Σελίδες

Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

400.000 euro, ε, και λοιπόν;

Το 1 εκ. μάρκα μεταφράζεται σε 400 χιλιάδες ευρά, δηλαδή, περίπου 150 εκ. δραχμούλες. Ποιος βρίσκει αυτό το ποσό σημαντικό; Εμένα μου φαίνονται απείρως σημαντικότερα τα ποσά π.χ. από τις μίζες των οπλικών συστημάτων, για να λέμε και του στραβού το δίκιο.
Σήμερα, με 400.000 ευρά ψωνίζεις ένα δυαράκι σε περιφερεική συνοικία και πριν από 8 χρόνια άντε να ψώνιζες ένα τεσσάρι. Αλλού είναι τα λεφτά μάγκες.

3 σχόλια:

Seagull είπε...

Εντάξει, να συμφωνήσουμε ότι "αλλού είναι τα (πολλά) λεφτά". Αλλά τί εννοείς, λοιπόν; Ότι πρέπει να ανεχόμαστε και να "καταπίνουμε" τα μικρά δωράκια; Δεν ξέρω αν ήταν αλήθεια ή όχι ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε δηλώσει (διότι από κάποιες πηγές διαψεύδεται) ότι "να ανεχθούμε ένα μικρό δωράκι, αλλά όχι ένα μεγάλο". Σε κάθε περίπτωση, όμως, προσωπικά απορρίπτω κατηγορηματικά μια τέτοια λογική και νοοτροπία. Διότι έτσι παγιώνεται μια κατάσταση. Είναι να μην γίνει η πρώτη υποχώρηση ή ανοχή σε θέμα αρχών. Μετά... "δώσε χώρο στο χωριάτη, θα σου ανέβει στο κρεβάτι" που λέει και μια παροιμία... Οι κάθε είδους "λαμογιές" ξεκινούν, συχνά, από "μικρές" και όταν νιώσουν ότι "τους παίρνει" ξεσαλώνουν!...
Την καλημέρα μου!

Rodia είπε...

Χρειάζεται να γράψω ότι συμφωνώ απολύτως; Υπάρχει και η παροιμία "το χωριάτη φίλα τον, θα σε δαγκάσει, δάγκα τον, θα σε φιλήσει"!!! :)

...η ένστασή μου έγκειται στο γεγονός της υπερπροβολής των "μικρών", έτσι ώστε να θάβονται τα "μεγάλα", για τα οποία κανείς δεν βγάζει κιχ, αν και μιλούν (ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ) οι διάφορες φιέστες, οι βίλες, τα (παράνομα) αποκτήματα, κλπ κλπ...

Seagull είπε...

Σύμφωνοι!
Τώρα το έθεσες στη σωστή βάση!
:-)

Υ.Γ. Μην συνεχίσουμε με άλλες παροιμίες, εντάξει;...