Σελίδες

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

E-E-Eρχεται η 25η Μαρτίου: ετοιμάστε τις σημαίες!



Ερωτώ τον υπουργό Παιδείας και τον υπουργό Εσωτερικών: Το γνωρίζετε αυτό κύριοι; Αν το γνωρίζετε, τι πράξατε; Αν το μάθατε μόλις πριν λίγο, τι προτίθεστε να πράξετε;

...με τα μυαλά των χωριανών εκεί πέρα, ούτε οι ήρωες του '21 θα μπορούσαν να σηκώσουν τη σημαία...
(αν η σημαία μας έχει την αξία που της δίνουν ορισμένες "πεφωτισμένες" κοινωνικές ομάδες της χώρας μας, αυτό σημαίνει πως δεν αξίζει τίποτα πια)

-->> Από ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ, via ANemos
-->> το ποστ αφιερώνω ειδικά στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΥΒΩΝ, μήπως τις βοηθήσει να ξεφύγουν από τη νοοτροπία των σπηλαίων.


17 σχόλια:

Greek Rider είπε...

Είναι για να ξερνάει κανείς με αυτά τα κατακάθια της μισαλλοδοξίας και του εθνικισμού.

Rodia είπε...

Οι ανθρωπίδες των Καλυβών μίλησαν: ΟΥΓΚ

ΕΥΑΝΔΡΟΣ είπε...

Υπάρχει τα τελευταία χρόνια μια προσπάθεια προώθησης της συγκεκριμένης πρότασης. Δηλαδή σε πρώτο στάδιο οι παρελάσεις να γίνονται χωρίς την Ελληνική σημαία. Ο συγκεκριμένος σύλλογος έπεσε σε αυτη την παγίδα. Δεν ξέρω τι προηγούμενα υπάρχουν στην περιοχή με τους αλλοδαπούς και είναι πολύ εύκολο πραγματικά να εξστομίζεις αφορισμούς για "κατακάθια". Έχω όμως την εντύπωση ότι εάν ζούσαμε στα Καλύβια το όνομα μας θα ήταν μαζί με τους υπόλοιπους φορείς της περιοχής. Όπως και να έχει το θέμα, άποψή μου είναι ότι η σημαία πρέπει να κυματίζει στις Εθνικές εορτές ανεξάρτητα με to ποιός την κρατάει.

cyrus είπε...

Είναι κατά το γνωστό ανέκδοτο:

"Εμείς είμαστε ρατσιστές; Αυτοί είναι κωλο-[εισάγετε την ιδιότητα της προτίμησής σας]..."

Nicholas είπε...

Ποιος ξέρει, μπορεί να μην είμαστε σε θέση να ανεχτούμε ότι κάποιος άλλος είναι καλύτερος από εμάς. Καποιου άλλου ο γιος είναι καλύτερος από τον δικό μας στα μαθήματα, η σε ό,τι άλλο. Ειδικά σε περιόδους κρίσης εμείς δεν ανεχόμαστε τους άλλους. Οι μπλε τους πράσινους, οι κοκκινοι τους πράσινους, οι δεξιά τους αριστερά, οι πάνω τους κάτω, οι μέσα τους έξω, οι άσπροι τους μαύρους και αντίστροφως. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην οικονομική κρίση.

περιούσιος είπε...

Θα μπορούσαν οι ντόπιοι γονείς να βάλουν τους κουμπούρες τους να συναγωνιστούν τους καλύτερους, απ' ό,τι φαίνεται, αλλοδαπούς μαθητές, ώστε κάποιο Ελληνόπουλο να σηκώσει, ως καλύτερος μαθητής την ελληνική σημαία. Αλλά του κουμπούρα ο γονέας είναι προφανώς περισσότερο κουμπούρας, για να σκεφτεί κάτι τέτοιο. Χαιρετίσματα στην εξουσία!

Sophia είπε...

Μα, με τί ασχολείται ο κόσμος....

zalmoxis είπε...

Θα αρχίσουν πάλι τα ξεκατινιάσματα στα τηλεπαράθυρα μεταξύ κάφρων Ελληναράδων (να παρελαύνουν μόνο τα δικά τους παιδιά) και ξενέρωτων "δημοκρατών" που θα δηλώνουν πως πρέπει να παρελαύνουν και τα αλβανόπουλα.
Ελπίζω οι 16άρηδες να θυμηθούν τον Δεκέμβρη και να πράξουν αυτό που πρέπει μπας και τελειώνουμε κάποτε μα όλα αυτά τα φασιστικά καραγκιοζιλίκια τωμν παρελάσεων!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δε μου κάνει εντύπωση, καθημερινά βλέςπω τέτοιες καταστάσεις. Το ζήτημα είναι πώς θα καταφέρουμε να τους απομακρύνουμε από τέτοιες νοοτροπίες και κυρίως πώς θα απομακρύνουμε τις μαθητικές παρελάσεις που κατάντησαν επιβράβευση μαθητών.

kopria είπε...

