Σελίδες

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

κυνηγώντας τη δημοσιότητα



Αλλος την κυνηγάει δωρίζοντας έργα τέχνης, γλυπτά στην εξεταζόμενη περίπτωση, και άλλος σπάζοντάς τα!
 
Ποιος θα γνώριζε τον Τάσο Νυφαδόπουλο, έναν νέο συμπαθέστατο και ταλαντούχο γλύπτη, αν δεν του έσπαζε το γλυπτό που δώρισε στον Δήμο Αργυρούπολης ένας μυστήριος τύπος ο “πάτερ Κλεομένης”;
 
Ο μυστήριος, που δεν είναι καθόλου μυστήριος αλλά πανταχού παρών με το σφυρί του Βάνδαλου ανά χείρας, παρουσιάζεται ως τιμωρός και το έχει δει υπερασπιστής της Ορθοδοξίας μάλλον, λέμε τώρα, γιατί δεν έχει λάβει ξεκάθαρη θέση ποιον υπερασπίζεται και εναντίον τίνος μάχεται. Από ό,τι είδα, φτύνει τις πόρτες των “μασόνων”.
 
Φαντάζομαι πως πρόκειται για άνθρωπο δυστυχή, πιθανότατα ψυχασθενή, που δεν υπάρχει χώρος υποδοχής για την θεραπεία του -λόγω κρίσης βέβαια.
 
Και οι δυο αυτοί άνθρωποι είναι δημιουργήματα της οικονομικής κρίσης, ο ένας με δημιουργικό τρόπο και ο άλλος με καταστροφικό. Ο γλύπτης εργάζεται δημιουργώντας με σφυρί και καλέμι τα έργα του -και τα αναφερόμενα στην κρίση- και ο “παπάς” (σε εισαγωγικά γιατί είναι αδιευκρίνιστη η ιδιότητα) καταστρέφει, με σφυρί επίσης.
 
Το αστείο είναι (που δεν το βρίσκω και τόσο αστείο, αλλά λέμε τώρα) ότι και οι δυο πράττουν εναντίον της οικονομικής κρίσης! Κανονικά, θα έπρεπε να συναντηθούν για κάνα τσιπουράκι και να ανταλλάξουν απόψεις, αλλά ας όψεται το κυνήγι της δημοσιότητας, που τους θέλει αντίπαλους γιατί αλλιώς το θέμα “δεν πουλάει”.
 
 Στην εικόνα η πρόσκληση για την περσινή έκθεση του Τάσου Νυφαδόπουλου, ωραία ήταν!
 
εδώ ένα από τα βίδεα που κυκλοφόρησαν, με τίτλο "Ο Τάσος Νυφαδόπουλος μιλάει για την επίθεση του αποκαλούμενου ως "πάτερ Κλεομένη" ": https://youtu.be/6dGcsSwsA8I

Δεν υπάρχουν σχόλια: