε τώρα.

Φιλαλήθης είπε...

Όταν στην αρχαία ελλάδα 4 σιτοπώλες καταδικάστηκαν με την κατηγορία σύστασης καρτέλ ,μάλιστα έχουμε και τον περιβόητο λόγο του Λυσία "περι σιτοπωλών" ,ξέρεις πιά ήταν η ποινή;...θάνατος!

Rodia είπε...

Υπάρχει και η μαρμάρινη στήλη κάπου στην αρχαία Αγορά, όπου μετρούσαν τις ποσότητες.
Πρέπει να τη φωτογραφήσω μια μέρα...

Polykarpos είπε...

Τι λετε ρε παιδιά.. θέλετε να κουραστεί και άλλο ο πρωθυπουργός μας; τς τς τς