Για να καταλάβω...
Οι άριστοι των μαθητών στα Ελληνικά σχολεία είναι αλλοδαποί....
Πάει και ο μύθος του ανώτερου DNA...
ΓΜΤ,τώρα μένει μόνο η ελπίδα να έρθουν από τον Σείριο οι πρόγονοι!!!!

m.blanco είπε...

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι οι "Έλληνες" των Καλυβίων είναι στην πλειοψηφία τους Αρβανίτες δηλαδή Αλβανοί που ήρθαν επί τουρκοκρατίας για να αντικαταστήσουν τα θύματα των Τούρκων, για να μη μένει η γη ακαλλιέργητη

pølsemannen είπε...

Ήμαρτον!

(Αλλά περιμένεις ναούμε μπέshα από το Αλβανό που δεν έχει τα προσόνδα ναούμε και τα εχέγγυα ναούμε, για να γίνει Χαλκιδικιώτης ρεντρούμης ναούμε. Και κάθεται ναούμε και ΜΕΛΕΤΑΕΙ ναούμε, αν έχεις τον Θεό σου ναούμε αγαπητή Τερψιχώρη... βάι, βάι, βάι Τζάνε μ'...

Σας ασπάζομαι στραβωτά, Αλεξαντρίκας)

kopria είπε...

Έστειλε κάποτε ο Περίανδρος τύραννος της Κορίνθου απεσταλμένο στη Σάμο να ρωτήσει τον άλλο τύραννο τον Πολυκράτη πως καταφέρνει και διατηρεί την εξουσία του για τόσο καιρό.

Γυρνώντας ο απεσταλμένος είπε στον Περίανδρο ότι δεν πήρε απάντηση. Αντ'αυτού ο Πολυκράτης τον οδήγησε σε ένα χωράφι με στάχυα και με το σπαθί του άρχισε να κόβει όποιο στάχυ ξεπρόβαλλε πάνω από τα άλλα.

Τη θέση των τυράννων στην κοινωνία μας κατέλαβαν επάξια οι συνασπισμένοι μέτριοι. Και δεν ξεσπούν την μειονεξία τους μόνο στους μετανάστες. Απλώς αυτοί είναι οι πιο εύκολοι και στο πρώτο επίπεδο που μπορούν να φτάσουν.

Πιο πάνω αναλαμβάνουν οι καρεκλοκένταυροι μέτριοι να κόβουν ότι, αυθαδώς, ξεπροβάλλει.
(από την αναδημοσίευσή μου)

ellinaki είπε...

Ωραίο timing!!

Εγώ είχα σκεφτεί και την εξής απλή και καθ'ολα νομότυπη πρόταση (δεδομένου ότι όλο αυτό το συφερτό ασχολείται με το "σεβασμό στη σημαία", το "φοβερό" μας έθνος και την "ιερότητα" της παρέλασης):

Εφόσον αρνηθούν να συμμετέχουν στην παρέλαση, ή εφόσον δούμε το ακόμα πιο γελοίο θέαμα της μαμάς που τραβάει τον ελληναρά μαθητή της από την παρέλαση, να γίνει μήνυση στους εκάστοτε γονείς ή την κότα μαμά για προσβολή εθνικού συμβόλου (ήτοι της παρέλασης).

ellinaki είπε...

Συγχαρητήρια και χειροκροτήματα μπορείτε να αποστείλετε εις το:

mail@dimkalyv.chal.sch.gr

Stazybο Hοrn είπε...

Δεδομένου ότι το σχολείο βγαίνει εδώ:
http://dim-kalyv.chal.sch.gr/index.html

πιθανόν, στο μέιλ να απαντάει εδώ:
mail@dim-kalyv.chal.sch.gr

μαζί με την παύλα, κι ας λέει και το ίδιο το αντίθετο.

Lucha Libre είπε...

Γεια σου Ροδιά.
Προσθέτω ένα λινκ και προς τα εδώ.

Και όχι, αν ζούσαμε στις Καλύβες, δε θα λέγαμε κι εμείς αυτές τις αηδίες, όπως αναφέρεται κάπου παραπάνω. Λογικοί και στοιχειωδώς δημοκράτες άνθρωποι δε θα τις έλεγαν πουθενά και για κανένα λόγο. Όχι για τίποτα άλλο, αλλά γιατί ακόμα κι αν συντρέχουν οποιουδήποτε είδους λόγοι αντιπαράθεσης μεταξύ ατόμων ή κοινωνικών ομάδων, το να εκδικηθεί η μια πλευρά την άλλη με μέσο την άρνηση της ισονομίας και της δίκαιης αναγνώρισης της προσπάθειας των παιδιών είναι και παράνομο -και μικρόψυχο.

Για να μη μιλήσω για τις εθνικιστικές ιδεοληψίες, τη σκοπιμότητα των Μεταξικών παρελάσεων κι όλα τα υπόλοιπα.