Σελίδες

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2009

cucula: το τρομερό όπλο -Α' Ιστορική αναδρομή


Για το τρομερό όπλο αυτό, την κουκούλα, που εμφανίστηκε κατά την μεσαιωνική περίοδο στις χώρες της Ευρώπης, υπάρχουν πλείστα όσα αρχαιολογικά ευρήματα, απεικονίσεις σε σχέδια με κάρβουνο (ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!) και χαρακτικά, καθώς επίσης γλυπτά και πίνακες μεγάλων ζωγράφων.


Στη σύγχρονη εποχή, δεν αρκούμεθα εις αναπαραστάσεις του τρομερού αυτού όπλου, το οποίον ήτο το προσφιλές των πολεμόχαρων Γαλατών και των αρχαίων Βέλγων, αλλά προχωρούμε σε χρήση αυτού. Βεβαίως, δεν το χρησιμοποιούμε ως τοξότες, όπως το μοντέλο της τελευταίας εικόνας, αλλά κάνουμε ευρύτατη χρήση αυτού σε πορείες, όταν βρέχει, όταν πέφτει ο υδράργυρος, όταν χηρεύουν οι γυναίκες, κλπ κλπ. Για τον ύπουλο τρόπο διείσδυσης του όπλου αυτού στην εποχή μας, αφιερώνεται το επόμενο ποστ. Αυτό εδώ είναι απλώς ένας σύντομος περιγραφικός πρόλογος. Stay on the scene!


Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια εικόνα σας εκφράζει καλύτερα από όσες βρισκονται εδώ αλλά και από όσες θα αναρτηθούν στα επόμενα πόστ της σειράς αυτής που αφιερώνεται και στον κ. Δένδια -με αγάπη.

-->> κλικ! πάνω στις εικόνες να μεγαλώνουν (ξέρετε εσείς)

4 σχόλια:

Little Helper είπε...

Παρέλειψες φωτογραφίες της κου κλουξ κλαν :)

Ektoras είπε...

Καλά δεν παίζεσαι........... :)
Περιμένω τας επόμενας αναρτήσεις, με μεγίστην ανυπομονησίαν

Φιλιά!

An-Lu είπε...

Η κουκούλα κάνει και ρίμα με το μπαμπούλα! Πώς δεν το σκεφτήκατε maman?!

Rodia είπε...

~~Little Helper, έχει πολλάάάά εεισόδια το σίριαλ...
~~Εκτορα, μερσί :))
~~ΚΟΡΟΥΛΑ ΜΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ!!! Είναι δυνατό να σκέφτηκες πως η μαμά σου είναι τόσο φτηνιάρα για να ασχολείται με κοινοτοπίες; ε; Και με το "Γιαγκούλα" κάνει ρίμα, αν θες να ξέρεις, αλλά... σνομπάρουμε τα εύκολα!!!
φιλιαααααααααααααααααααααααααααα